cover image
Egyéb

Szolnoki menet után jogos pihenő

2014. december 20. 20:14

Cseh Sándor együttese a BVSC legyőzésével 11/11-es bajnoki mérleggel zárta a 2014-es esztendőt – a mester bevallotta, nehéz döntést hozva két hét pihenőt engedélyez a nyarat végigdolgozó játékosainak, hogy aztán feltöltődve menjenek neki a nagy feladatoknak. Győzelemmel búcsúzott az évtől a Honvéd, a Szentes és az OSC is.

Tizenegyből tizenegy, veretlen maradt a soros bajnokság 2014-es esztendejében a Szolnoki Dózsa-Közgép. Tekintettel arra, hogy melyek a célok a Tisza-partján, talán nem is meglepő. Cseh Sándor csapata az év utolsó meccsén ugyan nem nyert annyira, mint mondjuk a hét közepén Berlinben, a Spandau elleni Bajnokok Ligája meccsen (az a 17–7-es diadal meglehetős erődemonstráció volt), mindazonáltal a BVSC ellen sem fenyegette veszély a győzelmét. Minden negyedet megnyert a házigazda, Varga Dénes négy góllal, Decker Attila pedig 63 százalékos teljesítménnyel (a kapuját eltaláló 16 lövésből 10-et megfogott), a csapat 11–6-os diadallal búcsúzott az évtől.

Cseh Sándor honlapunknak így értékelte a találkozót: „Jól játszott a BVSC, látszik, hogy feljövőben van, nem véletlenül győzte le a Szegedet. Mi sem játszottunk rosszul, csak sok helyzetet kihagytunk, elöl pontatlanak voltunk, viszont így is magabiztosan nyertünk. Kicsit a karácsonyi hangulat érződött a találkozón, ma ez az öt gól reális volt a két csapat között.”

A mestert ezt követően afféle 2014-et lezáró összértékelésre kértük – ebben őszintén elárulta, mi a szolnoki folytatás, mennyi a szünet: „Sűrű volt ez az időszak, október negyedike óta úgy huszonhat meccsünk volt. Kósz Zoli az öltözőben mondta is, szép volt ez az ősz, de jó, hogy vége van… Természetesen az eredményekkel elégedett vagyok, a bajnokságban veretlenek maradtunk, a BL-szereplésünk is rendben van eddig, a Magyar Kupát pedig megnyertük. Játékban van még mit fejlődni, ehhez azonban nem ártana edzeni, gyakorolni is, a sűrű program mellett azonban ez nem olyan egyszerű. A folytatás sem ígér ebből a szempontból sok jót, január tizedikén kezdjük a meccseket, Fradi, Partizan, OSC, rögvest az első héten három, szóval szép feladat előtt állunk. Mindent figyelembe véve, noha egy hét szünet lenne az ideális, sajnos ezúttal nem tudok reálisan dönteni. A játékosok a nyarat is végigdolgozták, ha kevés pihenőt kapnak, úgy érzem, később visszaüthet. Éppen ezért, ha nehezen is, de úgy határoztam, hogy két hét kimenőt kapnak a játékosok, január harmadikáig szabadok.”

Nem vitás, a megannyi válogatott pólósnak jól jön a szünet – vannak annyira profik, hogy ezalatt az időszak alatt nem szalad el a súlyuk. Mindazonáltal egy edző nem lehet elég óvatos, Cseh Sándort sem kell félteni. Hiszen mint megtudtuk tőle: „Három napja lemértem őket, ugyanilyen súllyal kell majd edzésre jelentkezniük. Kivétel ez alól Jansik Dávid és Mezei Tamás, náluk nem probléma a kilók száma, illetve ott van még Kis Gábor, neki mínusz három kilóval kell majd érkeznie.”

