cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája hatos döntő Budapesten?

2015. március 5. 14:39

A Magyar Vízilabda Szövetség kifejezte szándékát a 2016-os és 2017-es BL-döntő megrendezésére. Dr. Kemény Dénes elnök elárulta, a 2017-es esemény már a 2021-es vb-re készülő új, nemzeti létesítményben lenne.

Korábban már pedzegették az illetékesek, most megtörtént az első hivatalos lépés: a Magyar Vízilabda Szövetség jelezte szándékát az Európai Úszószövetség (LEN) felé, miszerint szívesen házigazdája lenne a 2016-os és a 2017-es férfi Bajnokok Ligája hatos döntőjének!

A hírt dr. Kemény Dénes elnök osztotta meg velünk – aki így fogalmazott: „Optimista vagyok. Joggal bízhatunk abban, hogy Gyárfás Tamás LEN-alelnök, kincstárnok a szervezet hétvégi, glasgowi elnökségi ülésén sikerrel tudja támogatni a szándékainkat. A Paolo Barelli LEN-elnökkel folytatott tegnapi telefonbeszélgetésem győzött meg arról, hogy noha az állami támogatás garanciájára még néhány napot várni kell, már most érdemes elküldeni a rendezési szándékot tartalmazó levelet.”

Külön érdekesség, hogy a 2017-es Bajnokok Ligája döntő helyszíne már nem a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda, hanem a 2021-es vizes világbajnokságra készülő új, nagy nemzeti létesítmény lenne.


Vízilabda hírek
kemény dénes
BL-döntő