cover image
Egyéb

Máltai nemzetközi utánpótlás-tornára várják a magyar résztvevőket

2015. január 23. 7:55

Részben magyar szervezésben valósul meg egy korosztályos nemzetközi torna Máltán, júniusban. A Spanyolországban légióskodó, korábban a szigeten is játszó pólós, Babay Árpád az egyik szervező. A Diapolo a torna névadója.

Harminckét együttest várnak június 22. és 24. között Máltára, U13-as és U15-ös csapatokat.

„Az ötletgazda két nagyon jó barátom, Richard Micallef és Marco Risso, ők évről évre sikeresen szervezik Máltán a Marcóról elnevezett nyári vízilabdatáborokat, ahová a világ minden tájáról érkeznek gyerekek” – mondta az előzményekről Babay Árpád, aki 2008-ban vett részt először a máltai nyári bajnokságban a Sirens csapatának tagjaként, és azóta jó pár alkalommal vissza is tért a szigetországba a nyári bajnokság kedvéért.

„Ezeken a táborokon a vízilabdaedzéseken és mérkőzéseken kívül angolul tanulnak a gyerekek, és persze van alkalmuk megismerni a szigetet. Kicsit nyaralás is ez, ahol a sport össze van kötve a szórakozással és a nyelvtanulással. Amikor felmerült, hogy egy ilyen nagyszabású tornát kellene rendezni, megkerestek, hogy segítsek a szervezésben. Örömmel vállaltam a feladatot. A torna, amellett hogy lehetőséget nyújt a gyerekek számára, hogy megmérettessék magukat más országok azonos korú fiataljaival, az edzők, a klubbok tisztviselői és a szülők számára is lehetőséget nyújt, hogy találkozzanak ezen a gyönyörű Földközi-tengeri szigeten, és egy egyedülálló vízilabda-élménnyel gazdagodjanak" – tette hozzá a spanyol C.N. Catalunya magyar légiósa, aki azt mondja, még szeretne jó pár évet magas szinten vízilabdázni.

Legutóbb 5 gólt lőtt a spanyol bajnokságban a Lineal csapatának, és egyébként is a liga egyik leggólerősebb játékosa. Azt mondja, sosem tudna elszakadni a vízilabdától, így ha majd befejezi aktív pályafutását, maradna a sportág mellett.

„Most is edzősködök gyerekekkel, és meg kell mondjam, nagyon szeretek velük dolgozni, látni a fejlődésüket. Vízilabda-táborokat szervezek Spanyolországban is, és még a póló mellett is foglalkozom mással, elvégre bármennyire is szeretem a sportágat, nem árt több lábon állni.”


A máltai nyári utánpótlástorna névadója a magyar sportszergyártó, a Diapolo.

A részvételi feltételekről, a költségekről az esemény honlapján lehet tájékozódni.
Vízilabda hírek
málta
babay árpád