cover image
Egyéb

UVSE-OSC: szép gólok és könnyed vendégsiker

2015. március 26. 20:27

Nagy Ádám gyönyörű ejtése és Bátori Bence csavargólja marad meg a kilátogató nézőkben az UVSE-OSC meccs után, a bajnokit a vendégek nyerték magabiztosan.

Különösebb tétje nem volt a csütörtöki bajnokinak, amelyet a 25. fordulóból hoztak előre két nappal, csak nagyon szerencsés együttállás esetén állna ez fenn, erről egy korábbi cikkünkben már írtunk.

Salamon Ferenc és Decker Ádám nem játszott a vendégeknél, de nem ez volt az izgalmas a meccs elején, hanem az, hogy nem működött az óra a Hajós-fedettben. Aztán pontban 7 órakor élet költözött a szerkezetbe, így semmi akadálya sem volt a meccs elkezdésének.

„Show me” – mondta Drasko Brguljan Joseph Kayesnek a második OSC-támadás után már a védekezéshez visszaúszva, kényelmesen kezdődött a találkozó, mellesleg éppen a montenegrói légiós lopott szépen labdát a hazaiak első próbálkozásainál, de ebben a tekintetben Gór-Nagy Miklós is jeleskedett. Egy Brguljan-kapufánál jegyezhettük fel az első, kaput eltaláló lövés, a negyedik perc közepén.

Keresztúri Márton zörgette meg először a hálót, emberelőnyből, szépen kijátszott akció végén, az 5. percben (1-0). Két Laboncz-védés után Kayes lőtt fölé, nem tudott felpörögni még ekkor az OSC. A 7. percben viszont megszerezték az első góljukat, szintén fórból, Bundschuh Erik húzta be (1-1). 25 másodperccel a negyed vége előtt Kovács Gábor lőtt akciógólt, 8 perc után 2-1-re vezetett az OSC.

A második negyed elején Kayest próbálták megjátszani a vendégek, ő azonban kétszer is pontatlan volt, hogy aztán Hegedűs Gábor lövését már Laboncz József védje. Kovács Gábor nagy gólt lőtt a 4. percben, átlövése a kapufát is érintette, először vezetett két góllal a vendégcsapat. Bisztritsányi Dávidnak először Korényi Balázs lövésénél kellett közbeavatkoznia, sikerrel tette.

Egy hazai előnynél Brguljan mutatta be ismét labdaszerző-képességét, aztán jött egy szép UVSE-előny, de Bisztritsányi volt a végállomás, mint ahogyan Tóth Zoltán váratlan lövésénél is. Drasko Brguljan már a 8. percben lőtt szép gólt, 4-1-re alakítva az állást, és kialakítva a félidei eredményt.

Fotó: Madar Balázs

Fotó: Madar Balázs

Sokáig csak a sapkákat kellett keresni a harmadik negyedben, aztán egy remek figura után emberelőnyből Kayes megszerezte az 5. vendéggólt. A negyedik percben közvetlenül ezután Zentai Tamás harcolt ki 5 méterest, amelyet Hertzka Olivér Bisztritsányi Dávidba lőtt. Gór-Nagy bezzeg pontosan célzott, igaz, lövése egy kézen megpattant, így kötött ki a hazai kapuban, 1-6.

Kovács Gábor harmadik góljával már 7-1 volt a Vincze-csapatnak, majd miután támadásban teljesen tanácstalan volt az UVSE, sorra jöttek a vendégakciók, Bátori is eredményes volt a 7. percben (1-8).

Aztán jött a meccs legszebb találata, az ifi világbajnok Nagy Ádám pörgetve ejtette át messziről Bisztritsányi Dávidot, jött is a nagy taps a fiatal UVSE-játékosoktól, akik ezt a meccset is követték a lelátón.

A zárónegyedben Korényi Balázs fórgóljával szépített az UVSE, de Bátori két akciógólja és Brguljan labdaszerzése újra erőt demonstrált (3-10).

A végére belefért még egy szép Gór-Nagy-bomba, egy szemfüles Sélley Rauscher-gól, egy emberelőnyös Zentai-találat és egy nagyszerű Bátori-csavargól.

A vége 5-12.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak, mert hat ifi és serdülő játékossal álltunk ki az OSC ellen. „Marci bácsi” is bekerült újra a vérkeringésbe, sorozatos sérülések is hátráltatnak minket. Ehhez képest hízelgő az eredmény, kevés gólt kaptunk, az OSC-től ez kevésnek számít. Folytatjuk a munkát, és persze gratulálok az ellenfélnek is.”

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: „Az első két negyedben még nem találtuk meg támadásban azt a hatékonyságot, ami gólokat eredményezett volna. Nyilván ezt nem segítette elő a hajnali egy órás hazaérkezésünk. Három nap alatt 5 kétkaput játszottunk, ez volt a hatodik. Voltak hibák, azok mindig lesznek, de most ebből talán több is belefért. Jó volt újra ebbe a patinás uszodába bajnoki meccsre jönni, és jó újra egy lila csapatot látni az ob I.-ben. Tetszett Nagy Ádám szép gólja, de a mi góljaink között is voltak szépek, elég csak Bátori Bence csavarjára gondolni.”

-dobos-

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság:

UVSE-Hunguest Hotels-A-Híd-OSC-Újbuda 5-12 (1-2, 0-2, 1-4, 3-4)
Gólszerzők:
Keresztúri, Nagy Á., Korényi, Sélley Rauscher, Zentai, illetve Bátori 4, Kovács G. 3, Gór-Nagy 2, Bundschuh, Brguljan, Kayes
Vízilabda hírek
uvse
osc
vincze balázs
németh zsolt