cover image
Egyéb

Szolnok, Eger, FTC, BVSC: három pont

2015. február 25. 21:12

Pikáns meccsnek ígérkezett – ám elmaradt. A Kaposvár-Honvéd mérkőzést az elromlott időmérő miatt nem tudták lejátszani, így a vendégek játék nélkül jutnak majd a bajnoki győzelemhez.

A listavezető Szolnoki Dózsa-Közgép csapata két olimpiai bajnoka, Varga Dénes és Kis Gábor nélkül állt ki az UVSE-Hunguest Hotels ellen – helyükön Lukács Dénes Dorián és Simon Henrik kapott némi szerepet. Nagy Viktor sem volt beírva, az egyes sapka így Józsa Ottó fején feszült – más kérdés, a kapuban Decker Attila állt végig.

„Nem lesz egyszerű, az biztos…” – mondta még a kezdés előtt Németh Zsolt, a fővárosiak edzője, aki tegnap Kecskeméten boldogan konstatálta, hogy női válogatottunk (amelynek ugye ő az egyik edzője) oroszok felett aratott 13–12-es győzelme életben tartotta a Világligában az esélyeket.

A Hajós uszodában ma sem kellett igazán szomorkodnia, hiszen csapata, nyugodtan mondhatjuk, helyt áll a Szolnok ellen. A nagyszünetben például mindössze három góllal, 8–5-re vezetett a Bajnokok Ligája partikra is készülő vendég együttes. Arról nem beszélve, hogy az UVSE 4–2-re megnyerte a második negyedet!

A Szolnok eztán persze a várakozásoknak voltaképpen megfelelően beindult, Milan Alekszics és Madaras Norbert révén sorra lőtte góljait, miközben hátul már jóval szorosabban őrizte a hazaiak játékosait. A vége 17–9-es szolnoki győzelem lett.

Szorosabb csatát várhattunk Pécsen – de tulajdonképpen hiába. A BVSC-Wáberer Hungária-Zugló minden negyedet megnyert, az egyaránt négy-négy gólig jutó Pásztor Mátyás és Látay Krisztián vezérletével 4–5 után robbantva magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot. Az edzőváltáson áteső Pécs igyekezett, harcolt, nem kérdés, a tabellán hozzá közelebb álló riválisai ellen ezzel az akarattal jó esélye lehet. Az akaratba a jelek szerint túlzott keménység is szorult, hiszen de Blasio Domenico és Francsics Dániel, míg odaát Szabó Bence jutott a cserével történő végleges kiállítás sorsára.

A KSI három negyedig pariban volt a Népligetben, a második negyedet példának okáért 4–4-re, a harmadikat 1–1-re hozta. A Ferencváros 10–7-es vezetéssel kezdte azt az utolsó etapot, amelyben aztán kijött a felek közötti különbség, amely főleg rutinban, erőben és kilókban mutatkozott meg. Az 5–0-s menet így 15–7-es diadalt ért.

Az Eger – mint beszámoltunk róla – nem teljes csapattal utazott Szentesre. Az OSC elleni 5-4-es hazai vereség mély nyomokat hagyott, legalábbis erre enged következtetni a klub weboldalán megjelent cikk, amelyben Dabrowski Norbert vezetőedző ismertette, milyen intézkedéseket eszközölt annak érdekében, hogy a Radnicski elleni vereség után hullámvölgybe került csapat a szezon végére visszanyerje a csúcsformáját.

„Utálom ezt a szót, de nincs jobb: rotálnom kell. Négy nap szabadságot adtam Milos Csuknak és Braniszlav Mitrovicsnak. Hazaküldtem őket, pihenniük kell. A Szentes ellen Csoma Kristóf véd, s a rosszban az a jó, hogy a lehetőséget neki is meg kell adni, amivel eddig is mindig élt. Fel kell most vállalnom, hogy megint nem fogunk komplett kerettel készülni, mert a Szentes után Szivós Marci kap négy nap szabadságot, így ő meg a Vasas ellen nem játszik majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármin is változtatnék. Következetesen megyünk a kijelölt utunkon tovább. Március 4-re, a Kragujevác elleni hazai BL-meccsre kell újra összeállni” – olvasható az egriek honlapján.

