cover image
Egyéb

OSC-siker a Szeged ellen, Brguljan-csodagóllal

2015. február 25. 20:30

Az elején becsülettel tartotta a sok emberelőnyt kapó Szeged az OSC ellen, de aztán magabiztosan nyert a tabella másodikja a férfibajnokság 19. fordulójában.

Az A-Híd csoport szerepvállalása miatt különös íze volt a 19. fordulóban az OSC-Szeged találkozónak, ezért is látogattunk ki a Kondorosi útra. Az OSC ráadásul veszélyes szituációban volt, hiszen az Eger elleni remek idegenbeli siker után bizonyítani kellett odahaza, hogy méltán van a helyén a csapat. A szegediek az előző körben 8-8-as döntetlent játszottak odahaza a Ferencvárossal.

Kevin Graham talán kicsit váratlanul eleresztett távoli lövésével jutott előnyhöz a hazai csapat a 2. percben (1-0), az első hazai támadásból még Drasko Brguljan találta telibe a kapufát. Hegedüs Gábor egy megúszás után növelte a hazai előnyt, de Kiss Csaba 5 méteresével szépített a Szeged a 3. perc elején.
A Nyéki-uszoda közönsége viszonylag csendben figyelte az eseményeket. Például azt, ahogy Lukas Seman a vízre pattintott egy fórt az 5. perchez érve, majd nem sokkal később újra helyzetbe került, volt esélye a Szegednek az egyenlítésre. Többször is, ennek ellenére egy időkérés után kihasználta az emberelőnyt az OSC, Brguljan talált be, 3-1.

Sőt, Bisztritsányi Dávid remek védése után még volt idő egy újabb támadásra, amelyet Kovács Gábor fejezett be (4-1), ezzel zárult az első negyed.

Aljosa Kunac nagy góljával közeledett a Szeged (4-2) a második negyed elején, majd Juhász Zsolt ejtett remekül Molnár Dávid kapujába. Szellős hazai blokk következett ezután, amelyet Varga Zsolt átlőtt, 5-3 volt az állás a negyed 2. percében. Éppen a szakasz közepén jártunk, amikor Hegedüs emberelőnyből növelte az OSC előnyét, előtte Varga Péter hangosan reklamált a túloldalon, mondván meggyötörték a szegedi támadást.

Nem ment a szegedieknek a támadás, mondjuk, a védekezés sem feltétlenül, Bundschuch Erik góljával már 7-3 volt a hazaiaknak, ezt kozmetikázta Chilkó Márton 1:46-tal a nagyszünet előtt (7-4). Vincze Balázs megtehette, hogy a cseréknek is szerepet ad, Jávor Dániel meg is hálálta a bizalmat, övé volt a nyolcadik OSC-gól. Ez is maradt az utolsó a félidőig, annak ellenére, hogy az ekkor már OSC-Szeged meccset mutató eredményjelző 9-4-et jelzett…

A harmadik negyed elején igen határozottan irányította Vincze Balázs csapatát, ennek meglett az eredménye, mert Kovács Gábor nagyon szép gólt lőtt emberelőnyből (9-4). Kiss Csaba teljesen váratlanul lőtt védője szorításában a jobb szélről, Bisztritsányi Dávid ezt nem védhette, becsülettel küzdött a Szeged.

A 4. percben Jávor Dániel lőtt Meixner Marcell „szeme közé”, ekkor már ő védte a szegedi kaput (10-5), majd egy villámgyors emberelőnyös góllal Seman válaszolt. Forgatta csapatát Vincze Balázs, a 6. percben Salamon és Hegedüs gyötörte 5 méterest érően Varga Zsoltot, a büntetőt Seman lőtte a kapuba, 10-7. Nem ereszthetett le az OSC, ha nem akart bajba kerülni a meccs utolsó szakaszára.

Seman ellen ítéltek, az ellentámadásból szépen húzta a labdát a kapuba Hegedüs, ez volt a harmadik gólja (11-7), majd újabb kontra a szegediek ellen, és egy eredménytelen Bundschuch-löket következett, el akarta dönteni a hazai csapat a meccset az utolsó kisszünetre. 36 másodperccel a negyed vége előtt Varga Péter időt kért a szegedi akció előtt, és mivel jött az előny, és Seman betalált, megérte. 11-8-cal jött az utolsó negyed. Vincze Balázs némileg joggal reklamált, hiszen a kiállítási arány ekkorra 10-4 volt, a szegedieket nem büntették sokszor a játékvezetők.

Egy kettős emberelőny legeslegvégén talált be Bátori Bence a zárónegyed elején (12-8), majd egy páros kiállítás után elvesztette a labdát a Szeged, Kovács megúszott és ötre növelte a különbséget. És ezután következett Drasko Brguljan fantasztikus találata: a jobb szélen úszott fel a montenegrói, és az egyik tempó közben gyakorlatilag belöbbölte/bokszolta/lőtte a kapuba a labdát. Csodás találat volt, Meixnernek esélye sem volt.