Hiába, no, profi játékosokhoz, profi körülményekhez, profi stábhoz profin előírt sarokkövek tartoznak…

Debrecenben nagyszerűen zárta az esztendőt a Magyar Kupa négyes döntőjén is részt vevő RacioNet-Honvéd is, amelyben ezúttal nem volt ott a külföldön tartózkodó háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely. Mielőtt bárki megijedne: a balkezes kedvenc kedden ott lesz a Kőér utcai uszodában a tíz éve Euroligát nyert együttes gálameccsén! A 7-es sapkában így az Egyesült Államokban tanuló, most hazatért Tóth Bendegúz kapott szerepet – s ha már rögvest mély vízbe dobta Vad Lajos, vágott is három gólt, méghozzá három lövésből. A partin Smitula Gergő a 15. percben szerezte a hazaiak első találatát (az edző, Varga Tamás ezúttal nem nevezte magát) – a Honvéd akkor már 7-nél tartott…

A vendégek a statisztikák alapján remekül védekeztek, Lévai Márton jól védett, a kilencgólos idegenbeli siker (13–4) rendkívül meggyőzőnek tűnik.

A Szentes szoros meccsen egy góllal legyőzte a Pécset, Weszelovszky Lászlónak „sült” a keze, öt lövésből lőtt négy gólt, míg Vörös Viktor remek centermunkával jutott háromig. Ez a siker úgy kellett a hazaiaknak, mint egy falat kenyér, nem véletlen, hogy Lukács Dénes, a nemrég kinevezett új edző boldogan ecsetelte, hogy végre lezárt egy rossz szériát a társaság. Mondani sem kell, kollégája, Bereczki Miklós nem repdesett az örömtől, hogy az eddig nulla pontos Szentes éppen ellenük szerezte meg első pontjait… A meccs krónikájához tartozik, hogy a játékvezetők a vendégek két játékosát, Horváth Zsombort és Domenico De Blasiót egyaránt cserével végleg kiállították.

Kaposváron Berta József a 12. percben ötméteresből szerezte csapata első gólját, amikor az A-Híd-OSC-Újbuda már 6–0-ra vezetett… Vincze Balázs együttese ezt követően magabiztosan őrizte előnyét, s végül a harmadik és az utolsó negyed egy-egy gólos elvesztése is bőven belefért. Itt Berta József, Surányi László, illetve fővárosi oldalon Vincze Márk kapott végleges cserés kiállítást.

A bajnokság most pihenőre vonult, folytatás január 10-én!

– a.z. –
 
Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 11. forduló:


Szolnoki Dózsa-Közgép–BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló 11–6 (2–1, 4–3, 2–1, 3–1)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Alekszics 2, Jansik D., Vámos, Hangay Z., Varga Dániel, Madaras, ill. Török 2, Pásztor 2, Ambrus, Kotszidisz

Valdor-Szentes–Pécsi Mecsek-Füszért 11–10 (6–4, 1–1, 3–3, 1–2)
Gólszerzők:
Weszelovszky 4, Vörös 3, Somogyi, Rakonjac, Pellei, Boros, ill. Polovic 3, Müller 2, Francsics 2, Csacsovszky, Czigány, de Blasio


Debreceni VSE–RacioNet-Honvéd 4–13 (0–4, 1–3, 1–4, 2–2)
Gólszerzők:
Koralik 2, Szabó B., Smitula, ill. Szőke 4, Tóth B. 3, Stojcsics 2, Shimizu 2, Illés, Fülöp


Kaposvári VK–A-Híd-OSC-Újbuda 8–12 (0–4, 2–4, 3–2, 3–2)
Gólszerzők:
Berta 3, Sántavy, Ágner, Kovács O., Vikalo, Parazenovics, ill. Gór-Nagy 3, Bundschuh 2, Bátori, Decker Á., Hegedűs, Kovács G., Juhász, Graham, Brguljan

A délelőtti UVSE-Ferencváros 11-12-vel végződő mérkőzésről itt lehet olvasni
Vízilabda hírek