Nos, a csapat – amelyben Biros Péter sem ugrott vízbe – hozta a minimumot, három negyedet egy góllal, az utolsót kettővel megnyerve abszolválta a mérkőzést. A Szentes nagyot küzdött, 5–6-nál, de akár még 7–9-nél is talán még hihette, képes lehet a bravúrra, ám Hosnyánszky Norberték azért arra figyeltek, ne érje baj őket, végül 14–9-re győztek.

Az odavágó emlékezetes, óvásos meccse után pikánsnak ígérkezett a Kaposvári VK–RacioNet-Honvéd ütközet – ám elmaradt. Elmaradt, mert elromlott az időmérő, a hazaiak pedig nem tudták megjavítani, és pótórát szerezni sem. Mintegy félórás várakozás után technikai okokra hivatkozva az ellenőr „lefújta” az el sem kezdődött mérkőzést, amely így majd 0–5-ös vendéggyőzelemmel lesz érvényesítve. Mindezt nem csupán a hazaiak sajnálják, hanem a vendégek is, hiszen jó meccsre, nehéz meccsre készültek, ám végül kiderült, ebből nem lett semmi. Tényleg kár érte.

És a végére a jubilánsok. Ebben a fordulóban többen ünnepelhettek, íme a lista:

Kovács Róbert (UVSE-Hunguest Hotels): 450
Varga Tamás (Debrecen): 350
Áts Bertalan (UVSE-Hunguest Hotels): 300
Zentai Tamás (UVSE-Hunguest Hotels): 300
Török Béla (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló): 200

Mindannyiuknak gratulálunk, és még sok ob I-es mérkőzést kívánunk pályafutásukban!



Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 19. forduló:


Ferencváros–KSI SE15–7 (5–2, 4–4, 1–1, 5–0)
Gólszerzők:
Swift 3, Nyéki 2, Kolozsi 2, Jansik Sz. 2, Regős, Csapó, Ernyey, Katonás, Roach, Avramovics, ill. Fejős 3, Marnitz M. 2, Kovács G., Miklós

UVSE-Hunguest Hotels–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–17 (1–6, 4–2, 1–5, 3–4)
Gólszerzők:
Tóth Z. 2, Dávid 2, Hertzka 2, Korényi 2, Nagy Á., ill. Alekszics 6, Madaras 5, Vámos 2, Mitrovics 2, Jansik D., Simon

PVSK-Mecsek Füszért–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9–14 (2–3, 3–5, 2–3, 2–3)
Gólszerzők:
Francsics 3, Polovic 3, de Blasio 2, Müller, ill. Pásztor 4, Létay 4, Kovács P. 2, Török 2, Szabó B., Kotszidisz

Valdor-Szentes–ZF-Eger 9–14 (2–3, 3–4, 2–3, 2–4)
Gólszerzők:
Werner 3, Boros 2, Rakonjac 2, Weszelovszky, Vörös, ill. Hosnyánszky 3, Hárai 2, Lőrincz 2, Vapenszki 2, Szivós, Erdélyi, Zalánki, Angyal, Csucskovics

Kaposvári VK–RacioNet-Honvéd – technikai okok miatt elmaradt
 
Már közölt eredmény:
A-Híd-OSC-Újbuda-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 16-9 (4-1, 4-3, 3-4, 5-1) - a mérkőzésről itt bővebben olvashat


Debreceni VSE-VasasPlaket 7-6 (1-1, 2-2, 1-1, 3-2)
Gólszerzők:
Tóth P. 2, Szabó B. 2, Halek 2, Kincses, illetve Sedlmayer 2, Bóbis, Burián, Takács, Német
Vízilabda hírek
férfibajnokság