cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Di Mario nélkül az olaszok

2014. december 16. 10:09

Két, korábban meghatározó játékosa nem lesz ott Szentesen Fabio Continak, de ezzel együtt is figyelnie kell a mieinknek Olaszország ellen, a keddi Világliga-selejtezőn.

Az idei utolsó női, és egyben magyar válogatott találkozó lesz a szentesi, ráadásul nagy téttel. A mieink ugyanis döntetlen után 5 méteresekkel alulmaradtak Oroszországban, ugyanakkor a cél a csoportgyőzelem és a Világliga Szuperdöntőjébe kerülés. Ehhez minden hazai mérkőzést hozni kell.

Előzetesünk itt olvasható a magyar csapatról, de egy rövid írás erejéig az ellenfélről is megemlékezünk. A keretükben nincs ott az örökifjú Tania Di Mario, valamint az Európa-bajnokságon szereplő center, Valeria Palmieri. Ott van viszont a gólerős Arianna Garibotti, Roberta Bianconi és Silvia Motta, rájuk hatványozottabban kell figyelni. 

A két csapat az előző évben is összetalálkozott a Világliga selejtezőjében, Olaszországban 9-7-re az ellenfél nyert (pedig voltunk jó helyzetben is), a Nyéki Imre Uszodában viszont 15-12-re győzött a magyar válogatott egy rendkívül élvezetes találkozón (ennek összefoglalóját megmutatjuk).

Azután az Európa-bajnokságon is összetalálkozott a két válogatott, méghozzá a bronzmérkőzésen! A számunkra oly édes mérkőzésen, ugyanis nagy csatában, 10-9-re mi győztünk, ezzel a lányok felállhattak a dobogóra - azon a meccsen Bianconi 3 gólt szerzett, tényleg figyelni kell rá.

Az előző Világliga-selejtező fordulóban az olaszok a franciákkal találkoztak, magabiztos siker lett a vége, 12-5-ös győzelem (2-1, 3-0, 2-2, 5-2).
 
Az olasz válogatott kerete:

Giulia Gorlero, Laura Teani

watch?v=degod1Wf0YEFederica Radicchi, Arianna Garibotti, Elisa Queirolo, Silvia Motta, Rosaria Aiello, Alessia Millo, Roberta Bianconi, Giulia Emmolo, Giuditta Galardi, Aleksandra Cotti, Teresa Frassinetti. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

A magyar válogatott bő kerete:

Gangl Edina (UVSE-Central), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)

Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti (mindhárman Hungerit-Szentes), Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Gyöngyössy Anikó, Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya, Leimeter Dóra (mindannyian BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó, Sikter Diána, Kisteleki Hanna (UVSE-Central)

A találkozó 18 órakor kezdődik Szentesen, a mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti. A másik párharc során a franciák Montpellier-ben fogadják az oroszokat. 

A csoport állása:

1. Olaszország 3 pont
2. Oroszország 2 pont
3. Magyarország 1 pont
4. Franciaország 0 pont

A másik csoportban kedden Hollandia-Spanyolország és Németország-Görögország találkozókat rendeznek.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
olaszország
Merész András
világliga