Varga Zsolt szépített a negyed 5. percében, erre Juhász Zsolt válaszolt, hogy aztán a két kapusé legyen a főszerep. Bisztritsányi és Meixner is bravúrral ütött ki egy, illetve két lövést. Decker Ádám szabálytalankodott 5 méterest érően Seman ellen, a büntetőt Chilkó lőtte, de Bisztritsányi és a kapufa közös erővel hatástalanított.

A válogatottban az utóbbi időben remeklő Salamon Ferenc sem maradt gól nélkül aztán, 1 perc 5 másodperccel a vége előtt lőtt be egy fórt.

A vége 16-9, megérdemelten nyert az OSC.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: "Az Eger ellen, két világklasszis center ellen meg tudtuk oldani a védőfeladatainkat, alig volt mkiállítás a mérkőzésen, ez egy bizonyos játékvezetői felfogást tükröz. Ezzel szemben ma a mérkőzés derekára 10-4 volt a kiállítási arány, ezt nem tudom hová tenni., Mindezektől függetlenül mi belekezdtünk egy nagyon kemény munkába a csapattal az Eger elleni meccs előtt is már, mondjuk úgy, a New York-i utunkat követően. Ez nem engedi meg még azt, hogy pihenőt adjak a csapatnak, ez meglátszott a mérkőzés egyes szakaszaiban. Most úgy tervezem, hogy a jövő héten kapnak majd három nap pihenőt a játékosok. Ez is kell majd ahhoz, hogy a feladatainkat meg tudjuk oldani."

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: "A mai mérkőzésen őszintén szólva a gyenge kapusteljesítmény gátolta meg a csapatot abban, hogy még szorosabb legyen a végeredmény. Nem kapta el a fonalat a meccs elején a kapusunk, ez meghatározta a folytatást, onnantól futnunk kellett az eredmény után. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy nagyon szomorkodnunk kellene, az OSC jobb csapat, és mi nem feltétlenül erre a meccsre készültünk, sokkal inkább a hétvégire, amit mindenképpen meg kell nyernünk."
 
Bisztritsányi Dávid, az OSC játékosa: "Kevésbé volt szoros, kiélezett mérkőzés ez, mint az Eger elleni, más jellege volt. Kicsit kötelező győzelem szaga is volt. Az első negyedben kialakult egy 3-4 gólos különbség, és ezt meg is határozta a folytatást. Nagyon örülök Szentesi Ádám és Jávor Dani jó játékának. A saját magunknak támasztott elvárásoknak nagyjából megfeleltünk, igaz, kicsit sok gólt kaptunk. Viszont szép gólokat lőttünk."

Kiss Csaba, a Szeged játékosa: "Gratulálok az OSC-nek, egyértelmű, hogy kijött a két csapat közötti különbség. Mi ezzel a meccsel is a hétvégére készültünk, ehhez képest szerintem nem vallottunk szégyent. Munkából jöttünk, hasznos meccset játszottunk."

A forduló szerdai első, 18 órakor kezdődő mérkőzésén a Debrecen némi meglepetésre legyőzte a Vasast. Bóbis Máté kihagyott büntetője után az első negyed második felében esett az első gól, debreceni, és a hazaiak egészen a második negyed 5. percéig jól álltak, akkor Német Toni emberelőnyből a Vasasnak szerzett vezetést.

Innentől mindig a vendégek vezettek eggyel, hogy aztán egalizáljon a Debrecen. Már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, de aztán a mérkőzés utolsó másodpercében Szabó Botond betalált, ezzel pedig 3 ponthoz jutott a DVSE.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

A-Híd-OSC-Újbuda-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 16-9 (4-1, 4-3, 3-4, 5-1)
Nyéki Imre Uszoda, 300 néző, vezette: Petik, Csanádi


OSC:
Bisztritsányi – Bátori 1, Hegedüs 3, Graham 1, Bundschuch 1, Brguljan 2, Kayes. Csere: Juhász 2, Kovács G. 3, Decker Á., Szentesi, Salamon 1, Jávor 2. Vezetőedző: Vincze Balázs

Szeged: Molnár – Kiss Cs. 2 (1), Manhercz Á., Varga Zs. 2, Manhercz K., Seman 3, Kunac 1. Csere: Sánta, Chilkó 1, Jmnaishvili. Vezetőedző: Varga Péter
 
Gól/emberelőny: 4/10, illetve 3/10
Ötméteresek: -, illetve 2/3
Kipontozódott: Decker Á., Bundschuch

Debreceni VSE-VasasPlaket 7-6 (1-1, 2-2, 1-1, 3-2)
Gólszerzők:
Tóth P. 2, Szabó B. 2, Halek 2, Kincses, illetve Sedlmayer 2, Bóbis, Burián, Takács, Német
 
A többi mérkőzésről itt lehet olvasni.
 
-ds-
Vízilabda hírek
osc
szeged