cover image
Egyéb

A Spartak Volgograd a Fradi heti edzőpartnere

2015. március 25. 15:53

Több csapat, így a Ferencváros is edzőmérkőzéseket játszik ezen a héten. Az OSC Zágrábba utazott, a zöldek a Vasassal és a Spartak Volgográddal is találkoznak.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén, a Szolnokot fogadja majd az FTC a Népligetben, szombaton. Ez lesz az utolsó meccsük, ugyanis a 26. fordulóból előrehozták a Honvéd elleni találkozót, amelyet 9-3-ra elvesztettek a zöldek.

Az elmúlt hetekben főleg "magányosan" készült a Ferencváros, a héten viszont három edzőmérkőzés is szerepel a programban. A Vasassal egyszer, a Magyarországon edzőtáborozó Spartak Volgográddal kétszer meccsel a Fradi.

A kilencszeres orosz bajnok és címvédő, nemzetközi szinten is tapasztalt orosz csapat jó erőfelmérő és erős edzéspartnere a Ferencvárosnak. A Volgograd idén a Bajnokok Ligája marseille-i selejtezőközében megverte a házigazdát, a Posillipót és a Tbilisit is. A szerb Radnicski Kragujevacot két góllal győzte le és 9-9-es döntetlent ért el az OSC ellen, így a magyarok mögött második helyen végzett és jutott tovább. A következő körben aztán búcsúzott, miután kikapott a Pro Reccótól és a Crvena Zvezda ellen is vereséget szenvedett.

„Az elmúlt időszakban heti két bajnoki meccset játszottunk, szerda-szombat leosztásban, ez lehetetlenné tette, hogy mellette még más csapattal edzőmérkőzést játsszunk. Most viszont egy olyan időszak következik, amiben hétvégén a Szolnok elleni hazai találkozó szerepel, majd legközelebb már csak a rájátszásban, április 11-én – várhatóan a Honvéd ellen – fogunk bajnokit játszani. Erre kell felkészülnünk. Ahhoz, hogy a csapat a legjobb formáját mutassa és ne a Honvéd elleni utolsó mérkőzésen mutatott arcát, az kell, hogy minél többet játsszunk. Ezért iktattuk be a programba a héten ezt a három edzőmeccset. Nagyon jó lehetőség nekünk, hogy a Volgográd éppen Magyarországon van, hiszen egy erős, nemzetközi szinten is jegyzett együttes, a felkészülésünkhöz tökéletes partner" - mondta Gerendás György, a Fradi szakmai igazgatója.

A Ferencváros a papírforma szerint idegenben kezdi majd a rájátszást a Honvéd ellen, miután a Honvéd megkapta a Kaposvár elleni meccs három pontját, és az utolsó alapszakaszbeli meccsét a BVSC-vel vívja. Persze, a papírforma még borulhat.
Vízilabda hírek
ftc
ferencváros
gerendás györgy