cover image
Egyéb

A Szolnok 22 és a BVSC 12 gólja is 3 pontot ért

2015. február 28. 18:24

A zuglóiak a végén robbantottak a Kaposvár ellen a férfibajnokság 20. fordulójának szombati mérkőzésén, igaz, ehhez kellett Berta József 4 perces kiállítása.

A listavezető Szolnok mérkőzése volt a második szombati találkozó, ők a Debrecen ellen játszottak, amolyan főpróba volt ez a Galatasaray elleni szerdai, idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozó előtt. 

A Debrecen elleni randevú végül edzőmeccsé alakult, ez persze nem volt meglepetés, még akkor sem, ha a DVSE fontos bajnokit nyert szerdán a Vasas ellen. Hozzá kell tenni, Dusan Alekszics nem állt rendelkezésre a vendégeknél. A hazaiak kapuját Decker Attila védte egyébként, míg a meccs legeredményesebb lövője az 5-ből 5-öt a hálóba lövő Stefan Mitrovics volt.

Nem volt ott Milan Alekszics a keretben (helyette Lukács Dénes Dorián játszott, gólt is lőtt), és Kis Gábor sem, aki úszógipszet kapott a jobb kezére, ezt kell viselnie három hétig, addig csak könnyített munkát végezhet. A végén 16 góllal nyert a Szolnok, összesen 22-ig jutott.

A BVSC és a Kaposvár összecsapása sokkal izgalmasabban alakult. Jól kezdett a Kaposvár, 2-0-ra vezetett Vindisch Ferenc és a kanadai Oliver Vikalo góljával, majd Pásztor Mátyás és Létay Krisztián ugyan egyenlített, az előny mégis a kaposváriaknál maradt a negyed végére, Vindisch még egyszer betalált. Ezután komoly, több mint 9 perces fólcsend következett, azután lőtt gólt Surányi László, ezzel már 4-2 volt a Fekete-csapat javára az állás.

Két és fél perc kellett a BVSC-nek a fordításra, Pásztor, Kovács és Szabó Bendegúz volt eredményes, a harmadik negyed 2. percében 5-4 volt a BVSC-nek. Aztán Berta József kihagyott egy 5 méterest, majd Kovács Olivért cserével végleg kiállították. Jött ehhez még Szabó Bence gólja is, 6-4-nél már kettő volt a zuglóiak előnye.

De nem dőlt el a meccs még, sőt, Mihailo Parezanovic egyenlített, majd még két gól belefért a negyed utolsó percébe, a légiós az utolsó másodpercben egalizált ismét, 7-7.
Mikor Mészáros Csaba betalált a negyedik negyed elején (8-7), még nem látszott úgy, hogy egyoldalúvá válik a játék, csakhogy nem sokkal később Bertát 4 percre küldték ki a játékvezetők. Ezt követően pedig már nem tudott gólt szerezni a Kaposvár, nem úgy a BVSC. A vége 12-7, nagyon fontos győzelmet aratott Märcz Tamás csapata.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

Szolnoki Dózsa-Közgép-Debreceni VSE 22-6 (5-1, 5-1, 6-2, 6-2)
Gólszerzők:
Mitrovics 5, Madaras 4, Vámos 3, Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Gocsics, Hangay, Mezei, Lukács D., Varga Dániel, illetve Kállay 4, Szabó B., Kincses

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-Kaposvári VK 12-7 (2-3, 1-1, 4-3, 5-0)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 2, Kovács P., Mészáros, Szabó Bendegúz, Szabó Bence, Tatár, Török, Kotsidis, illetve Vindisch 2, Parezanovic 2, Ágner, Surányi, Vikalo

Az Eger-Vasas találkozót pénteken rendezték, a KSI-OSC bajnokiról pedig itt és ide kattintva lehet olvasni.
Vízilabda hírek
szolnok
BVSC
kaposvár
debrecen