cover image
Egyéb

E.ON ob I.: a jubilánsokról is szól a 19. forduló

2015. február 25. 10:25

Hétközi fordulót rendeznek a férfibajnokságban, többen is nagy mérföldkőhöz érkeztek. Steinmetz Barnabás 550., Kovács Róbert 450., Biros Péter 400. meccsét játssza a bajnokságban.

A 18. fordulóban elmaradt az UVSE-Debrecen találkozó, így nem tudta le 450. bajnokiját Kovács Róbert a liláknál, és Áts Bertalan sem ugrott 300. alkalommal a vízbe, most ezt megtehetik a Szolnok ellen. A nemrégiben igazolt, korábban stabil ob I.-es játékos, Zentai Tamás is elérheti a 300-at szerdán. A listavezető a győzelem biztos reményében utazik Budapestre, nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak megszorongatnák őket.

Ha már szóba került a Debrecen, a csapatát a szezon első fele után újra a vízben is segítő Varga Tamás 350. bajnokiját játszhatja szerdán, a Vasas ellen. Fontos lenne nyernie a hazaiaknak, ugyanis egy vereség és az alsóház tagjainak esetleges sikere még lentebb csúsztatná őket a tabellán.

A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter Szentesen csobbanhat szerdán este, méghozzá a 400. alkalommal. Az OSC elleni 5-4-es hazai vereség mély nyomokat hagyott az egrieknél, legalábbis erre enged következtetni a klub weboldalán megjelent cikk, amelyben Dabrowski Norbert vezetőedző ismertette, milyen intézkedéseket eszközölt annak érdekében, hogy a Radnicski elleni vereség után hullámvölgybe került csapat a szezon végére visszanyerje a csúcsformáját.

„Utálom ezt a szót, de nincs jobb: rotálnom kell. Négy nap szabadságot adtam Milos Csuknak és Braniszlav Mitrovicsnak. Hazaküldtem őket, pihenniük kell. A Szentes ellen Csoma Kristóf véd, s a rosszban az a jó, hogy a lehetőséget neki is meg kell adni, amivel eddig is mindig élt. Fel kell most vállalnom, hogy megint nem fogunk komplett kerettel készülni, mert a Szentes után Szivós Marci kap négy nap szabadságot, így ő meg a Vasas ellen nem játszik majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármin is változtatnék. Következetesen megyünk a kijelölt utunkon tovább. Március 4-re, a Kragujevác elleni hazai BL-meccsre kell újra összeállni” – olvasható az egriek honlapján.

Még egy 400-as játékosunk lesz a 19. körben, a kaposvári Ágner Zoltán ünnepelhet, ha lehetőséget kap Fekete Szilvesztertől a Honvéd ellen. Apropó, Honvéd! Ők már a hétvégén köszöntötték Steinmetz Barnabást, nem véletlenül, az olimpiai bajnok bekk az 550. bajnokiját játssza Kaposváron. Vélhetően szoros lesz a meccs, annak ellenére, hogy a hazaiak nincsenek a legjobb formában (Prikádinovics Nándor a 100. meccsét tudja majd le).

A Pécs a BVSC-t fogadja majd, ez a találkozó lehet Török Béla 200. bajnokija.

A forduló talán legpikánsabb mérkőzését az OSC és a Szeged játssza majd a Kondorosi úton. Az újbudaiak főtámogatója korábban a Szegedet segítette, Vincze Balázs és több játékos is a szegedieket hagyta ott a XI. kerületi újjáalakult klubért, s bár ősszel a Tisza partján már találkoztak, azért most is különös íze lesz a találkozásuknak.

Nem szóltunk még a Fradiról és a KSI-ről, ők a Népligetben játszanak ma bajnokit, egymás ellen.

A 19. fordulóban jubilálhatnak:

Steinmetz Barnabás (RacioNet-Honvéd): 550
Kovács Róbert (UVSE-Hunguest Hotels): 450
Biros Péter (ZF-Eger): 400
Ágner Zoltán (Kaposvár): 400
Varga Tamás (Debrecen): 350
Áts Bertalan (UVSE-Hunguest Hotels): 300
Zentai Tamás (UVSE-Hunguest Hotels): 300
Török Béla (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló): 200
Prikádinovics Nándor (Kaposvár): 100

A 19. forduló műsora:

Debreceni VSE-VasasPlaket, 18 óra
UVSE-Hunguest Hotels-Szolnoki Dózsa-Közgép, 19 óra
A-Híd-OSC-Újbuda-Tiszavirág-Szeged-Diapolo, 19 óra
PVSK-Mecsek Füszért-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, 19 óra
Ferencváros-KSI, 19 óra
Valdor-Szentes-ZF-Eger, 19 óra 30 perc
Kaposvári VK-RacioNet-Honvéd, 19 óra 30 perc
 
-dobos-
Vízilabda hírek
ob 1-es bajnokság
steinmetz barnabás
biros péter
eger
szolnok