cover image
Egyéb

„Nekünk a bronzmeccs a döntő”

2015. április 25. 10:49

Próbálkozott, nagyon akart az UVSE-Centrál a pireuszi Euroliga-elődöntőben, de a Sabadell végtelen profizmussal és rutinnal megbüntette a hiányosságokat. Jöhet a bronzmeccs, a Kirisi ellen.

Ha nem is egy gyomrossal ért fel a tény, miszerint a győztes Sabadellel kellett egy buszon a szállodához utaznia az UVSE-Centrál játékosainak, azért egy kicsit lélekromboló volt mindez. Micsoda lelki liftezés! Írtuk, hogy még csütörtökön a második edzésre igyekezve a mieink hallgattak zenét a buszon, nos, az Euroliga második elődöntője után a Sabadell játékosai tettek így, kicsit még énekeltek is – természetesen érthető volt az örömük.

A busz első felében ünnepeltek – azért összességében szolidan –, miközben hátul a mi lányaink ültek, csendben várták, hogy a hazatérés előtt félúton leszálljanak a spanyol játékosok (ők egy másik szállodában laknak). Közben persze agyaltak, pörögtek a gondolataik, mit kellett volna másként csinálni, mi döntött a címvédő javára.

Még a meccs végén összegzett nekünk Szücs Gabriella, mint mindig, most is reálisan:

„Sajnálom, hogy az elején úgy alakult a meccs, ahogy alakult. Az első öt fórjukat mind belőtték, nekünk pedig nem sikerült a helyzeteinket kihasználni. A végén pedig kijött az, hogy nem vagyunk annyira rutinos társaság, mint ők. Mind a védekezésben, mind a támadásban is jelentkezett ez a hiányosság. Sajnálom, mert nagyon jól tartottuk magunkat, még a harmadik negyedben is volt lehetőségünk, kár, hogy a elején a hátrányokat nem tudtuk kivédekezni. Én bíztam benne, hogy kiegyenlíthetünk a meccs második felében, hiszen Lille-ben is sikerült mínusz háromról visszajönni. Nem volt bennem, hogy elment volna a meccs, ismerem magunkat, hogy képesek vagyunk talpra állni. Nem lesz egyszerű a bronzmeccs, de ha már itt vagyunk, akkor szeretnénk éremmel hazatérni.”

Fotó: Merész Márton

Fotó: Merész Márton

Nos, igen, a rutin: Benczur Márton is ezt emelte ki értékelésében.

„Nem vagyunk jó vesztesek, nyerni szeretünk, de a Sabedell ezért a címvédő, ezért a játékért, amit itt mutatott. Kegyetlenül megbüntették az összes hibánkat. Szemrebbenés nélkül, egy másodpercig nem izgultak, ha kellett továbbpasszolták, ha nem kellett belőtték. Többször nyerték meg az Euroligát, mint ahányszor mi elindultunk rajta. Ez sokat elmond. Nagyon sajnálom a lányokat, nagyon akartak. Nem érzem reálisnak az ötgólos vereséget, igaz, teljesen mindegy, hogy az ember egy vagy öt góllal bukja el az elődöntőt. Azért lett belőle 5, mert még gólokat akartunk dobni. Sajnos, a végén sem sikerült ez, Tóth lldi centergólját nem adták meg például. Jelenleg ebben az állapotunkban, ha ennyit hibázunk, jobb a Sabadell. Legalább 4-5 olyan ziccert hagytunk ki, amit nem lehet. Több volt benne” – mondta a klub szakmai elnökhelyettese, aki beszélt a bronzmeccsről is.

„Nem vagyunk összetörve, nem roskadtunk össze, nem hiszem, hogy a motiváció tekintetében noszogatni kellene a lányokat a bronzmeccs előtt. Nincs szégyenkeznivalónk. Nagyon akarjuk a harmadik helyet, nagyon fontos a bronzérem. A világ legjobb négy csapata között lenni dicsőség. Mindent meg fogunk tenni, hiszen a bronzmeccs lesz a mi döntőnk.”
A szombati sportlapok a hazai sikerről bőven beszámolnak

A szombati sportlapok a hazai sikerről bőven beszámolnak


Áts Bertalan, a csapat vezetőedzőjének értékelését már közöltük, nyilatkozatából egy bekezdést azért idéznénk, hiszen a fiatal szakember egyáltalán nem rótta meg a játékosait.

„Nem is volt az a gond, hogy valaki rosszul játszott volna, egyszerűen kimaradtak a helyzetek. Ez minden profi sportolóval előfordul, ezen túl kell lépni szombatra, nincs más választásunk. Teljesen más vízilabdát játszik a Kirisi, éjjel megnézzük majd a videóanyagainkat, a délelőtti átmozgató tréning után kicsit foglalkozunk velük. Nem sokat, mert nem szabad sokat változtatni a saját játékunkon” –
mondta még pénteken este.

Nos, szombat délelőttre kiderült, hogy a csapatból többen is gyengélkednek, az orvosi stábon is múlik, hogy a bronzmeccsre, este fél hétre mindenki készen álljon, valóban újult erővel.

S ha már bronzmeccs: azt az orosz Kirisi ellen kell megvívni. Az oroszok Prokofjevával, Ivanovával, Zubkovával komoly játékerőt képviselnek, és a hazai közönség előtt, az elképesztő fanatizmussal és hangerővel szurkoló Olympiakosz-hívek által támogatott görög csapatot is alaposan megizzasztották.

Merész András szövetségi kapitány még az elődöntő előtt azt mondta, sok mindent eldönt a játékvezetői felfogás. Az, hogy az elején mit lehet látni, tapasztalni, mit engednek és mit nem. Vélhetően ugyanez lesz az érvényes a bronzmeccsre is. Az első negyed ilyen értelemben a puhatolózásé is lesz. A lányoknak azzal is meg kell küzdeni (reméljük, inkább feldobja majd őket), hogy a bronzmeccs alatt telik majd meg teljesen a lelátó, akkor érkeznek majd a hangos Olympiakosz-drukkerek.

A találkozó magyar idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődik, a LEN oldalán elviekben működik majd ismét stream, élőképes közvetítés, de mi is jelentkezünk, szöveges közvetítéssel.

Az Euroliga négyes döntőjének szombati programja:

A bronzéremért:

UVSE-Centrál-Kirisi (orosz) – 18 óra 30 perc (magyar idő szerint 17 óra 30 perc)

A döntőben:

Olympiakosz Pireusz (görög)-Sabadell (spanyol) – 20 óra 15 perc (magyar idő szerint 19 óra 15 perc)

Dobos Sándor, Athén
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
Sabadell
kirisi