cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Lélekdonor

2015. március 24. 12:21

A magyar női vízilabda-válogatott 20 órától Imperiában játssza soros világliga-mérkőzését Olaszország ellen. Felvezetés gyanánt ezúttal szubjektív oldalról közelítünk.

Az imperiai kiutazás előtt egy nappal lett volna 73 esztendős Ördög Éva, a magyar női vízilabdázás meghonosítója, Merész András szövetségi kapitány édesanyja.
Az olasz-magyar világliga-mérkőzés napján, azaz ma éppen 500 nappal vagyunk a riói olimpiai játékok előtt.
Két dátum, amely nyilvánvaló érzéseket vált ki az emberből, két dátum, amely gondolkodóba ejti, két dátum, amely egyszersmind fel is tüzeli.
Nyerni kellene Éva néni emlékére.
És nyerni kellene azon bizonyos riói szemüveg élesítésére.
„Csak” ennyi a tétje az esti partinak.
Mindazonáltal éppen az szolgáltatja a történet diszkrét báját, hogy amúgy az ég világon nem történik tragédia akkor sem, ha ne adj’ Isten a szentesi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is az olaszok nyerik a csatát, hiszen egyrészt Éva néni előtt tisztelgett, és minden adandó alkalommal tiszteleg a magyar vízilabda (biztos elnézne egy esetleges imperiai malőrt, persze csak akkor, ha szívvel-lélekkel harcoló magyar lányokat lát a vízben – erre pedig mérget vehetünk), másrészt a nyári világbajnokság, és főként a januári, már olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság miatt a világliga kínai szuperdöntőjének kihagyása okán senki sem vágna eret magát. Elég csak azt mondani, az olaszok szívesen elcserélnék a mai meccsre a tavalyi Eb-bronztalálkozót…
watch?v=TpsOsu8rvhM&feature=youtu.bePersze azért jó lenne ott lenni Sanghajban.
Ehhez pedig vissza kellene vágni a hazai vereségért.
A motiváció triplán adott.
Ha csak próbálom szavakba önteni, hogy csapatunk edzésének fakultatív részében Keszthelyi Rita miként, milyen ábrázattal, milyen hévvel lődözte az imperiai felső sarkokat, a magam részéről nem aggódom.
Jó csapatunk van, bármennyi is legyen este a végeredmény. Olyan csapatunk, amely messziről indult (Sanghaj, 2011, vb, 9. hely), és amely az azt követő megfeszülésnek, tervszerű munkának, elhivatottságnak hála az elitmezőny tagja.
Nyilvánvalóan Éva néni is büszke rá.


Amler Zoltán (Imperia)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
kisteleki dóra