cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Horkai György 98-as csapata a munka közepén

2015. március 4. 8:20

Ahogyan mondani szokták, "gőzerővel készül" a 98-as fiúválogatott a közeljövő és a nyár feladataira. A bakui Európa-bajnokságig még jó pár edzésre kell jelentkeznie a kerettagoknak, akik bár fáradtak, érezhetően élvezik a munkát.

Reggel 6 óra 45. A srácoknak akkorra kellett beérnie a Hajós Alfréd Uszoda aulájába, és a meghívottak ott is voltak kedden, időben. Horkai György utánpótlás-kapitánnyal azt beszéltük meg, hogy a délutáni edzésen látogatjuk meg a társaságot és a mester jelezte, a napi második edzés előtt fél háromra gyülekeznek a fiúk az aulában.

Nos, az érintettek már negyed három előtt teljes létszámban várták a következő foglalkozást, és hogy a nap végéről idézzünk egy félmondatot, "nagyon szépen dolgoznak". Az biztos, ha valaki bekukkantott a Széchy-medence sátra alá kedden délután, az azt láthatta, hogy ott bizony keményen folyt a munka.

Kedden éppen egy kétkapu, egy edzőmeccs formájában, ugyanis a 98-as válogatott a 2000-es születésű játékosok válogatottjával játszott. Az egyik oldalon Horváth János, Kis István és Dávid Zoltán dirigált, a másik oldalon Horkai György, Bors László és Keszthelyi Tibor vezényelt. 

"Ráfáztatok, mert én vezetem a meccset" - mondta a bemelegítés után Horkai György az ifiválogatottnak, valóban ő fújt, Keszthelyi Tibor az eredményjelzőt kezelte. Mint később a kapitány elmondta (a videóban részletesen beszél erről), a két válogatott egymást segítette, hiszen a 2000-esek egy montenegrói tornára készülnek.

watch?v=EYuDbJGV0Kc&feature=youtu.be A főszereplőkkel beszélgetve nem tudunk más következtetést levonni, mint azt, bármennyire is fárasztó és kemény ezt a terhelést tűrni (edzések a klubban, meccsek az ifibajnokságban, akár a serdülőben, egyeseknél az OB I/B-ben vagy a felnőttbajnokságban, edzések az utánpótlás-válogatottban), édes teher ez, a fiúk isszák a mester szavait, és bár olykor érkezik a dorgálás, a személyes fejlődés (is) garantált.

watch?v=euZsP3Q7G1o Persze, Horkai György mindig kitalál valamit, kedden a meccs végén is belefért egy kis ösztönzés, az edzés végi úszásadagot lehetett ledolgozni a meccs derekától gólszerzéssel és kivédekezett ellentámadással. Hajtottak is a 98-asok, egymást is űzték, így csak egy rövid penzum maradt a végére.

A bakui ifjúsági Európa-bajnokság éppen 100 nap múlva kezdődik az 1. Európa Játékok keretében. Még egy plusz információ: a waterpoloworld.com oldal kedden közölte, hogy a 2016-os ifi világbajnokságot Montenegróban, Podgoricában rendezik. No, de az még nagyon messze van.

Az alábbiakban Horkai György, valamint Nagy Ádám, Burián Gergő és Vadovics Viktor gondolatait lehet megnézni.
 
-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
Fiú ifjúsági válogatott
Martfű
baku
98-as válogatott
vadovics viktor
nagy ádám
burián gergő