cover image
Egyéb

Sűrű napok előtt a női vízilabda

2015. január 29. 20:33

A hétvégén elkezdődik a női bajnokság középszakasza, rögtön egy rangadóval.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége még decemberben fogadta el azokat a szakmai javaslatokat, amelyek a női bajnokság kiírásának megváltoztatását támogatták. Ennek értelmében a bajnokság kettévált, a tíz mérkőzés után a tabella első hat helyén végzett csapatok a felsőházban, a 7-10. helyezettek az alsóházban folytatják.

A csapatok az első körből nem viszik tovább az eddig megszerzett pontjaikat (az alsóházban igen). A középszakasz végén az első két helyezett azonnal az elődöntőbe jut, míg a 3-6. és a 4-5. csapatok két nyert meccsig folytatják a négy közé jutásért. Oké, ezt eddig is tudtuk, de december közepe óta eltelt másfél hónap, a női mezőny pedig bajnoki meccs nélkül maradt.

Persze, a lányok nem lazsáltak, kemény időszakon vannak túl. A Hungerit-Szentes és az UVSE-Centrál játékosai a nemzetközi kupában játszottak rendkívül fontos selejtezőtornát játszottak (tovább is jutottak, február közepén újra jelenésük lesz a negyeddöntő első meccsén), de a női válogatott is meccselt, a franciákkal a világliga selejtezőjében (előtte pedig a szokásos összetartáson is folyt a munka).

A bajnoki szünetnek most vége, a hétvégén folytatódik a menetelés. Ráadásul olyan sorozat előtt állnak a csapatok, amelynek során egy hét alatt három bajnokit játszanak: január 31. után február 4-én és február 7-én is lesz forduló.

Mivel hatcsapatos a felsőház, garantált, hogy minden körben lesz legalább egy rangadó. Szombaton a BVSC és a Dunaújváros találkozója lesz az. Ősszel ugyanebben a felállásban találkozott a két együttes, akkor 11-9-re nyert a BVSC a Szőnyi úton. Akkor a zuglóiak legeredményesebb játékosa a válogatott Kisteleki Dóra volt. Nos, Buresz most nem lehet majd ott, hogy segítse a csapatát, ugyanis a válogatott egyik edzésén súlyosabb sérülést szenvedett, több hétre kidőlt. Így még nagyobb teher hárul Takács Orsolyára és a fiatalokra. A két csapat egyébként találkozott a Theodora Magyar Kupa elődöntőjében is, ott 8-8-as rendes játékidő után büntetőkkel voltak jobbak a dunaújvárosiak

A középszakasz egyébként nem ezzel a találkozóval rajtol, hanem az UVSE-Centrál-Eger mérkőzéssel, fél egykor, szombaton. A tavalyi bronzmeccs esélyese a hazai csapat, mint ahogyan Szentesen is nagy meglepetés lenne, ha nem a hazaiak mellé írnák a három pontot, hanem a Szeged neve mellé.

Az alsóházban az első mérkőzést majd február 4-én, 20 órától játsszák, akkor az ASI a Kecskemétet fogadja.
 
 
Női bajnokság, 2. szakasz, 1. forduló:

UVSE-Centrál - ZF-Eger - szombat, 12 óra 30 perc
Hungerit-Szentes - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - szombat, 16 óra
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Dunaújvárosi Főiskola - szombat, 17 óra
Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
szentes
BVSC
eger
dunaújváros