cover image
Egyéb

Az Eger rekordot döntött a győzelmével

2015. január 25. 22:18

A bajnokság eddigi legnagyobb különbségű győzelme volt a szombati, amelyet az Eger a Kaposvár ellen ért el.

Ahogyan írtuk, a bajnok ZF-Eger 19-2-re győzte le a Kaposvárt a bajnokság 14. fordulójának zárómérkőzésén. A találkozót előzőleg elhalasztatta volna a somogyi alakulat, mivel öt játékosuk is beteg volt. A Magyar Vízilabda Szövetség ehhez nem járult hozzá az egriek feszített bajnoki programja miatt.

A találkozón tehát összesen 2 gólra volt képes a Kaposvár, és önmagához képest is sok gólt kapott, igaz, Krémer Balázs védett (voltak jó pillanatai) Szécsi Zoltán helyett. A 17 gólos differencia a 14 forduló legnagyobb arányú különbsége. Korábban a Szolnok tartotta a rekordot, méghozzá nem is olyan régen, a Ferencváros ellen nyert 15 góllal, 18-3-ra.

A Kaposvár vezetőedzője, Fekete Szilveszter nem sokkal a meccs után azt mondta, a következő, Szeged elleni bajnokijuk megrendezése is kérdéses, illetve ők maguk szeretnék azt is elhalasztani:

"A jövő heti, Szeged elleni mérkőzésünk egyelőre kétséges, mivel a kanadai centerünk, Oliver Vikalo világbajnoki selejtezőre utazik, ezért a meccs elhalasztását kértük a szövetségnél, de egyelőre még nem kaptunk választ. Rajtunk kívül azonban több klub is a mérkőzésük elhalasztását kérte, mivel a külföldi játékosaik ugyancsak világbajnoki selejtezőn vesznek részt. Egyelőre sok még a sérült, beteg játékos a csapatban, de megpróbáljuk összeszedni magunkat" - mondta a kapospolo.hu oldalnak.

Emlékeztetőül:

ZF-Eger–Kaposvári VK 19–2 (5–1, 4–1, 4–0, 6–0)
Gólszerzők:
Erdélyi 4, Hárai 4, Csuk 3, Szivós 2, Angyal 2, Biros P., Lőrincz, Vapenszki, Csucskovics, illetve Vindisch, Ronen

A legnagyobb arányú győzelmek:

1. ZF-Eger-Kaposvári VK 19-2 (14. forduló)
2. Szolnoki Dózsa-Közgép-Ferencváros 18-3 (12. forduló)
2. ZF-Eger-Valdor-Szentes 19-4 (6. forduló)
4. ZF-Eger-Debrecen 16-2 (8. forduló)
4. Szolnoki Dózsa-Közgép-PVSK-Mecsek Füszért 20-6 (10. forduló)

Vízilabda hírek
eger
kaposvár