cover image
Egyéb

A szép búcsú reményében

2015. április 21. 7:16

Női válogatottunk ma Nizzában zárja a világliga-selejtezőt (19.00), nem kérdés, az UVSE játékosai nélkül is a három pontért ugrik majd medencébe a januárban már legyőzött franciák ellen.

A meglehetősen hektikus imperiai mérkőzés (12–9) megpecsételte a világligában a magyar női válogatott sorsát, biztos, hogy nem lesz ott a sorozat sanghaji döntőjében, így az európai selejtező utolsó fordulójában a szép búcsú lehet a célja. Tekintettel arra, hogy ellenfele az a francia csapat lesz, amelyet januárban 14-5-re páholt el Győrben, s amely pont nélkül szerénykedik a csoport utolsó helyén, nem kell túl nagy bátorság kijelenteni: erre meglehetősen jók az esélyei. Még úgy is, hogy a péntek-szombati Euroliga négyes döntőre készülő UVSE-Centrál játékosai nincsenek kint a nizzai mérkőzéshelyszínen – érdekesség, hogy a születésnapját tegnap ünneplő Csabai Dóra kivételével a többiek három hónapja szintén nem játszottak a franciák ellen.

„A magyar válogatottnak győznie kell Franciaország ellen, ez nem képezheti vita tárgyát
– jelentette ki határozottan Merész András szövetségi kapitány. – A mérkőzésen árgus szemekkel lesem majd a játékosokat. Más szemszögből természetesen: másként azokat, akik biztos tagjai a tizennyolcas nyári keretnek, másként azokat, akiknek egyáltalán nem biztos a helyük, és megint másként azokat a fiatal játékosokat, akik még csupán szokják a légkört a legjobbak között. Előbbiektől elvárás, hogy viszontlássam az alaptaktikai elemeket.”

A társaság szombaton óta tartózkodik a dél-francia városban, ahol magányos edzések helyett jókat kétkapuzik ellenfelével – ez a mieinknek és a házigazdának is hasznos, egyikük sem a mai találkozóval foglalkozik igazán. Az esti partin már természetesen másként lesz.

Válogatottunk újoncot avat: Kisteleki Dóra térde, mint tudjuk, még nem százszázalékos, így felesleges kockáztatni, helyette a Dunaújvárosi Főiskola 15 és fél esztendős tehetsége, Vályi Vanda játszik majd, aki még itthon így nyilatkozott honlapunknak: „Nagyon hirtelen jött ez az egész, mivel a bakui Európa Játékokra készülünk az utánpótlás kerettel, szerdán kezdtük az edzéseket, aminek a végén Mihi hívott, hogy mennem kell. Hirtelen elég furcsa volt, hogy össze kell pakolnom, de nagyon örülök, hogy rutinosabb játékosok között készülhetek. Minden tőlem telhetőt megteszek ebben az új környezetben. Sokkal magasabb szinten kell teljesíteni, egy másik rendszerben, ami különbözik a dunaújvárosi csapatétól. Úgy érzem, jól megy a játék, de még rutintalan vagyok kissé. Jól érzem magam, sok az ismerős is."

A mérkőzés 19 órakor kezdődik, a játékvezetők a német Thomas Schlunz és a görög Nikolaos Boudramis lesznek. Élő videóközvetítés is lesz az interneten, méghozzá ezen a címen lehet majd követni a történéseket, a francia szövetség csatornáján.

A magyar válogatott kerete a mérkőzésre:

Kasó
Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes) - kapusok

Bujka Barbara, Hevesi Anita (Hungerit-Szentes), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Vályi Vanda, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola), Takács Orsolya, Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Czigány Dóra (ZF-Eger)

A csoport állása:

1. Olaszország 12 pont
2. Oroszország 11 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Fraciaország 0 pont

– a.z. –


Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
kisteleki dóra
franciaország
Nizza
vályi vanda
világliga