cover image
Egyéb

35 gól, továbbra is hibátlan az UVSE

2015. február 27. 18:26

Áts Bertalan csapata a középszakasz 6. fordulójában Egerben győzött (22–13), így 18 ponttal magabiztosan áll az élen.

Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna akciógólja mintegy megadta az alaphangot Egerben. Amint várható volt, a középszakaszban veretlen UVSE-Centrál rögvest magához ragadta a kezdeményezést, és végig vezetve gyűjtött be a három bajnoki pontot. A láthatóan meccsről meccsre fejlődő egrieknek azért nagy falat volt a válogatott játékosokkal teletűzdelt vendégcsapat, noha mindenképpen ki kell emelni, hogy támadásban szép gólokkal, sokszor látványos játékkal zilálták szét Áts Bertalan együttesének a védelmét.

Arról nem beszélve, hogy a második negyedet 4–4-re hozta a házigazda!

A harmadik etapban aztán újra megrázta magát az UVSE, lefordulás, óriási bomba, emberfór, minden tekintetben jól működött a gépezet. Ráadásul ezúttal hátul is szorosabbra fogta, avagy belekényszerítette ellenfelét a gyors játékba. Nem véletlenül igyekezett a 2–6-os etap után Kelemen Attila nyugodtabb, lassabb játékra felhívni játékosai figyelmét.

A záró negyedben is a játék öröme dominált a vízben, a felek a védekezéssel kevesebbet törődtek, az utolsó dudaszó 13–22-nél szólalt meg.

Kelemen Attila (Eger): „Meglepett a második félidő játéka, különösen az első után. Nem tudom, mi történhetett, sajnos a kapusunk sem állt a helyzet magaslatán. A 13 lőtt gólt önmagáért beszél, de a 22 kapott gól rendkívül sok.”

Áts Bertalan (UVSE): „Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, lőttünk 22 gólt, ami fantasztikus teljesítmény. A 13 kapott gól viszont sok, sokkal jobban oda kell figyelnünk a védekezésre, sokat kell még dolgozunk. Gratulálok a csapatomnak, és gratulálok Kelemen Attila kollégámnak, az ő csapatának is a mérkőzéshez.”

Keszthelyi Rita (UVSE): „A saját hibáinkból tudtak az egriek gólokat szerezni, kapkodtuk, lassabbak voltunk, mint szoktunk. A Padova ellen készülünk, így nagyon jól jött nekünk ez a mérkőzés, kiderültek a hibáink, amelyekből tanulni kell. A védekezésre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.”


Eredmény – női ob I, középszakasz, 6. forduló

ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál 13–22 (3–6, 4–4, 2–6, 4–6)
Gólszerzők:
Czigány 4, Parkes 3, Zajácz 2, Ráski 2, Takács V., Miklós, ill. Keszthelyi 7, Kisteleki H. 5, Tóth I. 3, Kuna 2, Szücs G. 2, Csabai 2, Sikter


Szombati program:
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem-Hungerit Szentes, Szeged, 10.00
Dunaújvárosi Főiskola-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Dunaújváros, 17.00
Vízilabda hírek
eger
uvse
keszthelyi