cover image
Egyéb

Egri vereség Görögországban

2015. március 25. 19:04

A ZF-Eger 8-6-ra elveszítette az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-találkozót, de még bőven van esélye a Final Sixbe kerülésre.

Két Hosnyánszky Norbert-góllal nyitotta a mérkőzést a ZF-Eger, mindkétszer a vezetést szerezte meg a magyar bajnok, az más kérdés, hogy Mylonakis és Pontiekas is betalált, így fej fej mellett haladt a két csapat a mérkőzés elején.

A 7. perchez érve fontos védést mutatott be Branislav Mitrovics emberhátrányban, igaz, a kapufa is segített ebben, sebaj. Nem sikerült a centereket megjátszania az Egernek az első negyedben, a túloldalon Mitrovics a távoli lövéseknél a helyén volt.

Az utolsó percben Dabrowski Norbert is kikérte idejét, Boris Vapenszki ellőtte a szabaddobást, a görögök kapusa védeni tudott. A negyed legvégén még kiállították Hárait, a húzást azonban a kapufára tették, maradt a 2-2 az első szakasz végére.

Több mozgást és a lefordulást hiányolta az egriek játékából Faragó Tamás a Digi Sport szakkommentátoraként, és a centerjátékot nem feltétlenül erőltette volna. Nos, a második negyedben is először a centert próbálta megjátszani a magyar bajnok az első akciónál. A görögök is ezzel próbálkoztak, csakhogy ők megkapták érte a kiállítást, Szivós Mártonnak kellett kimennie – Mallarach belőtte a fórt (3-2).

Pontikeas kiállítása után nem sikerült az egri előny, de a görögök támadásai sem voltak meggyőzőek. Hosnyánszky Norbert harmadik lövése nem jött be, a megúszás után viszont Mallarach viszonylag egyedül maradt, és kétgólosra növelte az előnyt, 4-2.

Nem jöttek be az átlövések az egrieknek, Deligiannis biztosan fogta a próbálkozásokat. Sokáig nem változott az eredmény, aztán a negyed 7. percének elején sajnos igen, Delakas lőtt bombagólt, erre már nem volt válasza Mitrovicsnak, 5-2. Aztán jött egy egri kapufa, majd centerből egy teljes létszámos hazai gól, Mourikis, 6-2-re húzott el az Olympiakosz Pireusz. Nehéz helyzetbe került az Eger.

Még jó, hogy Milos Csuk odatette magát, fontos bombagólt lőtt, 6-3, hogy aztán egy elhibázott görög akció után maradt még 7 másodperc, emiatt Dabrowski Norbert még kikérte idejét. Sajnos, Vapenszki eladta a labdát, maradt a háromgólos hátrány a nagyszünetre.

A harmadik negyed első emberhátrányát kivédekezte az Eger, majd egy bravúros Milos Csuk-találattal elkezdhettünk reménykedni. Fantasztikus átlövés volt nagyon messziről, 6-4. Az egriek felvették a sebességet, talán megérezték, ha továbbra is takaréklángon próbálkoznak, elúszik a mérkőzés.

Csuk kiállítása után Vapenszki remek blokkal jelentkezett, nagyon kellett, más kérdés, hogy a túloldalon jött a kontra. Pörgött a meccs, már nem tudta eléggé lassítani a játékot a Pireusz. Persze, sok volt a hiba, magyar részről is, így nem nagyon akart csökkenni a különbség. Nem is csökkent, a harmadik negyed végén 6-4 maradt az eredmény.

Magyar emberelőnnyel indult a negyedik negyed, két lövés is belefért, majd maradt a labda az Egernél, Szivós Márton nagy kapufát lőtt. Újra jöhettek az egriek, Szivós újra elvállalta, a labda a kapusról pattant a hálóba, már csak egy volt a differencia (6-5).

Mourikis a lehető legrosszabbkor lőtte be, amikor azt hittük, hogy végleg megváltozik a játék képe. 5 perc 50 másodperc volt ekkor még hátra. Másfél perccel később Vapenszki lőtt el egy fórt, nem ment neki szerdán a játék azt az egy blokkot leszámítva.

Jött Hosnyánszky Norbert aztán, három perccel a vége előtt góljával újra egyre csökkent a különbség (7-6). 2:11-gyel a vége előtt kimaradt egy görög előny, borzasztó fontos volt ezt megúszni, így az egyenlítésért támadhatott az Eger!

Izgalmas volt a vége, nagyon is, Erdélyi Balázs szerzett labdát bő egy perccel a vége előtt, Dabrowski Norbert pedig időt kért. Szivós javára nem fújtak a játékvezetők, jöhettek a görögök. 18 másodpercnél megszólalt a duda, a görögök betaláltak, megadták a gólt a játékvezetők… Hogy időn túl volt-e, nem lehet biztosan tudni, de könnyen lehet.

A végére még maradt egy rossz lövés, kikapott az Eger, de még javíthat a folytatásban.
 
„A második negyedben nagy előnyt adtunk az Olympiakosznak, utána mentünk az eredmény után. Küzdöttünk, nem szép játékkal. Reménykedem, hogy legalább az egy pont összejön. Ha két gólt dob az Olympiakosz minden negyedben, az nem gond, de ott a második negyedben volt két gól, amit nem értettem. Az utolsó gól, a dudában már mindegy volt, inkább az volt a baj, hogy Marci nem kapott fórt előtte. Erős hazai pálya van a görögöknél, ezzel küzdöttünk végig. Nincs volna, meg ha… Bajban nem vagyunk, de a Brescia elleni meccsen ott lesz a kés a nyakunkon. Nehéz az utunk, de tudtuk, hogy ez lesz” – nyilatkozta a Digi Sportnak a meccs után közvetlenül Dabrowski Norbert.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 7. játéknap:

Olympiakosz Pireusz (görög)-ZF-Eger 8-6 (2-2, 4-1, 0-1, 2-2)
Gólszerzők:
Mallarach 2, Mourikis 2, Mylonakis, Pontiekas, Delakas, Kolomvos, illetve Hosnyánszky 3, Csuk 2, Szivós
 
A csoport többi mérkőzésén:

Radnicski Kragujevác (szerb)-Brescia (olasz) 13-10 (2-0, 2-2, 4-4, 5-4)
Pro Recco (olasz)-Barceloneta (spanyol) 17-7 (5-1, 6-3, 2-1, 4-2)

A csoport állása:

1. Pro Recco 21 pont
2. ZF-Eger 10 pont
3. Radnicski 9 pont
4. Barceloneta 8 pont
5. Olympiakosz 7 pont
6. Brescia 5 pont
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok
olympiakosz