cover image
Egyéb

Női rájátszás: előnyben az Újváros

2015. március 31. 17:05

A Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem találkozóval kezdetét vette a női bajnokság rájátszása. A két győzelemig tartó párharc első ütközetét a hazaiak 12-7-re nyerték meg - folytatás pénteken 20 órától Szegeden.

A Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem ütközet első felvonásán a papírforma egyértelmű hazai sikert ígér. Mindazonáltal Mihók Attila tanítványai pontosan tudják, nem vehetik fél vállról a bajnokság ezen szakaszára egyre jobb formát mutató vendégeket, még akkor sem, ha a szezonban eddig rendre magabiztos győzelmet (17–8, 16–8, 22–2) arattak felettük. Elég csak azt említeni, hogy a szegediek a középszakasz utolsó fordulójában csupán 8–5-re kaptak ki a BVSC-től, előtte pedig 14–13-ra legyőzték az Egert.

A 17.30-kor kezdődő találkozó játékvezetője a Petik András, Bene Péter duó lesz.
A vendégek legjobbja, Somhegyi Noémi ugyan be van nevezve, de lázas betegség miatt minden bizonnyal nem kap szerepet a mérkőzésen.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK:

1. NEGYED:

Caroliona Slagter kapufája az első említést érdemlő esemény. Dalmády Petra a hosszú felsőt remekül lövi ki, Kasó Orsolya hiába nyújtózkodik - 0-1.

Garda Krisztina remekül kerül helyzetbe, de kapufáig jut. Az első emberelőny a vendégeké, de Árkosy Lilla a kapufát találja el. Az első hazai fórnál Gurisatti Gréta középről elnézőst cselt bevetve lő remek gólt - 1-1.

A játékot lassító Szeged ismét kijátsza támadóidejét, gólig nem jut, de nem ad esélyt a hazaiaknak a lefordulásra. Hátul Szikora Enikő védi remekül Horváth Brigitta lövését. Gurisatti kísérlete a fán csattan - a vendégek edzője, Barna Tamás időt kér. O-Nagy Orsolya kiharcol egy fórt, Lengyel Anett ejtése pontatlan. Átellenben Szikora véd ismét. Gurisatti Lengyel Dorottya ellen harcol ki ötméterest, amelyet Menczinger Kata értékesít - 2-1.

Szegedi előny és gól: remek játék után a szemfüles Lengyel Dorottya szerzi - 2-2.

Emberelőnyben kétszer próbálkozik sikertelenül a házigadza, majd hat a hat ellen Vályi Vanda szerez ismét vezetést csapatának - 3-2.

Vége a negyednek.

2. NEGYED:

Az első támadás a Szegedé, de Lengyel Anett lövését blokkolják a védők. Kivédekezi a hazaiak támadását a vendégcsapat, majd remek góllal egyenlít: a szerzője a bemozduló Lengyel Anett - 3-3.

Újra vezet az Újváros: középről Horváth Brigitta lövi a gólt - 4-3.

Először kettő az előny: Gurisatti Gréta fórból pókhálózza ki a bal felsőt - 5-3.

Fáradni látszik a Szeged: támadásban nem jut lövésig. Átellenben Gurisatti ötöst harcol ki, de Menczinger kihagyja. Szegedi kiállítás, hazai gól: a falból Garda Krisztina húzza be Gurisatti remek passzát - 6-3.

A gólszerző aztán hátul takarít, kiváló ütemben szerez labdát a center elöl. Kihagyja a soros fórját a házigazda, Gurisattit kiküldik, Dalmády Szandra szép lövéssel szépít - 6-4.

Még közelebb jöhetne a Szeged, fórból azonban ezúttal lövésig sem jut. Horváh Brigitta pattintása pontatlan a másik oldalon. Fel-le úsznak a felek. O-Nagy Orsolya kibrusztol centerben egy kiállítást, csapata azonban kihagyja a fórt. Mihók Attila időt kér. Tanítványai nem járnak sikerrel, bezzeg a másik oldalon Dalmády Petra egy szabaddobást zúdít Kasó kapujába - 6-5.

Vége a negyednek.
 
