cover image
Egyéb

A BVSC keresztülhúzta a Honvéd számításait

2015. március 28. 19:23

Nem tudott élni a lehetőséggel a RacioNet-Honvéd, miután 8-7-re kikapott a BVSC-től. Ezzel idegenben kezdi majd a rájátszást.

A Honvédnak egyetlen célja lehetett a BVSC elleni meccsel: valahogyan megnyerni. Az ugyanis vélhetően a negyedik helyet jelentette neki a Szolnokkal játszó Ferencváros ellenében. A meccsen nem állt rendelkezésre a válogatott kötelezettségei miatt távolmaradó Yoshuke Shimizu és Koji Takei.

Egy-egy pontatlan lövés, majd Kiss Gergely kapufája után Pásztor Mátyás emberelőnyből szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). Ugyanő növelhette volna az előnyt, de Török Béla nagy passza után majdnem kettétörte lövésével a kapufát közelről.

Egészen a 6. percig kellett várni az első hazai gólra, az mondjuk remekre sikeredett, Kiss Gergely csavart egyet az ejtésén (1-1). A BVSC felszabadultan játszhatott, és így is tett, Kovács Péter például szépen megharcolt a labdáért és a 7. percben ismét előnyhöz juttatta szabaddobásával a zuglóiakat. 

„Mozdulj meg!” – kérte Vad Lajos támadásban övéit, de ez annyira nem jött össze, eggyel ment a BVSC az első szünetben. (Ekkor 3-1 volt pár kilométerrel odébb, a Fradi vezetett a Szolnok ellen!)

Ahogyan az első negyedben, a másodikban is Pásztor-góllal kezdtünk, aztán Simon Adrián végre egy emberes megoldást választott (2-3). A negyedik percben Steinmetz Barnabás remek passzát Kiss Gergely tolta be, micsoda szereposztás, 3-3. A negyed 6. percére feljegyezhettük, hogy Lévai Márton és a Honvéd is felvette a ritmust, más kérdés, hogy aztán egy emberhátrány lejárta után nagyon egyedül maradt Szabó Bendegúz (3-4). Ez maradt a félidei állás is (érdekesség, hogy a Népligetben is, csak a Fradi javára).

Megnézte egyébként a bajnokit a Kőér utcában többek között Benedek Tibor, Merész András, Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence.

Ők is azt láthatták, amint Fazekas Tibor megúszik, majd gyanús körülmények közt elveszti a labdát, hogy aztán a másik oldalon Szabó Bence lőjön nagy gólt (3-5). Fülöp Bence szépített, nagyon örült a gólnak, az első félidőben két nagy kapufája is volt. Aztán épp ő hibázott védekezésben, Kovács Péter visszaállította a kétgólos vendégelőnyt.

„Nem érdekel, védekezzünk” – mondta a többieknek Kiss Gergely, mindezt a negyed közepén, kezdett bajban lenni a Honvéd. Illés Sándor büntetőjével aztán közeledtek a hazaiak (5-6).

Sok pontatlanság övezte a negyed második felét, a Honvéd Lévainak is sokat köszönhetett ekkor. A végén megvolt az esély az egyenlítésre, de elszúrták a fórt.

„Tessék küzdeni” – ezt Vad Lajos már 7-5-ös vendégvezetésnél mondta a játékosainak, Szabó Bence emberelőnyös gólját követően. Steinmetz Barna nagyszerű pöcizésével még egyszer nekiveselkedett a Honvéd, hogy utolérje a BVSC-t, 5 perc volt hátra.

A sokadik BVSC-kapufa után Ambrus Ferenc lövésénél nagy bravúrral védett Lévai, csak aztán elrontotta következő akcióját a Honvéd, csak nem akart összejönni az egyenlítés. Kettős fórból sem ment, aztán a 6. percben összejött, Kiss passzolt Stojcicsnak, 7-7. A BVSC Pásztor révén azonnal reagált (8-7), majd miután erre már nem tudott válaszolni a Honvéd, így elkönyvelhették, hogy az 5. vagy a 6. helyen zárják az alapszakaszt.

A Szeged ugyanis parádés sorozatban van. Azok után, hogy megverték a szombaton a KSI-t egyébként biztosan legyőző bajnok Egert, Debrecenben is megszerezték a három pontot.

Az utolsó körben a KSI ellen játszanak, és ha ott győznek a szegediek, az 5. helyen végeznek, és a Ferencvárossal küzdhetnek – az Eger helyett, amely maradhat a Honvédnak.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: „Saját magunkat vertük meg a fegyelmezetlenségünkkel és a beszariságunkkal.”

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője: „Úgy jöttünk ide, hogy éreztem az erőt, hogy ez a csapat itt is tud nyerni. Igyekeztem motiválni a játékosokat, hogy igenis van tétje ennek a meccsnek, annak ellenére, hogy a három pontnak most nekünk kevésbé volt jelentősége. Igenis volt tétje, a presztízs.”

Eredmények – férfi ob I-es bajnokság, 25. forduló:

RacioNet-Honvéd-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7-8 (1-2, 2-2, 2-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Fülöp, Simon A., Illés, Steinmetz B., Stojcics, illetve Pásztor 3, Kovács P. 2, Szabó Bence 2, Szabó Bendegúz

Debreceni VSE-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 6-14 (2-5, 0-3, 3-2, 1-4)
Gólszerzők:
Kolarik 2, Hoppál, Kincses, Tóth, Kállay, illetve Manhercz K. 3, Varga Zs. 2, Seman 2, Sánta 2, Chilkó, Kiss Cs., Manhercz Á., Palotás, Kunac

ZF-Eger-KSI 17-4 (2-1, 5-2, 6-0, 4-1)
Gólszerzők:
Bedő 4, Csuk 3, Biros P. 2, Erdélyi 2, Cuckovics 2, Szivós, Hárai, Zalánki, Angyal, illetve Fejős 2, Kovács Gergő, Miklós

További eredmények:

Ferencváros–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–14 (3–1, 1–2, 1–6, 2–5) - a mérkőzésről itt olvashat bővebben
Gólszerzők:
Kolozsi 4, Marnitz G. 2, Vogel, ill. Alekszics 4, Tóth M. 3, Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Mitrovics 2

VasasPlaket–Pécsi VSK-Mecsek Füszért 15–7 (5–1, 2–3, 3–1, 5–2)
Gólszerzők:
Sedlmayer 4, Bóbis 4, Gyárfás 2, Goreta 2, Burián, Hőna, Steinmetz Á., ill. Francsics 2, Danilo 2, de Blasio, Müller, Opacau

Valdor-Szentes–Kaposvári VK 11–10 (2–2, 2–2, 4–3, 3–3)
Gólszerzők:
Weszelovszky 4, Nagy M. 2, Lucas 2, Rakonjac 2, Dőry, ill. Parezanovic 5, Berta 4, Vindisch

Korábban (csütörtökön) lejátszották:
UVSE-Hunguest Hotels–A-Híd-OSC-Újbuda 5–12

-ds-
Vízilabda hírek
honvéd
BVSC
vad lajos