cover image
Egyéb

Őrület! Pécs, UVSE: majdnem…

2015. február 28. 20:04

A Ferencváros és a Honvéd is nehezen gyűrte le ellenfelét, avagy ismét bebizonyosodott: remek a bajnokság! A csongrádi rangadót a Szeged nyerte a Szentes ellen.

Nyert a Ferencváros a Pécs ellen.

Mondhatjuk, papírforma.

Igen ám, de ennél jóval több említést érdemel a parti!

Többet, mert a nemrégiben edzőváltáson átesett vendégek közel, nagyon közel álltak ahhoz, hogy meglepetést okozzanak a Népligetben!

Már az első negyed 3–2-es vendégvezetése jelezte, nem feltartott kézzel érkeztek a meccsre Lukács Gergely játékosai. Az új brazil fiú (akit a volt edző, Bereczki Miklós nézett ki, igazolt le), Jonas de Oliveira Cribella két gólt is szerzett, majd Csaba Márton megúszásból szerzett vezetést.

Sőt, a második negyedben Danilo Cabrilo centergólja után már 2–4-re állt a parti! A Fradi megrázta magát, Kolozsi Marcell akciógólt szerzett, Nyéki Balázs belőtte a szerb világbajnok, Marko Avramovics által kiharcolt ötméterest, ám Müller Máté góljával a nagyszünetre 5–4-es vezetéssel mehettek a vendégek. Akik remek védekezéssel semlegesítették a zöldek támadásait a folytatásban is, így Müller megúszása után ismét elléptek kettővel. Varga Zsolt együttese ismét eredményesen kapaszkodott, Nyéki előnyből talált be, Regős Áron centerakciógólt szerzett.

A Pécs azonban hihetetlen volt! A két gólra újra kettővel válaszolt! De Blasio Domenico bevágott egy szabaddobást, majd Müller már a harmadik gólját jegyezte. És már csak 1.25 volt a harmadik felvonásból.

A Ferencváros Ernyey Márk akciógóljával még a 24. percben szépíteni tudott, a negyedik negyedet pedig azonnal akciógóllal kezdte: Regőst volt eredményes. A szívósan harcoló Pécs Horváth Zsombor szabaddobásával ismét vezetett (8–9), és nagy kérdés volt, ismét képes lesz-e ellépni kettővel. Mert ez már akár győzelmet is érhetett volna.

Nem tudott....

A hazaiak Ernyey révén 4.56-tal a vége előtt hat a hat ellen egyenlítettek (9–9). A vendégeknek a legrosszabbkor remegett meg a kezük: két fórt is kihagytak, a hazaiak pedig büntettek. Jansik Szilárd akciógólja 2.48-cal a vége előtt beállította a végeredményt.

Beállította, mert újra kihagyta a fórját a Pécs, majd a rontó brazil szabaddobása sem talált utat a 40%-kal (6/15) védő Gárdonyi András kapujába. Így hiába volt jobb a kapusstatisztikája a Pécsnek (Kósik Soma: 10/20, 50%), hiába játszott remekül a vendégcsapat, pont nélkül távozott a fővárosból.

Mindenesetre erre a teljesítményére büszke lehet Lukács Gergely és csapata.

Hasonlóan járt az UVSE is…

Meglehetősen érdekes, kemény, kiélezett mérkőzést játszottak ugyanis a Kőér utcában. A találkozó első gólja a 7. percben esett, Dávid Zoltán akciógólja a nyitó negyed egyetlen találata volt. Laboncz József, az UVSE kapusa mindent védett, köztük Kiss Gergely ötméteresét is.

Kovács Róbert a második etap elején emberelőnyből kettőre növelte csapata előnyét, avagy Németh Zsolt együttese komolyan gondolta, hogy hiába áll jóval hátrébb a tabellán, meglepi ellenfelét. A hazaiak a 11. percben törték meg a jeget, Steinmetz Barnabás lövése talált utat a kapuba.

A '98-as válogatott  Nagy Ádám átellenben rögvest válaszolt (fórból volt eredményes), az UVSE tartotta kétgólos vezetését. Hogy aztán mégis döntetlennel mentek a felek a nagyszünetre, Nenad Stojcsics és Illés Sándor gondoskodott.

Az izgalmak ezután csak fokozódtak. Lévai Márton és Laboncz József is jól védett, a csapat gyürkőztek, Illés és Korényi Balázs talált csak be. A harmadik negyed végén „robbant a bomba”: Zentai Tamást brutalitásért négy percre kiállították a játékvezetők. Az ítélettel járó ötméterest Illés bedobta, 5–4-nél úgy nézett ki, megtöri ellenfelét Vad Lajos együttese. De nem! Korényi emberhátrányban harcolt ki büntetőt, ezt Nagy Ádám belőtte, így 5–5-tel mentek a felek az utolsó szünetre.

