cover image
Egyéb

Imperiában küzdhet a Szentes a LEN-kupáért

2015. március 25. 10:03

Hosszas várakozás után eldőlt, hogy Olaszországban lesz a LEN-kupa négyes döntője, ahol a Hungerit-Szentes is érdekelt lesz.

A női Euroliga negyeddöntőjébe jutás azért volt különösen értékes mindkét magyar csapat számára (is), mert garantált négyes döntős szereplést jelentett. Persze, a legjobb nyolcból a Szentes és az UVSE is igyekezett a négybe kerülni, ez utóbbi csapatnak sikerült, így ők az Euroliga-győzelemért küzdhetnek a Final Fourban, Athénban, április 24-25-én.

A vesztesek, így az Olympiakosz ellen alulmaradó Szentes a LEN-kupa négyes döntőjébe került, amelynek helyszíne sokáig nem volt ismeretes, még az elődöntők sorsolása után sem. Egyébiránt már jeleztük, hogy Tóth László csapata az olasz Imperiát kapta a döntőbe jutásért, Stieber Mercédesz együttesét.

Nos, a LEN megerősítette, hogy éppen Imperiában rendezik majd a négyes döntőt, amelynek másik két tagja a görög Vouliagmeni és az olasz Plebiscito Padova. Mindez azt jelenti, hogy Miskolczi Kitti, Bolonyai Flóra és Hevesi Anita rövid időn belül másodszor is Imperiába utazhat, ugyanis a női válogatott tagjaként ott voltak részesei a keddi - sajnos, vereséggel záruló - világliga-mérkőzésnek.

LEN-kupa:

Elődöntők (április 10.):


Plebiscito Padova (olasz)-Vouliagmeni (görög)
Hungerit-Szentes-Imperia (olasz)

A döntőt és a bronzmeccset április 11-én rendezik.

Vízilabda hírek
szentes
tóth lászló
Imperia
len kupa