cover image
Egyéb

Egy góllal nyert az OSC a Kőérben

2015. január 23. 20:02

A mérkőzésen már 5-1-re is vezetett az újbudai csapat, de a Honvéd izgalmassá tette a végjátékot. A végén maradt a vendéggyőzelem.

A Honvéd azért várhatta kellő önbizalommal a mérkőzést, mert az előző fordulóban szépen visszajött és döntetlent ért el a Ferencváros ellen, másrészt odahaza bárkit képes megszorongatni. Ráadásul az élcsapatok ellen sem játszott alárendelt szerepet, hovatovább a bajnokság 1. fordulójában az OSC sem mehetett ellene biztosra, csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés az újbudaiak javára.

Kint voltak a Kőér utcában a Budapest Honvéd labdarúgó-akadémiájának növendékei is, nekik is köszönhető, hogy ismét tele volt az uszoda. Kilátogatott a mérkőzésre Benedek Tibor szövetségi kapitány is.

watch?v=VkrQOinpDYE&feature=youtu.beEgészen a harmadik perc közepéig a védekezésről szólt a csata, csak erőtlen próbálkozásokra futotta mindkét csapatnak. Aztán Hegedűs Gábor a bal szélről Lévai Márton kezei között a kapuba lőtt (0-1), ez meg is törte a jeget. Egy remek bejátszás után Nenad Stojccsics húzta a kapuba a labdát, ezzel egyenlített a Honvéd, de Salamon Ferenc elég határozott lövése nyomán újra a vendégek vezettek, s miután a 6. percben Vincze Márk nagyszerű passzal megtalálta, miután megúszott a bal oldalon,ekkor először vezetett két góllal az OSC (1-3).

A 8. percben még csak a második emberelőnyös helyzetet jegyezhettük fel, azt ki is használta az OSC, a Honvéd a sajátjával – mert kaptak egy előnyt ők is -,nem tudta kihasználni, Decker Ádám és Bisztritsányi Dávid közös erővel hárított. 4-1-es OSC-előnnyel zárult az első negyed.

Hegedűs fenntartotta magának a jogot, hogy megszerezze az első gólt a negyedekben (1-5), erre Fülöp Bence válaszolt 5 méteresből, a büntető előtt Stojcsics volt határozott (2-5). Nem volt unalmas a találkozó, előtt Tóth Bendegúz lopott labdát, majd Illés Sándor lőtt kapufát. Aztán amolyan világbajnoki akció következett: Bátori Bence adta fel a labdát Deckernek, aki középen nyújtózkodott érte, és be is lőtte a kapuba, 2-6.

honvos5.JPGAz 5. percben először játszott ki szépen egy emberelőnyt a Honvéd: Kiss Gergely tolta ki Koji Takeinek, aki nem hibázott, 3-6. Sőt, Joesp Kayes hatástalanítása után még jobban közelített a Honvéd. Bár Steinmetz Barnától ellopták a labdát a vendégek, Fazekas Tibor rácsapott, továbbadta az üresen maradt Kiss Gergelynek, aki kihasználta, hogy tátong a kapu jobb oldala (4-6). Lévai Márton védett nagyot aztán, túl nagyot is, a labda a traverzen csattant, támadhatott tovább az OSC. Egy kiállítást sikerült is kiharcolnia a vendégeknek (Simon Roland ment ki), Vincze Balázs pedig ebben a helyzetben, 1:44-gyel a nagyszünet előtt időt kért.

Nem a következő, hanem az azt követő akciót tudta befejezni az OSC, Drasko Brguljan nagy kapufát lőtt, előtte Illés kipontozódott. A félidőben 4-6 állt az eredményjelzőn.

Gyönyörű labdaszerzéssel nyitott Brguljan a harmadik negyedben, ő egyébként is ennek mestere. Lévai Márton avatkozott aztán közbe, így a nagyon sportszerű meccsen megmaradt az esélye a Honvédnak a további zárkózásra.

Csakhogy Bisztritsányi Dávid is a helyén volt Koji Takei lövésénél. Amennyire sportszerű volt a mérkőzés, olyan sok labdát adtak el a fiúk, így lüktető, izgalmas volt a játék. Juhász Zsolt kiütötte a labdát a kapu előtt ólálkodó Fazekas kezéből, 5 méteres, majd a reklamálás után cserés kiállítás. Kiss Gergely belőtte (5-6), majd Lévai is védett, kezdett melegedni a helyzet, 4 perc volt a negyedből.

Drasko Brguljan gondoskodott arról, hogy ne egyenlíthessen a hazai csapat, bombagól lőtt (5-7). 1:42 előtt Tóth Bendegúz megszerezte a meccs legszebb találatát, méltó ahhoz a gólhoz, amely a reményt jelentette a Honvédnak a folytatásra. Egyáltalán nem nyugodhatott meg az OSC, hiszen a hazaiak szívósan küzdöttek. Fülöp Bence labdát lopott a negyed hajrájában, majd Kayes-t küldték ki, így Vad Lajos időt is kért 52 másodperccel a harmadik negyed vége előtt.

honvos7.JPGFülöp vállalta el, Bisztritsányi védett, maradt 31 másodperc, ami tökéletes volt Vincze Balázsnak az időkérésre, az OSC-nek pedig még egy helyzet kidolgozására. Bátori lőtte el Kiss Gergő mellett, a góllövőlista vezetője, beakadt 6-8.

A zárónegyed egy Bundschuch Erik lövéssel, majd egy kiállítással indult, de a hazaiak nem tudták kihasználni a fórt. Két meglepő labdaeladással jelentkezett az OSC, maradt izgalmas a mérkőzés. Egy emberelőnyt is így rontottak el a 4. percben, Takei lopta le Kevin Graham bepasszát. Lévai is lopott egy labdát a 6. percben, de hiába a labdaszerzések, nem tudott gólt lőni a Honvéd.

Egészen a hatodik perc végéig, Kiss Gergely emberelőnyből talált be, ezzel csak egy gól volt a különbség (7-8). 1:27-nél jöhetett az egyenlítésért a Honvéd, de Takei rossz bepasszt választott. Az OSC emberelőnyhöz jutott az utolsó perchez érkezve. Salamon ki is használta, így lényegében eldöntötte a mérkőzést (7-9). 19 másodperccel a vége előtt még Tóth betalált, de ennek már nem volt jelentősége.

watch?v=yr4DJ9dYP3k&feature=youtu.beA mérkőzés után derült ki, hogy Gór-Nagy Miklós egyik foga bánta az ütközetet.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

RacioNet-Honvéd – A-Híd-OSC-Újbuda 8-9 (1-4, 3-2, 2-2, 2-1)

Gólszerzők: Kiss G. 3, Tóth B. 2, Fülöp, Takei, Tojcsics, ill. Salamon 3, Bátori 2, Hegedűs 2, Decker Á., Brguljan

 
A másik pénteki mérkőzésen:

Debreceni VK-KSE SE 12-8 (4-0, 4-2, 0-4, 4-2)
Gólszerzők: Varga T. 4, Kolarik 2, Halek, Hoppál, Kincses, Süveges, Tóth P., Kállay, ill. Miklós 3, Kovács G. 2, Kalanovics, Hangody Gy., Fejős
Vízilabda hírek