cover image
Egyéb

Szívós István: „A jó vízilabdázó minden szabály mellett jó”

2015. március 12. 18:11

Az Utánpótlás Bizottság elnökét kértük egy kis helyzetjelentésre. Örömmel nyilatkozott, ugyanis minden megy a maga útján, ez pedig jó előjel nyár előtt, a szezon vége felé haladva.

„Minden a legnagyobb rendben, mindig azt szoktam mondani, az a legjobb hír, ha nincs hír. A bajnokságok rendben zajlanak, megbeszéltük a bajnoki szezon utáni teendőket, a válogatott keretek dolgoznak, rendszeresen edzéseket tartanak nekik a kiváló edzők. Örömmel mondatom, hogy elkezdődtek a SuliPóló-bajnokságok, legutóbb Székesfehérváron jártam, csak ott százötven gyerek vesz részt ebben, ami nagy dolog” – mondta Szívós István.

Az Utánpótlás Bizottság vezetője napi kapcsolatban van Horkai György utánpótlás kapitánnyal, aki a 98-as válogatottat a bakui Európa-bajnokságra (képek a múlt heti edzésről a galériában), a 95-ös csapatot pedig az almaty-i világbajnokságra készíti fel.

„Olyan kollégák vesznek körül, akikkel félszavakból is megértjük egymást” – ismerte el Szívós István, akit megkérdeztünk a FINA kísérleti szabályairól is, tekintve, hogy a szövetség elkészítette a Komjádi-kupa elemzését is, amelyet megküldenek majd az illetékes nemzetközi szakembereknek, a tanulságokat levonandó és felhasználandó.

„A jó vízilabdázók minden szabályhoz alkalmazkodnak, mindenhol kiválóan boldogulnak. A rossz, vízilabdázóknak nem tudunk olyan szabályokat alkotni, ahol jók lehetnének. Nagy szerencse, hogy a magyar vízilabdában nagyon sok tehetséges játékos van, így állandóan fent tudjuk tartani a magas színvonalat, ez lesz a jövőben is. A magyar póló jelene és jövője is biztosítva van, függetlenül a szabályok változásaitól.”

Kíváncsiak voltunk, mit gondol a 2017-es világbajnokság elnyeréséről.

„Boldogsággal tölt el, már csak azért is, mert a világbajnokság elmúlik majd, az uszoda viszont itt marad. Márpedig gyerek és fejlődés csak akkor van, ha uszoda és vízfelület is van. Ez az esemény is óriási ösztönzés a gyerekeknek, de mindannyiunknak. Ráadásul ez egy előszele lehet annak, hogy Magyarország eséllyel pályázzon az olimpiai rendezésre. Büszke vagyok arra, hogy ebben a sportágban dolgoztam, dolgozom, amely ennyi eredményt tud felmutatni és ennyi örömet tud okozni. Voltak, mindig lesznek kétkedők, de úgy tűnik, az élet általában minket igazol” – mondta.

„Jó garnitúra, jó edzőkkel és minden korosztályban két-három nagy tehetséggel” – ezt már a KSI-ről nyilatkozta, mert nem hagyhattuk ki, hogy ne kérdezzünk „haza”. Hogy van-e aktuális kedvence?

„Sok kedvencem van, illetve azt mondom inkább, hogy mindenki a kedvencem. Ha lemegyek az uszodába, és a volt tanítványokat láthatom, a KSI korábbi növendékeit más klubokban is akár, az már önmagában sokat jelent, főleg, ha aztán megkérdezik, ’Hogy van, Pista bácsi?’. Annál nagyobb öröm nincs. A KSI most sem mond le arról az útról, ami régebben is jellemezte” – tette hozzá Szívós István.
Vízilabda hírek
szívós istván