cover image
Egyéb

KSI: ez igen! OSC: azért megvan a kötelező!

2015. február 28. 12:57

Váratlanul szoros, igen jó meccset játszott egymással a KSI és az OSC a férfibajnokság 20. fordulójának szombat délelőtti mérkőzésén.

Bisztritsányi Dávid, Kevin Graham és Bundschuch Erik nélkül indult neki a 20. forduló nyitómérkőzésének az OSC, amely Juhász Zsolt megúszása után szerezte meg a vezetést, majd mivel a meccs elején kissé bátortalan támadójátékot mutatott be a KSI, Drasko Brguljan góljával 2-0-ra ment el.

Aztán a negyed derekára érve egyre összeszedettebben támadott a KSI, megtalálta a réseket a védelemben, aminek a harmadik szép akció végén meg is lett az eredménye. Bicskei Attila ívelte át a labdát a jobb szélen felúszó Miklós Leventéhez, aki két védő szorításában kiharcolta az 5 méterest, amelyet Kalanovics Balázs lőtt be (1-2). Gór-Nagy Miklós emberelőnyös góljára még próbált a végén Kalanovics egy ejtéssel válaszolni, de a próbálkozás elkerülte Varga Viktor kapuját, 3-1-re vezetett az OSC az első negyed végén.

Salamon Ferenc növelte az előnyt akciógóljával a második negyed 2. percében, miközben továbbra is jól védekezett csapata. Miklós Leventének mégis sikerült átlőnie a blokkot, Hegedűs Gábor és Decker Ádám mellett egyet jobbra fordult, és a kapuba lőtt, szép megoldás volt. Meg kell említeni, hogy Kardos Gergely is jól védett a KSI-ben. Időt kért a 3. percben Horváth János egy emberelőny alkalmával, Kovács Gergő nem sokat szórakozott, a fór elején távolról vette be az OSC kapuját, 3-4.

watch?v=GLPydDuQauARögtön reagált Salamon (3-5), majd Juhász Zsolt és Kalanovics Balázs párharcát volt érdemes figyelni, gyötörték egymást rendesen. Fejős Róbert kapott remek labdát, Vincze Márk csak 5 méterest érően tudta szerelni, a büntetőt Miklós Levente kihagyta (vagy ha úgy tetszik, Varga védett). Kardos is kipöckölt egy Salamon-löketet, majd Juhász, már gyengébb próbálkozását is hatástalanította. Jól tartotta magát a KSI, Fejős három ember között is rászúrta a 6. perc végén.

watch?v=6Rn9hVc_Pwo&feature=youtu.beAztán kissé szétszakadt a medence, és Juhász ki is használta egy ejtéssel ezt a körülményt, 6-3-ra vezetett ekkor az OSC. A negyed végén még volt egy kis adok-kapok, Brguljan labdaszerzése érdemel említést, ő ennek a mestere. 6-3 volt a félidő.

Mesteri góllal "nyitott" a harmadik negyed: Juhász adta fel Decker Ádámnak középre, ő pedig a kapuba lőtt, 3-7. Szabó Balázs Vargát találta aztán el, majd két akciót is kivédekezett a KSI, hogy aztán Baj Marcell harcoljon ki 5 méterest, amelyet Kalanovics lőjön be (4-7).

Két emberelőnyös gól következett, ideje volt megállapítani, ez egy nagyon jó meccs volt, szép megoldásokkal: előbb Bátori Bence, majd Bicskei Attila volt eredményes (5-8). Egy labdaszerzés után Kovács Gergő lőtt távoli gólt, nem tojt be ezúttal sem, rá különben sem jellemző ez – csak kettő volt az OSC előnye a negyed 5. percében. Sőt, Kalanovics Balázs is bevállalta, 7-8!

Kayes csavarral próbálkozott, Kardos a helyén volt, majd egy kiállítást is kapott a KSI, Horváth János időt kért (2:55 volt ekkor hátra a szakaszból). És Kalanovics pimasz megoldást választott, ejtett, egyenlített a KSI!! Kimaradt egy OSC-előny, majd Juhász ejtését fülelte le Kardos ezt követően. 45 másodperccel a negyed vége előtt időt kért Vincze Balázs. Kayes húzása kimaradt, 8-8 volt a negyed végén.

Két kimaradt akció után Kovács Gergő kapott remek labdát középen, belőtte, 9-8-ra vezetett a KSI! Érett a bombameglepetés! Kovács aztán blokkolt, támadhatott a kétgólos vezetésért a Horváth-csapat! Időt is kért a 2. percben a KSI edzője, mert emberelőnybe került együttese. Kovácsra játszották a figurát, nem is volt rossz, de kimaradt a helyzet! Ekkor már igen hangos volt az OSC-mag a lelátón, csakhogy Decker Ádám eladta a labdát. Újra hazai előny jött, Varga a helyén volt, aztán hosszas szünet után betalált Bátori Bence, 9-9-ra alakult az állás, 4 perc volt hátra.

Sőt, egy újabb Bátori góllal már ismét az OSC vezetett, villámgyorsan vitte végig az akciót a tabella másodikja. Egy percen belül másodszor szerzett aztán labdát kisvártatva Drasko Brguljan, Kovács Gábor pedig a passzt betolta, 9-11. A nagy bajban rálépett a gázra az OSC.

Kalanovics lőtt aztán kapufát emberelőnyben, és ekkor már befordultunk az utolsó két percre. Decker Ádám gólja végül eldöntötte a meccset, 9-12. Kovács Gábor is betalált (9-13), a végén pedig még Szöllősi Krisztián is feliratkozott a jegyzőkönyvbe szép góljával.

Nyert az OSC, a KSI pedig felemelt fejjel, büszkén hagyhatta el a Komjádi-uszodát.

Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

KSI SE-A-Híd-OSC-Újbuda 10-13 (1-3, 2-3, 5-2, 2-5)
Gólszerzők:
Kalanovics 4, Kovács Gergő 3, Miklós, Bicskei, Szöllősi, illetve Bátori 3, Salamon 2, Decker Á. 2, Juhász 2, Kovács Gábor 2, Brguljan, Gór-Nagy
 
-ds-
Vízilabda hírek
ksi
osc