cover image
Egyéb

A Debrecen lett a gyermek-, az UVSE a serdülőbajnok

2015. április 21. 10:50

Véget értek a korosztályos bajnokságok az élvonalban a hétvégén.

Ahogyan arról beszámoltunk, véget ért az ifjúsági bajnokság alapszakasza, igaz, a küzdelem itt még folytatódik. A jövő héten rendezik például az élmezőny végjátékát, a négyes döntőt, ahol UVSE-Szentes és BVSC-Eger elődöntőket tartanak majd.

A serdülőbajnokságban azonban véget ért a szezon, az UVSE csapata nyerte meg, nem is volt kérdés, hiszen mind a 22 találkozót hozták a lilák Dávid Zoltán edző vezetésével. Mögöttük a Vasas lett az ezüstérmes, a KSI a bronzérmes. Érdekesség, hogy az utolsó körben épp egymással találkoztak, és ott a KSI volt a jobb, 13-5-re győztek. Itt a végső tabella.

A gyermekbajnokságban debreceni siker született. Itt is az UVSE volt a másik aranyesélyes, de a két csapat 21. fordulóbeli mérkőzésén döntetlen született, és hiába nyert büntetőkkel az UVSE, már nem tudta behozni a DVSE-t a tabellán az utolsó, 22. fordulóban. Miroslav Bajin csapata (a képen) 19 győzelmet aratott, mindössze 3 alkalommal kapott ki (a harmadik vereséget az utolsó körben Szentesen szenvedte el a csapat, ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje).

A 15 éves Fekete Gergő személyében a csapat korosztályos válogatottat is ad, hiszen őt is meghívta a 98-as válogatott keretbe Horkai György. Az UVSE mögött a Szentes lett a harmadik, bronzérmes. A végső sorrendért ide kell kattintani.
 
ds
Vízilabda hírek
Serdülő
serdülőbajnokság
gyermekbajnokság