cover image
Egyéb

Az Olympiakosz nyerte a női Euroligát

2015. április 25. 21:18

Fantasztikus hangulatban nyerte meg a LEN-kupa után az Euroligát a pireuszi csapat, ezzel megtörte a Sabadell sorozatát.

Nem azért volt pokoli a hangulat az Olympiakosz uszodájában, mert a drukkerek egy része dohányzott a meccs előtt hangolódásként a lelátón, hanem azért, mert a hangjukkal teremtettek aztán egészen egyedülálló atmoszférát az Euroliga döntőjére.

A sorozatban két döntőt megnyerő Sabadell volt a hazaiak ellenfele, és a spanyolok erejét mutatja, hogy ebben a hangulatban is képesek voltak higgadtak maradni a találkozó elején, Espar 2 és Forca góljával már 3-1-re is vezettek a második negyed elején. Sőt, mivel nagyon bizonytalan volt támadásban eleinte a Pireusz, 4-1-re alakult az állás, hogy aztán az 5-1-ért is támadhatott a Sabadell. Aztán az ejtés nem sikerült, a másik oldalon viszont jött a fór, amit Manoloudaki kihasznált (4-2).

A nagyszünetre egy gólra csökkent a Sabadell előnye. Aztán ez a harmadik negyed második percében megint kettőre nőtt. Bianconi faragott a hátrányból, és a hazaiak kapusa, Diamanthopoulou is belejött. Southern góljával egyenlő volt az állás (5-5), még egy lapáttal rátett a közönség.

Avramiodu góljával először vezetett az Olympiakosz (5-6), Forca egyenlített gyorsan, de egy véleményes fór után Southern megszerezte a harmadik gólját. Az utolsó percben a negyediket is, kettővel ment el a görög csapat (6-8). Forca harmadik találata közelebb hozta a spanyolokat, 7-8-ról jöhetett a zárónegyed.

A korábban a világ legjobbjának választott Jennifer Pareja kiegyenlített a negyedik negyed elején, majd egy emberelőny után visszavette a vezetést csapatának, 5 perccel a vége előtt. Akciógóllal egalizált aztán Manoloudaki, majd kimaradt egy spanyol fór. Borzasztóan izgalmas volt a meccs utolsó szakasza, másfél perccel a vége előtt még egy Sabadell-előny kimaradt, Manoloudaki viszont bevágta (10-9).

S mint kiderült, ez volt a győztes gól, az Olympiakosz a tavalyi LEN-kupa után megnyerte az Euroligát is. A Petros Kapagherof Uszoda valóságos katlanná változott az ünneplésre (bár addig is az volt), önfeledt ünneplés következett.

Eredmény – női Euroliga, döntő:

Sabadell (spanyol)-Olympiakosz Pireusz (görög) 9-10 (2-1, 2-2, 3-5, 2-2)
Gólszerzők:
Forca 3, Espar 2, Pareja 2, Garcia Godoy, Domenech Morales, illetve Southern 4, Manoloudaki 3, Bianconi, Avramidou, M. Plevritou
 
A négyes döntő végeredménye:
1. Olympiakosz Pireusz
2. Sabadell
3. Kirisi
4. UVSE-Centrál
Vízilabda hírek
olympiakosz pireusz
euroliga
Sabadell