cover image
Egyéb

Remek helytállás, de vereség a Recco ellen

2015. április 18. 19:52

A férfi Bajnokok Ligája A-csoportjában az eddig százszázalékos olasz elitcsapat otthonában lépett fel az ZF-Eger. Dabrowski Norbert csapatának egészen a végéig esélye volt a pontszerzésre, ám végül a hazaiak 11-9-re nyertek.

Egerben (2014., december 17.) nem sok esélyt adott a Recco a házigazdának. Emlékeztetőül íme a mérkőzés rövid jegyzőkönyve:
ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 4–12 (1–5, 2–3, 1–3, 0–1)
Gólszerzők:
Csuk 2, Lőrincz, Szivós, ill. Prlainovics 2, Jokovics 2, Pijetlovics 2, Fondelli 2, Filipovics, Gitto, Giacoppo, Figlioli
 
Azóta sem talált legyőzőre az olasz együttes, míg az Eger a második helyen áll a csoportban. Noha a mai parti egyértelmű esélyese a Recco, az Eger - még a sérült Biros Péter távollétében is - nem feltartott kézzel utazott Genovába - az alábbi linken olvasható, miként nyilatkozott honlapunknak Dabrowski Nortbert vezetőedző.
 
A csoportban már lejátszottak két mérkőzést: a Brescia még pénteken, az Olympiakosz ma gyűjtötte be a három pontot.
Eredmények:
AN Brescia (olasz)–CN Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)
Gólszerzők: Molina 3, N. Presciutti 3, Rizzo 2,  C. Presciutti, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez

Radnicski Kragujevac (szerb)–Olympiakosz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)
Gólszerzők:
Basara 3, Toholj, Vukszanovics, Dedovics, Csuk, ill. Fountoulis 2, Radjen 2, Delekas, Mourikis, Mallarac, Gounas
 
Az állás
1. Recco 24 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

Mindez azt jelenti, hogy egy döntetlennel is biztosítaná helyét a hatos döntőben az Eger.
 
1. NEGYED:
Öt perc csúszással kezdődik. Az első támadás az Egeré: Hárai szabaddobásgólját nem adják meg, mert közelebbről dobta. A Recco emberfórral kezd, de Jokovics csak kapufáig jut. Hárai elöl elütik a labdát, átellenben Prlainovics lő nagy gólt - 1-0. 

Hamar egyenlít az Eger: Vapenszki remekül lövi át a zónát - 1-1.

Angyalt kiküldik, Filipovics belövi a fórt - 2-1.

Lefordul a Recco, de Prlainovics mellé tüzel. Jön az első vendégfór, de Hosnyánszky lövését védi Tempesti. Büntet a Recco: egy elváltást használ ki Prlainovics - 3-1.

Kivédekezi újra az olasz csapat a magyar támadását, Mitrovicsnak kell aztán védenie. Ivovics kiállítása után Dabrowski mester időt kér. A fór nem sikerül, blokkolnak a hazaiak Hosnyánaszky lövésénél. Hamar felér újra a Recco, de kontrát fújnak ellene. Egri fór, de sajnos a kapufán csattan a lövés. Visszaúszás közben a Recco kerül fórba, időt kérnek a hazaiak. Giorgetti a bal oldalról bevágja a jól megjáratott labdát - 4-1.

Lőrincz lövését fogja Tempesti, majd hátul őt küldik ki, de ront az olasz együttes. Fórba kerül az Eger, járatja, járatja a labdát, senki nem lövi el, így letelik az idő - vége a negyednek.

2. NEGYED:
Az olaszok hozzák el a labdát (oda a fór), kontát fújnak aztán a bírók. Nem jár sikerrel az Eger, Ivoviccsal nem bírnak a centerek. Fordul a Recco, Felugo marad egyedül, magabiztosan belövi - 5-1.

Eladja a labdát az Eger, szerencsésre a Recco is ezt teszi. Végre: Csuk távolról, középről lő pontosan - 5-2. 

Kontra Pijetlovics ellen. Bedő fórt brusztol ki, Csuk újra elengedi, remek - 5-3.

Csucskovics második kiállítása, a fórban hibázik a Recco, kicsúszik a labda Jokovics kezéből. Az Eger támadása sikertelen, a Recco aztán újra fórban hibázik. Nem úgy Zalánki, aki remek akciógólt szerez - 5-4.

Újabb hazai fór, előbb egy blokk, de aztán sajnos Pijetlovics a falból lő gólt - 6-4.

Zalánki kapufáig jut, de marad a labda az Egernél. Csuk is megpróbálja, Tempesti véd. Szivós labdát szerez a center elől. Hárait nem tudják megtartani, ötméteres: Erdélyi értékesíti - 6-5.

Labdát szerez az Eger, 50 másodperc van hátra a negyedből, Dabrowski Norbert időt kér. Fórban az Eger, Szivós a bal oldalról belövi - 6-6!

Mitrovics még véd egyet, vége a negyednek.

