cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ők utaznak Barcelonába: Kisteleki Dóra

2013. július 19. 9:45

Három év kihagyás után ismét a válogatott alapembere lett a junior Európa-bajnok és felnőtt világbajnok pólós. Kisteleki Dóra Barcelonában jó eredményt vár a csapattól.

2010-ben, a zágrábi Eb után visszamondta a válogatottságot a korábban egyszer már világbajnoki aranyat nyerő pólós, ám most ismét ott van az utazó keretben.

Ahogy Kisteleki egy korábbi interjúban elmondta, Merész András kereste meg a visszatéréssel kapcsolatban, feltéve, ha a riói olimpiáig vállalni tudja a játékot. A pólós döntött, így ismét ott lehet a világbajnokságon.

A visszatérés egyébként nem volt nehéz számára, a Dunaújvárosi Főiskola Kupán is a csapat egyik vezére volt, több góllal és jó játékkal járult hozzá nemzeti csapatunk sikeréhez.

A világbajnoksággal kapcsolatban pedig elmondta, babonából nem szeret jósolni, de jó eredményt és jó helyezést vár a spanyol viadalon.

" A csapaton belül nagyon jó a hangulat. A válogatott számára a riói olimpia a fő cél, így a világbajnokság is egy lépcsőfok, de ettől függetlenül úgy érzem, Barcelonában is benne lesz a csapatban egy jó eredmény: a legjobb négybe várom magunkat" - nyilatkozta Kisteleki Dóra.

Klubszinten az előző szezon remekül sikerült számára, hiszen Rapallóval olasz bajnoki címet szerzett, tehát a válogatottba is csúcsformában érkezett.

"Az elmúlt időszakban is jól játszottunk, annak ellenére, hogy többször fáradtak voltunk. A kondizás is megvolt eddig, a vízben a lábtempók, így a vb-n csak jobbak, frissebbek leszünk. A legjobb formánkat a torna második hetére kell ütemeznünk."

 

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Név: Kisteleki Dóra

Sapkaszám: 4

Születési idő: 1983. 03. 11.

Válogatottság/gólok: 203/208

Klubjai:
2005-2009 Honvéd
2009-2011 Nervi
2011-2012 Pro Recco
2012-2013 Rapallo


Eredményei felnőtt válogatottként:

Olimpiai 6. helyezett (2004)

Világbajnok (2005)

Európa-bajnoki ezüstérmes (2003)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Barcelona 2013
kisteleki dóra
barcelona
Bemutatkozás