cover image
Egyéb

Már az elődöntő a tét!

2015. március 30. 15:05

Az UVSE és a Szentes az ellenfeleit várja – a Dunaújváros–Szeged és a BVSC–Eger párharcok két győztes mérkőzésig tartanak, mindkettőből közvetít egy-egy találkozót a Digi Sport. Két hónap után, sérülése után visszatérhet holnap a medencébe Kisteleki Dóra.

Harc az elődöntőért.

A női bajnokság alap- és középszakaszának befejeztével az ugyan eldőlt, hogy az UVSE-Centrál és a Hungerit-Szentesi VK ott lesz a legjobb négy között, ám hogy kik lesznek az ellenfeleik, az még kérdéses. No, nem sokáig, hiszen holnap kezdetét veszik a két győztes mérkőzésig tartó párviadalok.

A Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem ütközet első felvonását a Digi Sport is közvetíti (17.30) – mondani sem kell, a papírforma egyértelmű hazai sikert ígér. Mindazonáltal Mihók Attila tanítványai pontosan tudják, nem vehetik fél vállról a bajnokság ezen szakaszára egyre jobb formát mutató vendégeket, még akkor sem, ha a szezonban eddig rendre magabiztos győzelmet (17–8, 16–8, 22–2) arattak felettük. Elég csak azt említeni, hogy a szegediek a középszakasz utolsó fordulójában csupán 8–5-re kaptak ki a BVSC-től, előtte pedig 14–13-ra legyőzték az Egert.

A papírforma mindenesetre a másik párban ígér élesebb csatát – a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–ZF-Eger-EKF viadal második felvonását csütörtökön 18.30-tól a Digi Sport is közvetíti. Petrovics Mátyás csapata a továbbjutásért szeretne a Bitskey-uszodában medencébe ugrani, avagy az első, hazai találkozót értelemszerűen mindenképpen győzelemmel akarja abszolválni. Nem is oly rég, március 4-én a középszakaszban 10–8-ra legyőzték odahaza ellenfelüket, úgy, hogy Takács Orsolya hat gólt vállalt magára. Nos, nem állítjuk, hogy a sokoldalú válogatott csapatkapitány hasonló szintű játékára nem lesz szükséges a BVSC-nek, de azt igen, Kisteleki Dóra visszatérése szép lassan levehet majd az ő válláról is némi terhet.

Igen, a „Buresz” becenévre hallgató klasszis újra ott lehet társak között a vízben! Két hónapja, a franciák elleni világliga-meccs előtt egy nappal a válogatott edzőmeccsén sérült meg a combja, azóta nem szerepelhetett egyetlen találkozón sem. Eddig – más kérdés, túl sokat azért még senki sem várjon tőle.

„Így van, be leszek írva, minden bizonnyal játszom is, ám idő kell, amíg ennyi kihagyás után felveszem a ritmust – reagált Kisteleki Dóra, aki sérülése után klubcsapata, valamint az olaszok elleni imperiai találkozón a válogatott kispadján ült. – Többé nem szeretnék csak fürdőruhában ülni a kispadon…”

A válogatott játékos csapata pénteki, dunaújvárosi edzőmeccsein is ott volt társai között, mint mesélte, feldobódott állapotban, magát frissnek érezve tette a dolgát. Túl sokat persze nem vállalt, nem is vállalhatott még, mert mint hozzátette: „Ugyan már minden csinálhatok, de nem ész nélkül. Egyrészt még továbbra is gyógytornászhoz kell járnom, másrészt fizikálisan sem vagyok százszázalékos állapotban, nagy a lemaradásom a többiekhez képest. Arról nem beszélve, hogy agyban is helyre kell tenni a dolgokat, pályafutásom alatt nem volt ilyen sérülésem, ilyen hosszú kihagyásom, így talán érthető, kicsit még parázok. Bízom benne, szép fokozatosan kerülök majd abba a formába, amelyben korábban voltam, most az előttünk álló mérkőzés eredményétől függően két-három percet gondolnám, hogy tudok segíteni a csapatnak. Alig várom, hiszen nagyon soknak tűnt ez a két hónap.”

Kisteleki Dóra nem számít könnyű mérkőzésekre, különösen az egriek Dunaújváros ellen elért döntetlenjére (14–14) hívta fel a figyelmet. Kelemen Attila csapata kétségtelen, hétről hétre fejlődött, és ugyan voltak továbbra is kellemetlen periódusok, összességében a bajnokság második felére mutatta azt a formát, amelyet edzője is látni kíván. A válogatottból mumpszos betegsége miatt hiányzó Czigány Dóra is ott lehet a vízben, ami nagymértékben növeli a vendégek esélyeit a Szőnyi úton. Avagy a parázs csata voltaképpen garantált.

Női bajnokság, rájátszás:

Az elődöntőbe jutásért – a program:


1. mérkőzések:


Március 31., kedd

Dunaújvárosi Főiskola–Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem, Dunaújváros, 18.30 – tv: Digi Sport
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–ZF-Eger-EKF, Laky-uszoda, 20.30

2. mérkőzések:

Április 2., csütörtök

ZF-Eger-EKF, Laky-uszoda–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Eger, 18.30 – tv: Digi Sport

Április 3., péntek

Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Főiskola, Szeged, 20.00

A párharcok két győzelemig tartanak – az esetleges 3. mérkőzések pontos időpontjait később jelölik ki.

– a.z. –
Vízilabda hírek
női bajnokság
kisteleki dóra