cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tóth Ildikó: "Nagyon hasznos tapasztalat volt"

2014. november 27. 18:14

A női válogatott centere azt mondja, nem kell messzemenő következtetést levonni az oroszok elleni Világliga-selejtező után.

A magyar válogatott kedden Zlatouskban 9-9-es rendes játékidőt követően 13-11-re kikapott Oroszországtól a Világliga selejtezőinek első fordulójában. Hét másodperccel a vége előtt még vezettünk, aztán egyenlítettek a hazaiak, a büntetőknél pedig szerencsésebbek voltak. 

Tóth Ildikó két gólt szerzett a meccsen, őt kérdeztük arról, hogyan élte meg az oroszországi történteket.

"Négy nappal a meccs előtt érkeztünk Oroszországba, és mondhatom, hogy nagyon hasznos volt a közös gyakorlás. El kell mondani, hogy ebben az összeállításban még sohasem játszottunk, ehhez képest kifejezetten jó játékot tudtunk produkálni aztán a meccsen. Garda Kriszti és Leimi (Leimeter Dóra) személyében két fiatal bekkünk volt, és Takinak (Takács Orsolya) kellett centerezni mellettem, ez is egy új szituáció volt. Sajnos, Szücs Gabi könyökét is szétlőttük, így ő sem lehetett ott a vízben."

(...)

Itt egy kicsit megszakítottuk Ildi értékelését, mégis mit jelent a "szétlőttük" leírás?

"Az edzések két vagy három alkalommal is eltaláltuk a könyökét a labdával, így fájt neki, nem tudott velünk lenni. Én mindig azt gondolom, semmi sem ok nélkül történik. A forgatókönyveket mindig az élet írja. A nehézségek ellenére demonstráltuk, hogy jó játékra vagyunk képesek. Diktáltuk az iramot, elhúztunk 6-4-re, ezt fordították meg aztán az oroszok és 7 másodperccel a vége előtt egyenlítettek. Egy pontot elhoztunk, de nem hiszem, hogy ebből messzemenő következtetést kellene levonni. Tudjuk, mik a feladataink ebben a sorozatban."

Merész András kapitány szerint az olasz válogatott is megizzad majd Oroszországban, mert az orosz válogatott nagyon gyorsan fejlődik. 

"Biztos, hogy mindenki meg fog szenvedni mindenkivel, és minden csapat tud majd újat mondani a másiknak. Még a franciák ellen is figyelni kell, hiszen fizikálisan már vannak olyan szinten, hogy az első két negyedet jól bírják" - mondta az UVSE-Central játékosa.

Apropó, UVSE! A kérdés nem meglepő, kíváncsiak voltunk, hogy érzi magát a liláknál klasszisunk.

"Nagyon jól, jó kis csapat, jó közösséggel. Pozitív és jó élmény volt, hogy Oroszországba elkísért minket edzőnk, Áts Berci, és másodedzőként leült a kispadra. Sokunknak nagyon sokat jelentett, szerintem számára is" - így Tóth Ildikó, akit legközelebb a válogatottban december 16-án láthatunk (ha a kapitány is így gondolja), akkor az olaszok ellen játszik a nemzeti csapat.

Ami a bajnokságot illeti: szombaton 18 órától az Egert fogadja az UVSE-Central.
 
A Világliga decemberi programja:

December 16.:

Magyarország-Olaszország (Szentes)
Franciaország-Oroszország (Montreuil)
Hollandia-Spanyolország (Utrecht)
Németország-Görögország (Krefeld)
 
Tóth Ildikó és a kapitány is megemlítette Leimeter Dóra teljesítményét, az újonc válogatott reménységet az utanpotlassport.hu oldal is kérdezte.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
gangl edina
világliga
Tóth Ildikó