cover image
Egyéb

Eger vagy Honvéd? Döntésre viszik

2015. április 24. 16:00

Az OSC ellenfelét várja a férfibajnoki elődöntőben, avagy a szombati mérkőzésen (15.30, tv: DigiSport) eldől, melyik együttes kerül még a legjobb négy közé.


Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

Noha a figyelem most leginkább Athénra, a női Euroliga négyes döntőre, az UVSE–Sabadell elődöntőre és a remélhető holnapi fináléra szegeződik, ne felejtsük el, hogy a férfibajnokság rájátszásában is sorsdöntő összecsapás következik. A ZF-Eger és a RacioNet-Honvéd harmadjára, utoljára is összecsapás egymással, hogy kiderüljön, ki lesz majd az A-Híd-OSC-Újbuda ellenfele az elődöntőben. (A másik ágon már kialakult a párosítás: az alapszakasz győztesének, a Szolnoki-Dózsa Közgépnek a Ferencváros igyekszik majd akadályt állítani.)

„Továbbra sincs veszíteni valónk!” – fogalmazott határozottan Vad Lajos, fővárosiak szakvezetője, akinek nyilván igaza van, mindazonáltal minden rezdülésén érzékelni, a mondatok egy dolgot képviselnek, a tettek meg egy másikat, avagy egyetlen másodpercig sem kérdéses, határozottan győzni megy a Bitskey uszodába a vendégcsapat. „Ezt alátámaszthatom, viszont ezt lazán tehetjük, nem kell görcsölnünk, az esélyesek továbbra sem mi vagyunk” – folytatta a Honvéd edzője, aki fokozatosan igyekszik levenni mindenféle terhet a játékosairól.

Tekintettel az első egri mérkőzésre, majd a szerdai visszavágóra, arra, nem kérdés, újfent izgalmak várhatóak a felek ütközetét. A kétmeccses eltiltását töltő Hárai Balázs még nem nyugodhat meg – de vajon így tehet-e majd szombaton délután?

„Pufit inkább hagyjuk, nagyon remélem, az OSC ellen majd lesz alkalma pótolni mindazt, amit most nem tehet meg
– így Dabrowski Norbert, aki amondó, bármennyire abszurd, jó, hogy szenvedniük kellett a Kőér uszodában: – Lehet, sőt biztos, hogy nem volt idegnyugtató mérkőzést, ám pont ebből kiindulva továbbra is úgy érezzük, nyakunkon a kés. Nem nyertünk fölényesen, nem hihetjük el, hogy innen már sima lesz, pont ellenkezőleg: saját bőrünkön tapasztalhattuk, szenvedni kell a Honvéd ellen. Sok ismeretlenes az egyenlet, de rajta vagyunk a megoldáson.”

Mindkét oldalon teljes csapatról beszélnek, ám azért hallani azt, hogy itt is, ott is akadnak gondok (kisebb sérülés, betegség, kimerültség), az akkumulátorok fogynak, a feszültég pedig ezzel egyenesen arányos.

Valamelyikük egy lépéssel közelebb kerül az álmaihoz.

De melyikük?


E.ON férfibajnokság

Rájátszás, az elődöntőbe jutásért, 3. mérkőzés - szombat
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd, Eger, 15.30 (tv: DigiSport)

Vízilabda hírek
honvéd
eger