3. NEGYED:
Fórral nyit az Eger, Vapenkszi sajnos elpattintja. Hátul remekül zár a vendégvédelem, ismét elhal egy hazai támadás. Hárai újra beforgatja a védőt (Figari ki is pontozódik), jogos az ötméteres: Erdélyi ezt is belövi, vezet az Eger - 6-7.

Fórban a Recco, Csuk blokkolja Filipovics lövését! Tempesti véd egyet, majd a Recco kihagy egy újabb fórt - kapufa.
Kontra Bedő ellen, ismét az egyenlítésért támad a hazai alakulat. Sajnos sikerrel jár: Ivovics lő gólt - 7-7.

Ezúttal is kontra Bedő ellen, majd a túloldalt Aicardi csavar egy szép gólt - 8-7.

Egri fór és időkérés. Szépségdíjas megjátszás, Csuk belövi - 8-8.

Mitrovics véd, támad az Eger, Szivós lövését fogja Tempesti. Jó a blokk (Zalánki), aztán kontra Hárai ellen. Időt kér Milanovics mester. Labdát szereznek a vendégek, majd Angyal villan egyet a bal szélről - 8-9!

Csucskovics kipontozódik, majd kettős fórban a Recco, négy másodperccel a negyed vége előtt Jokovics lövi be - 9-9.

A maradék idő semmire sem elég, vége a negyednek.

4. NEGYED:
A Recco vezeti az első támadást - sikertelenül. Vapenszki el akarja lőni a szabaddobást, de nem igazán engedik - mégis ő kap kontrát. Hosnyánszkyt kiküldik, majd szövegelés miatt piros lapot kap. A fór kimarad, Mitrovics védi Figlioli lövését. Sajnos Tempesti is véd, majd újra Mitrovics bizonyítja képességeit - kétszer is! Kontra Bedő ellen. Mitrovics véd ismét (Ivovics próbálkozik), de a labda maradt a Reccónál. Szivóst kiküldik a centerről, Foglioli belövi - 10-9, 4 perc van még hátra.

Erdélyi lövésére odaér Tempesti, majd Aicardit szerelik az egriek. Vapenszki talán hamar lövi el a fórt - nem sikerül egyenlíteni. Kontra a Recco ellen, 2.18 van vissza. A támadás sikertelen, Vapenszki öt méteren belülről lövi el a fórt. A hazaiak időt kérnek. Jól védekezés, labdaszerzés, majd elöl egy bejátszás, de elviszi Ivovics a labdát. 1.10 van hátra. Szivós aztán kiküldik, Ivovics a falból belövi, 29 másodperc van hátra, eldőlt - 11-9.

A végén még Tempesti hárít emberhátrányban, vége a meccsnek.

A ZF-Eger remekül helytállt a Recco otthonában (bizonyítja ezt, hogy az ellenfélnek ritkán van szüksége a hazai pálya előnyére), esélye volt a pontszerzésre, de sajnos pont nélkül utazhat haza. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban a Bareceloneta ellen hazai medencében mindenképpen minimum egy pontot kell szereznie a biztos továbbjutáshoz. Ha netán az Olympiakosz és az Eger is 13-13 ponttal zár, akkor az egymás elleni eredménynek köszönhetően a görögök jutnának tovább - ezért számolunk azzal, hogy egy pontra még mindenképpen szüksége volna a magyar együttesnek.

Dabrowski Norbert így értékelt honlapunknak a mérkőzés után: „Nyilván a mérkőzés előtt tudtuk, hogy az Olympiakosz nyerni tudott, azaz szükségünk van még mindenképpen egy pontra. Aki látta ezt a találkozót, az pontosan tudja, ez az Eger nem csak megpróbálta, hanem meg is akarta verni a Reccót. Ellenfelünk az elején nagy iramot diktált, ezt kellett túlélnünk valahogy, hogy aztán a sorokat rendezve partiban legyünk velük. A rendezett védelmünkkel már megnehezítettük a dolgukat, nagyon nagy meccset játszottunk velük. Noha kikaptunk, hiszem, ez a teljesítmény erőt ad a csapatnak. Ha ezt a tüzet tartani tudjuk, akkor reményeim szerint olyan nagy baj nem érhet bennünket.”

Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 9. forduló

A-csoport


AN Brescia (olasz)–CN Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)
Gólszerzők:
Molina 3, N. Presciutti 3, Rizzo 2, C. Presciutti, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez

Radnicski Kragujevac (szerb)–Olympiakosz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)
Gólszerzők: Basara 3, Toholj, Vukszanovics, Dedovics, Csuk, ill. Fountoulis 2, Radjen 2, Delekas, Mourikis, Mallarac, Gounas

Pro Recco (olasz)-ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)

Gólszerzők:
Ivovics 2, Prlainovics 2, Pijetlovics, Figlioli, Jokovics, Felugo, Giorgetti, Aicardi, Filipovics, ill. Csuk 3, Erdélyi 2, Angyal, Zalánki, Szivós, Vapenszki

Az állás

1. Recco 27 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

A 10. (utolsó) forduló párosítása
Eger-Barceloneta, Olympiakosz-Brescia, Recco-Radnicski - a mérkőzéseket május 2-án rendezik.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
recco