cover image
Egyéb

A KSI csak elkapott egy nagycsapatot

2015. március 14. 12:30

Kardos Gergely nagyszerűen védett, ez volt az egyik záloga a KSI meglepetésgyőzelmének. Meg az, hogy higgadtan játszott a csapat. A Honvéd hullámvölgyben van.

Vad Lajos betegsége miatt Gergely István meccselt a Honvéd kispadjánál, innen is jobbulást kívánunk a mesternek. Nos, a Honvéd a Szeged elleni hazai vereség után próbálta kicsit kozmetikázni mérlegét, de a lelkes KSI ellen ez nem volt egyszerű.

Rögtön az első negyedben szembesülnie kellett a Honvédnak azzal, hogy Kardos Gergely a kapuban nagy napot fogott ki, 5-ből 5-ször közbeavatkozott (a meccs végén 72 százalékot mutatott a statisztika), így 0-0-val zárult az első negyed, tekintve, hogy akkor még a hazaiaknak sem mentek a lövések.

Aztán a meccs közepére belejöttek a lövők, egészen a harmadik negyed 5. percéig a KSI került előnybe, majd mindig egyenlített a Honvéd. Akkor viszont Simon Roland pazar ejtésével először vezetett a vendégcsapat, 4-3-ra. Fülöp Bence is villant egyet 4-4-nél, csavarja után újra vezettek a vendégek. No, ezek a villanások hiányoztak a Honvédnál, sokszor nagyon tétova támadásokat vezettek, nem vállalkoztak lövésre.

watch?v=T19Py3h7Wro&feature=youtu.beHa a negyed végén még egy gólt szerzett volna a Honvéd alighanem másként alakul a meccs, de nem így történt, s miután 2 métert fújtak az egyik támadásnál, és elöl maradt Fejős Róbert, a KSI lőtte a fontos gólt a negyed végén, 5-5-tel jött a zárónegyed.

watch?v=n0rwx6i6xIE&feature=youtu.beA záró szakaszban aztán hatalmas izgalmak következtek, Kovács Gergő szabaddobásával pedig eldöntötte a három pont sorsát, a junior Eb-ezüstérmes tehetség végül 3 góllal zárt.

A KSI nagy bravúrt hajtott végre, a Honvéd viszont kénytelen lesz a következő három körben kikászálódni a gödörből.

"Nem tudom, hogy történelmi-e ez a siker, de az biztos, hogy a Honvédot igazából még megszorítani sem tudtuk az elmúlt időszakban, az ősszel beleszaladtunk egy zakóba a Kőér utcában. Ma nagyon fegyelmezetten játszottunk, ami biztató a jövőre nézve. Nagyon büszke vagyok a csapatomra" - mondta Horváth János, a meccs végén.

Gergely István rövid értékelése: "Vad Lajost kórházba kellett vinni, úgy tűnik, most már jobban van, megbeszéltük, hogy ma én helyettesítem. Nem ilyen meccsre számítottam, azt hittem, hogy egy ilyen ellenfelet azért meg tudunk verni. Ez van, nem nagyon tudok mit mondani. Annyival volt jobb a KSI, hogy egy góllal többet lőtt, semmi más különbség nem volt a két csapat között. Ez persze ránk nézve nem hízelgő."
 
Később Miklós Levente, Kardos Gergely és Kovács Gergő nyilatkozatát mutatjuk majd.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

KSI SE-RacioNet-Honvéd 6-5 (0-0, 2-1, 3-4, 1-0)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Szabó B., Marnitz M., Fejős, illetve Fülöp 2, Szőke, Illés, Simon R.
 
-ds-
Vízilabda hírek
ksi
honvéd
kardos gergely
kovács gergő
gergely istván