cover image
Egyéb

Jó meccs, szentesi siker

2015. március 6. 22:05

A bajnokcsapat a záró negyedben tudta döntésre vinni a dolgot, mert a BVSC remekül tartotta magát. A hazaiak így 8–6-os győzelemmel hangoltak a görög Olympiakosz elleni Euroliga-csatára.

„Hosszabb edzésből érkeztünk a meccsbe, azt mondtam a lányoknak, hogy csúnyán vagy szépen, de nyerjünk. Inkább csúnyán, de nyertünk.”
Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője értékelt így a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló elleni bajnoki után, mintegy jelezve, csapata számára a lelki tényezők miatt a szerdai, UVSE-Centráltól elszenvedett szerdai 11–9-es vereség után rendkívül fontos volt a siker, másrészt a szükség törvényt bont, azaz muszáj kiemelten készülni a bajnoki mérkőzések között is a jövő heti Euroliga-negyeddöntő visszavágóra. Az Olympiakosz elleni odavágón összeszedett négygólos hátrányt kellene valahogy egalizálni, amihez bizony nem árt az alapos felkészülés, a taktika precíz kidolgozása/elsajátítása.

Nos, a zuglóiak ellen 5–5-ig erősen kérdéses volt, begyűjti-e a pontokat a bajnok. Kérdéses volt, mert Petrovics Mátyás csapata a szokás szerint minden „hangszeren játszó” Takács Orsolya vezérletével állta a sarat. Sőt ha a két ötméterest is hárító Bolonyai Flóra nem remekel a hazaiak kapujában (65 százalékkal védett), meglepetés is születhetett volna.

Végül nem született, győzött a rutin. Bujka Barbara nevét kell kiemelni, aki ezúttal sérülése előtti formáját mutatta, három gólja a rangadón önmagáért beszél.
„Fantasztikusan játszott a csapatom, nem tudok kivetnivalót találni a játékukban. Sok sikert kívánok a Szentesnek az Euroligában!” – értékelt Petrovics Mátyás, avagy vereség ide vagy oda, erre alapozhatnak a fővárosiak.

A találkozót a helyszínen megtekintő Merész András szövetségi kapitány amondó, a találkozó igazolta a női bajnokság erejét: „Jó kis meccs volt. A BVSC jól tartotta magát a negyedik negyed elejéig, akkor azonban hiányzott egy olyan vezér, aki a kapu kivételével ezúttal is mindenhol feltűnő, óriási harcoló Takács Orsi mellett kezébe veszi az irányítást. Avagy pontosan látszott, mennyire hiányzik Kisteleki Dóri a csapatból. Amint visszatér, még vérmesebb reményei lehetnek majd a BVSC-nek az ilyen típusú találkozókon. Ki kell emelnem még Bolonyai Flórát, aki ismét parádésan védett, valamint Bujka Barbit, aki ugyan csak háromszor villant, de azok olyan igazán rá jellemző villanások, emberrel együtt lőtt gólok voltak. Örülök, hogy jól játszottak a fiatal válogatott kerettagok, jól védett Doroszlai Vanda – a százaléka ugyan nem ezt mutatja, de így van –, valamint két kihagyott büntetője dacára Leimeter Dórát is dicsérnem kell. A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Szentes, de a BVSC előtt is le a kalappal, különösen a védekezése volt kimagasló.”


Eredmény – női ob I., középszakasz, 7. forduló

Hungerit-Szentes–BVSC-Wáberer Hunágria-Zugló 8–6 (1–1, 2–1, 2–3, 3–1)
Szentes, 150
néző. V: Bereczki, Csizmadia

SZENTES: Bolonyai – Gémes, van der Sloot 2, Pengő, Hevesi 1, Bujka 3, Miskolczi 1. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi, Kádár, Rácz D., Kövér-Kiss 1. Vezetőedző: Tóth László

BVSC: Doroszlai – Illés H. 1, Farkas K., Takács O., Gyöngyössy A., Kele, Leimeter 2. Csere: Varga Viktória 2, Oravecz, Tamás V., Dauda, Máté 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Gól – emberelőnyből: 2/10, ill. 2/6
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/3
Kipontozódott: Kele (24. p.)

A szombati program

ZF-Eger-EKF–Dunaújvárosi Főiskola, Eger 17.00
Szegedi Vizmü Taylor&Nash Szegedi Egyetem–UVSE-Centrál, Szeged 19.00


Vízilabda hírek
szentes
eger