3. NEGYED:
 
Szikora véd egy nagyot, ám Gurisatti Gréta remek távolija ellen tehetetlen - 7-5.

Szilágyi Dorottya lövése is révbe ér, a bal oldalról lövi ki a hosszút - 8-5.

Megúszás után a holland Slagter eredményes, először közte négy - 9-5.

Veréb Alexandra messziről ível, Kasó nem éri el - 9-6.

Lengyel Dorottya előnyből pattint rosszul - a másik oldalon Menczinger Kata veri meg védőjét, és pontos a befejezése - 10-6.

Újabb szegedi fór és időkérés. Eladják játékosai a labdát, ráadásul visszaúszás közben kiállítás következik, ezúttal a hazaiak kérnek időt. Nekik sem sikerül a megbeszéltek szerint eljárni. Egy-egy elrontott támadás, vége a negyednek.

4. NEGYED:

Szilágyi rossz ejtése nyitja a negyedet. Támadásban továbbra is szenved a Szeged, a kétcenteres játék sem hozza meg eredményét. Garda kapufáig jut. Emberelőnyös helyzetét elkapkodja a házigazda, de őrzi előnyét, mert az amúgy nagyot küzdő Szeged képtelen gólt szerezni. Újabb hazai fór, Mihók Attila időt kér. Ugyan rossz passzok követik egymást, ám aztán Gurisatti Gréta középről lő újabb gólt - 11-6.

Brávik Fruzsina a kapufát találja el, O-Nagy centerezését Kasó védi. Menczinger lövése fórban rossz. Barna Tamás időt kér. Lengyel Dominka hosszú idő után szerez gólt a vendégeknek - szabaddobásból embere kiállítása után lő remekül - 11-7.

A Dunaújváros a végén a remeklő Gurisatti Gréta révén értékesít még egy fórt - a válogatott tehetsége állítja be a végeredményt - 12-7.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára.

A párharc második mérkőzését pénteken 20 órától Szegeden rendezik.

Mihók Attila: „A Szeged érthetően deffenzív játékkal operált, kollégám okosan taktikázott, alaposan megnehezítette csapatával a dolgunkat. Inkább a pozíciójátékot erőltettük, amiben gyengébbek vagyunk. Védekezésben keveset hibáztunk, persze kaptunk nagy gólokat, mert ellenfelünkben vannak nagy lövők. Szerencsére azonban főleg Gurisatti Gréta révén tudtuk növelni az előnyt, és szép lassan érvényesítettük gyorsaságbeli fölényünket. Szegeden sem várok könnyebb mérkőzést, sőt! Ellenfelünk valószínűleg ezt a találkozót kielemezve igyekszik majd lefedezni a területeket, ahol erősek vagyunk. Önbizalmat kell azonban adnia ennek a győzelemnek a lányoknak, fontos, hogy megfelelően értékeljék a sikert, ez már a rájátszás, meg kell tanulni ezt is jól kezelni.”

Barna Tamás: „Sokat kivett belőlünk a védekezés. Amit kértem, azt megcsinálták a lányok, támadásban türelmesek voltunk, abszolút elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Próbáltam sokat cserélni, sok emberünknek hamar összegyűlt két hibája. Folyamatosan egyre jobban játszunk ellenük, remélem, otthon akár meg is lephetjük őket.”

Gurisatti Gréta: „Örülök, hogy jól ment, tudtam segíteni a csapatnak, annak még inkább, hogy nyertünk. Úgy készültünk, hogy a Szeged összeszedi magát, így is lett. Sikerült ellépnünk, remélem, Szegeden is legkésőbb a meccs végére érvényesíteni tudjuk fölényünket.”
 
Eredmény - női bajnokság, rájátszás

Az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés

Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem 12–7 (3–2, 3–3, 4–1, 2–1)
Gólszerzők:
Gurisatti 5, Menczinger 2, Szilágyi, Horváth B., Slagter, Garda, Vályi V., ill. Dalmády P. 2, Árkosy, Dalmády Sz., Veréb, Lengyel A., Lengyel Dominika
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára

2. mérkőzés:
Április 3., péntek
Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Főiskola, Szeged, 20.00
 

Vízilabda hírek
női bajnokság
dunaújváros
szeged