cover image
Egyéb

Szolnok–Spandau és Recco–Eger a BL-ben

2015. április 18. 8:51

Cseh Sándor csapata itthon fogadja a német bajnokot (18.00, tv: SportM), míg Dabrowski Norbert együttese az olaszok elitalakulatának, a Reccónak az otthonában lép fel (20.30, tv: Digi Sport2).

„Egyetlen jó dolog van abban, hogy kikaptunk a Honvédtól: a Recco aztán végképp nem hiszi el, hogy meg tudjuk verni…” – mondta fanyar humorral Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője.

De vajon ő elhiszi-e?

„Természetesen – bár ehhez nyilvánvalóan a másik arcunkat kell mutatnunk – adott választ. – Nem véletlen, hogy a külföldi szakportálok a BL-felvezetés kapcsán hóbortos, szeszélyes csapatként jellemeznek bennünket. Tettünk ezért, szó mi szó. A játékosok és én közösen vagyunk hibásak azért, hogy most ilyen helyzetbe kerültünk, minden fronton a nehezebb utat választottuk. A jelek szerint ez egy ilyen szezon. Mindazonáltal halkan szeretném hangsúlyozni, a pillanatnyi helyzetet még szeptemberben, a kezdéskor minden bizonnyal bármelyikünk aláírta volna: még lehetünk bajnokok, és meg van az esélyünk a BL-ben is a hatos döntőbe jutásra!”

Kétségtelen, most jönnek azok a sorsdöntő találkozók, amelyek meghatározzák az élcsapatok voltaképpen teljes idényét – az egriek a reccói találkozó után reményeik szerint még kétszer összecsapnak a Honvéddal (ezeken a partikon ugyebár nem játszhat az eltiltott Hárai Balázs), majd fogadják a Barcelonetát, megeshet, élet-halál mérkőzésen. És aztán rögvest bajnoki elődöntő az OSC ellen, legalábbis ebben bíznak a hevesiek.

„A bajnokság alapszakaszában elkövetett hibáik miatt sűrűsödött be ennyire most a program, mint mondtam, szeretjük a nehezebb utat… Ez van, ezzel kell megbirkózni. Reccóba nyilvánvalóan nem nyerni mennek a csapatok, mi mégis megpróbáljuk. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy beáldozzuk ezt a találkozót. A továbbjutáshoz kell még nekünk három pont, ez a cél lebeg a szemünk előtt. A statisztika nekünk dolgozik, az nem lehet, hogy a Recco egyszer sem kap ki a sorozatban – no, azt a vereségét most előrehoznám.”

A szakvezető abban bízik, a hazai mérkőzéssel ellentétben idegenben sikerül végig szoros meccset játszani a bivalyerős kerettel rendelkező genovaiakkal. „Az igazán nagy tett az volna, ha meg tudnánk kicsit lépni tőlük, sikerülne kibillenteni őket, kíváncsi volnék ugyanis, mi történik akkor, ha ők égnek három góllal” – fogalmazott a tréner, aki ezúttal nem számíthat a derekát fájlaló, így itthon maradt Biros Péterre.

Már biztos BL-hatos döntős csapatunk, a Szolnoki Dózsa-Közgép ezúttal a Spandau 04 ellen itthon ugrik medencébe. Tekintettel arra, hogy Cseh Sándor együttese Berlinben magabiztosan győzött (17–7) és élen áll a csoportban, aligha okozhat gondot számára német riválisa. Ettől függetlenül természetesen szó sem lehet arról, hogy leírja ellenfelét, nem is teszi, a tisztelet megadása mellett természetesen komolyan készül ellene, nem véletlenül hangsúlyozta a vezetőedző a Spandau fokozatos formajavulását. Amint a szolnokiak megfogalmazták a lényeget: oda kell figyelni, és akkor nem lehet baj.

A mérkőzések élőben követhetőek a LEN oldalán: itt

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportmérkőzések, 9. forduló

A-csoport – a program

Radnicski Kragujevac (szerb)–Olympiakosz (görög) 18.00
Pro Recco (olasz)–ZF-Eger 20.30 (tv: DigiSport2)

Pénteken játszották:
AN Brescia (olasz)–CN Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)

Az állás
1. Recco 24 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Radnicski 9 pont
5. Brescia 8 pont
6. Olympiakosz 7 pont

B-csoport
Primorje Rijeka (horvát)–Galatasaray (török) 17.15
Szolnoki Dózsa-Közgép–Spandau 04 (német) 18.00 (tv: SportM)
Jug Dubrovnik (horvát)–Partizan Beograd (szerb) 19.00

Az állás
1. Szolnok 21 pont

2. Rijeka 18 pont
3. Dubrovnik 16 pont
4. Partizan 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont
Vízilabda hírek
eger
szolnok
Bajnokok Ligája