cover image
Egyéb

Baksa László: Ízelítő lesz a legmagasabb iskolából

2014. december 16. 9:55

A Spandau magyar kapusa szerint a lényeg az lesz, hogy a meccs után tiszta legyen a berliniek lelkiismerete.

A Szolnoki Dózsa-Közgép a Primorje Rijeka elleni hazai győzelem után a Bajnokok Ligája második mérkőzésén Berlinbe utazik, ahol a Wasserball Spandau 04 vendége lesz.

A németek jelenleg a harmadik helyen állnak hazájuk bajnokságában, Baksa László mind a hat bajnokin szerepet kapott. A berlinieket a veretlen Duisburg és a Waspo 98 Hannover előzi meg a tabellán. Legutóbb Canstattban nyert a Spandau, 17-9-re.

Az ex-szegedi kapust kérdeztük, mi újság vele és a csapattal:

„Köszönöm szépen, jól vagyok, kicsit fáradt a csapat szerintem. Úgy érzem, a sok utazás és aztán a meccsek sokat kivettek belőlünk. Nyilván furcsa lesz ismét egy magyar csapat ellen játszani, de a Bajnokok Ligája nem kívánságműsor. Természetesen sokat kérdezgettek a szolnokiakról, én elmondtam, amit gondoltam, és ajánlottam a többieknek az internetet, sok videó fent a Youtube-on is” – mondta Baksa László.

A Berlin nagyon megszorongatta a horvát Jug Dubrovnikot a BL első körében, a Jug csak egyetlen góllal tudott nyerni. Arról érdeklődtünk, vajon képes lehet-e a német együttes a Szolnok bajszát is ráncigálni:

„Ez egy jó kérdés. Ha a hétvégi meccset veszem alapul, amit most játszottunk, akkor azt mondom, erre kevés esély van, de nyilván minden meccs más és más. Én mindig azt mondom, ha a mérkőzés után egy játékos a tükörbe tud nézni, akkor nincsen semmi probléma. Ha tiszta az ember lelkiismerete, akkor nem kell szégyenkeznie, bármilyen eredmény is születik. A Szolnok a mérkőzés toronymagas esélyese, mi ezeket a találkozókat a tanulásra használjuk fel, ízelítőt kapunk a vízilabda legmagasabb iskolájából” – ismerte el a magyar kapus.

A Szolnok berlini vendégjátékát a Sport 2 19 órától élőben közvetíti.
Vízilabda hírek
bajnokok iigája
szolnok
spandau
szolnoki dózsa közgép
baksa lászló