cover image
Egyéb

Az Eger másik arca

2014. december 19. 21:41

A hétközi nagy BL-vereség után sebzett vadként játszott Dabrowski Norbert csapata, esélyt sem adott a Szegednek (15–6).

Sebzett vadként esett neki az Eger a Szegednek a hevesi pólószeánsz második felvonásán – az elsőn ugye a hazai hölgyek jó kis meccsre késztették a bajnok Szentest (11–13.)

A Recco elleni BL-zakó nyilván megviselte Dabrowski Norbert csapatát, mindazonáltal jött az újabb feladat, nyerni kellett a soros bajnokin. Nos, alaposan be is kezdett az együttes: hátul rendkívül keményen védekezve, Braniszlav Mitrovics védéseivel is operálva az első negyedben nullán tartotta ellenfelét, miközben elöl kíméletlenül vágott öt gólt.
 
Voltaképpen el is döntötte rögvest a csatát.

Az elmúlt két fordulóban fájó egygólos vereséget szenvedő vendégek (a Honvéd és a BVSC győzte le a Varga Péter által irányította társaságot) a 11. percben szerezték első góljukat, a hatodik emberelőnyös helyzetet Manhercz Ádám fejezte be pontosan.

A találkozó innentől csendesebb mederben zajlott, no persze ez nem azt jelenti, hogy ne lettek volna káprázatos jelenetek – így például Hárai Balázs centercsavarja, Hosnyánszky Norbert „szokásos” távoli bődületes sebességű gólja, Bedő Krisztián találatai, Szivós Márton bombagóljai, vagy éppen Mitrovics hatalmas védései.

A végén kilenc lett közte (15–6), avagy az egriek magabiztosan szerezték meg a pontokat.

A két edző értékelése:

Dabrowski Norbert (Eger): „Azt a leckét, amit a Recco feladott nekünk, azt kértem, adjuk vissza most mi példásan. Így is látszott, belassultunk néha a játékba, a Recco ezt nem tette meg ellenünk, ebből is látszik, van még hova fejlődnünk.”

A Digi Sport riporterének felvetésére, miszerint tapintható feszültség a csapaton és edzőn, így válaszolt: "Még mindig nagyon feszült vagyok, de ez nem ebből adódik. (...) A vers úgy kezdődik: nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek." Majd egy hasonlattal folytatta: "Ha én a hatéves kislányomat kiengedem jogosítvány nélkül egy 300 lóerős Mustanggal az utcára és megöl tíz embert, azért én vagyok a felelős. Nem vagyok hajlandó tovább tűrni, amit a Magyar Vízilabda Szövetségben folyik. (...) Nekem vállalnom kell a következményt azért, ha 12-4-re kikapunk a Reccótól, mert én vagyok érte a felelős. Ami számomra itt történik hétről hétre, az elfogadhatatlan. Ugyanazt az alázatot várom el mindenkitől, mint a saját játékosaimtól és saját magamtól."  

Varga Péter (Szeged): „Meg voltak az elején helyzeteink, sajnos dekoncentráltak voltunk, ezt pedig az Eger kegyetlenül kihasználta. Nem vagyunk azonos súlycsoportban, ezt tudtunk, próbáltunk kapaszkodni, de támadásban az utolsó momentumok rendre hibáztak. Munka, munka, munka, csak ebben hiszek, dolgoztunk tovább, előbb-utóbb meg kell lennie az eredménynek.”


Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 11. forduló:

Zf-Eger–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 15–6 (5–0, 3–3, 3–0, 4–3)
Gólszerzők:
Szivós 4, Erdélyi 2, Bedő 2, Angyal D., Csucskovics, Hosnyánszky, Lőrincz, Csuk, Vapenszki, Hárai, ill. Varga Zs. 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á., Palotás

Vízilabda hírek
eger
szeged