Amelyben emberhátrányban tartották a lépést a vendégek. Sőt! Kovács Róbert kiharcolt egy kiállítást, majd azonnal gólra váltotta! Steinmetz egyenlített, majd Fülöp Bence szerzett vezetést eztán a Honvédnak.

A kiegészült UVSE igyekezett egyenlíteni, de a hazai védelem már biztosan állt a lábán, 2.11-gyel a vége előtt pedig az addig 0/8-cal álló Kiss Gergely akciógólja eldöntött mindent. Hiába, no, a háromszoros olimpiai bajnok csapata számára a legjobbkor célzott pontosan. A várnál talán nehezebb hazai győzelem kapcsán ki kell emelni Illés Sándor remek játékát, Lévai Márton 54 %-os teljesítményét (7/13), no meg az UVSE fantasztikus helytállását, Korényi Balázs remeklését, Laboncz József parádéját (13/21, 62%-os védési hatékonyság).

A csongrádi rangadón a Tiszavirág-Szeged Diapolo szép fokozatosan őrölte fel a sereghajtó Valdor-Szentes erejét. Különösen a két rutinos, sokat megélt pólós, Kiss Csaba és Varga II Zsolt volt elemében, no meg természetesen Benedek Tibor válogatottjának fiatal tehetsége, Manhercz Krisztián villogott. A 14–9-es hazai sikerhez nem férhetett kétség, az is igaz azonban, hogy a Szentesnek jelenlegi helyzetében nem ezeket a találkozókat kell megnyernie.

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 20. forduló:


RacioNet-Honvéd–UVSE-Hunguest Hotels 8–6 (0–1, 3–2, 2–2, 3–1)
Gólszerzők:
Illés 3, Steinmetz B. 2, Fülöp, Stojcsics, Kiss G., ill. Kovács R. 2, Nagy Á. 2, Dávid, Korényi

Tiszavirág-Szeged Diapolo–Valdor-Szentes 14–9 (4–2, 2–2, 4–3, 4–2)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 3, Varga Zs. 3, Manhercz K. 3, Sánta 2, Chilkó, Palotás, Seman, ill. Boros 2, Nagy M. 2, Popovic 2, Weszelovszky, Pellei, Vörös

Ferencváros–PVSK-Mecsek Füszért 10–9 (2–3, 2–2, 3–3, 3–1)
Gólszerzők:
Nyéki 3, Regős 2, Ernyey 2, Kolozsi, Jansik Sz., Swift, ill. Müller 3, de Oliveira 2, Horváth Zs., Csaba, de Blasio, Cabrilo

Már közölt eredmények
Szombat

Szolnoki Dózsa-Közgép-Debreceni VSE 22-6 (5-1, 5-1, 6-2, 6-2) – bővebben itt olvashat a meccsről

Gólszerzők: Mitrovics 5, Madaras 4, Vámos 3, Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Gocsics, Hangay, Mezei, Lukács D., Varga Dániel, illetve Kállay 4, Szabó B., Kincses

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-Kaposvári VK 12-7 (2-3, 1-1, 4-3, 5-0) – bővebben itt olvashat a meccsről

Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 2, Kovács P., Mészáros, Szabó Bendegúz, Szabó Bence, Tatár, Török, Kotsidis, illetve Vindisch 2, Parezanovic 2, Ágner, Surányi, Vikalo

KSI SE-A-Híd-OSC-Újbuda 10-13 (1-3, 2-3, 5-2, 2-5) – bővebben itt olvashat a meccsről
Gólszerzők:
Kalanovics 4, Kovács Gergő 3, Miklós, Bicskei, Szöllősi, illetve Bátori 3, Salamon 2, Decker Á. 2, Juhász 2, Kovács Gábor 2, Brguljan, Gór-Nagy

Péntek:

ZF-Eger–VasasPlaket 12–5 (4–0, 3–2, 2–3, 3–0) – bővebben itt olvashat a meccsről
Gólszerzők:
Csuk 4, Erdélyi 2, Hárai 2, Zalánki, Csucskovics, Hosnyánszky, Vapenszki, ill. Sedlmayer 2, Várnai, Német, Steinmetz Á.
Vízilabda hírek
honvéd
ferencváros
uvse
pécs
szeged
szentes