cover image
Egyéb

Nem volt kérdés: egri siker a BVSC ellen

2014. november 24. 19:05

A bajnok a mérkőzés elejétől fogva jobban játszott ellenfelénél, így sima győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája-nyitányra.

Miután az Eger 2 gólt engedélyezett a Debrecennek, míg a BVSC 3 gólra volt képes az UVSE ellen, nyugodtan kijelenthettük, a vendégek jobb formában várták a 9. forduló nyitómérkőzését hétfőn este. Az eufémisztikus megfogalmazáson alighanem Märcz Tamás sem sértődött meg, a BVSC edzője is tudja, csapatának nem a bajnokot kell megvernie.

Hárai Balázst láttuk melegíteni a meccs előtt, ez örömmel töltött el minden vízilabdabarátot. Igaz, már a DVSE ellen is játszott Pufi, akinek a játékára nagy szüksége van az egrieknek.

Igazán mákos góllal szerzett vezetést az Eger: Milos Csuk lőtte el a bal sarokban, Török Béla kezén változtatott irányt a labda, mielőtt kikötött a kapuban. A második egri gól már szépségdíjas volt, Angyal Dániel emberelőnyből volt eredményes. Az egriek jól védekeztek, s bár a hazaiak sem voltak könnyelműek, a hetedik perc elejére már a harmadikat kapták, akkor Hosnyánszky Norbert lőtt akciógólt (0-3).

A BVSC nem célzott elég jól emberelőnyben, s Branislav Mitrovics is a helyén volt, amikor kellett, biztos vendégelőnyt jegyezhettünk fel az első negyed végén.

Hosnyánszky szép távoli bombával növelte az egri előnyt a második negyed első akciója végén (0-4), majd ugyanő volt eredményes a 3. percben, ekkor 5 a 4 ellen támadhatott az Eger. A negyed derekán féltucatnál tartott az Eger, Vapenszki is betalált. Nem maradt viszont időleges szégyenben a BVSC, merthogy egy emberelőny után Nagy Sándor – kicsit dühből is – bevette Mitrovics kapuját, 1-6.

watch?v=qhm4B5yj9B0&feature=youtu.beA 6. percben kényszerű pauza következett, Györke Zsoltot kellett ápolni, ekkor már 7-1 volt, merthogy előtte Vapenszki megszerezte második találatát. Ez az eredmény állt a félidőben az eredményjelzőn.

Az első egri előnyt Szivós kihagyta a harmadik negyed elején, a második viszont nem, Uros Csucskovics a harmadik perc elején középről húzta be a passzt, ezzel volt 8-1 az egrieknek. Egyáltalán nem volt benne a játékban, hogy földcsuszamlás-szerűen megváltozik az összkép, inkább az volt a kérdés, hogy igazán nagy pofonba szalad-e bele a BVSC, vagy sikerül esetleg kozmetikázni az arányon.
 
A zuglóiak mestere időt kért a szakasz közepéhez érve, de az egri blokk jókor volt jó helyen, így a kozmetikai hadművelet elég rosszul indult. Főleg, hogy Szivós Márton 5 méteresből tovább növelte az előnyt, 1-9. Kapott egy büntetőt a hazai csapat aztán az 5. percben, Pásztor Mátyás belőtte. "Ne máár" - reagált Hárai az újabb kettős kiállításra (az elsőt is ő kapta ellenfelével szemben még a meccs első félidejében), összességében ez a harmadik hibája volt, így kipontozódott a 23. perchez érve.
 
Gyönyörű góllal érte el a 10-es értéket az Eger, Angyal húzta be középről, a labda villámgyorsan járt a kezek között előtte (2-10). Aztán Angyalra büntetőt fújt Molnár Tamás, ekkor fél perc volt hátra a negyedből, Mitrovics azonban kivédte Létay 5 méteresét. Innen következhetett az utolsó 8 perc.

A zárónegyedre Szakonyi Dániel állt a BVSC kapujába, és két próbálkozást hatástalanított is, rögvest. A 3. percben Borisz Vapenszki nagyszerűen állt meg a levegőben Erdélyi labdájával, majd megfordult, és kilőtte a jobb sarkot, szép góllal alakította az állást 11-2-re. A meccs utolsó percei már meglehetősen könnyelműen teltek itt is, ott is, ezt a negyedet - ahogy mondani szokták - még le kellett játszani. Ennek ellenére az egri drukkerek (merthogy dobokkal, sípokkal ezúttal is képviseltették magukat) mindennek örültek, még ekkor is - érthető.

Pásztor szabaddobásgóljának éppen nem, ezzel szépített a BVSC 2 perccel a vége előtt. "Gyere vissza, Zalánki" - ordította Mitrovics a fiatal egrinek, ami bizonyította, hogy azért a figyelem kitartott a részéről a meccs végére is. Szivóst cserével állították ki nem sokkal a vége előtt reklamálásért (azért érdekes volt a szituáció), és aztán lepergett a meccs. 

Sima sikert aratott az Eger.

Märcz Tamás: „Ezen mérkőzés után nem vonnék le különösebb konzekvenciát, nem vagyunk ugyanis az Egerrel egy kategória, most is bizonyította az ellenfelünk, hogy más színvonalat képvisel. A lényeg, hogy láttam olyan játékelemeket megvalósítani a játékosaimtól, amelyeket kértem – még ha a helyzetkihasználásunk ezúttal sem volt jó. Általánosságban azt mondhatom, kevés kapura küldött lövésünk van, sokszor meg sem próbáljuk ellőni a helyzetet, vagy ha ellőjük, pontatlanak vagyunk, nem vitás, ebben kell elsősorban fejlődni. Jönnek majd a konkurens csapatokkal szembeni mérkőzések, addigra ezeken javítani kell. Megpróbálunk most erőnlétileg is javítani, valamint a technikai hiányosságokat pótolni. Legfőképpen mentális téren vannak talán problémáink, nehéz feladatok előtt állunk, de vannak olyan képességű játékosaink, akik túljutnak majd a krízisen, és együtt kijövünk ebből a gödörből.”

watch?v=otodhEk0CI0&feature=youtu.beDabrowski Norbert: „A hét végi Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt jó lehetőség volt számunkra ez a találkozó. A Barceloneta ellen mindent fel tudunk majd használni ebből a meccsből. Jól kezdett a BVSC, motiváltnak tűnt, de hála Istennek jól játszottunk, és mi nyitottuk szét a mérkőzést. Rendkívül erős csapat ellen készülünk most, szeretnénk meglepetést okozni, azaz idegenben megverni a Bl-győztest.”

Braniszlav Mitrovics: „Nehéz meccsre készültünk, senki sem mehet biztosra a Szőnyi úton. Elkezdtünk építkezni, jó úton vagyunk, de a következő mérkőzések mutatják majd meg igazán, hol is tartunk.”


Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – ZF-Eger 4-11 (0-3, 1-4, 1-3, 2-1)
Laky Károly Uszoda, 300 néző, vezette: dr. Molnár, Marnitz


BVSC:
Györke – Török, Létay, Pásztor 3 (2), Kotsidis, Szabó B., Kovács P. Csere: Szakonyi (kapus), Tatár, Borsós, Ambrus, Mészáros, Nagy S. 1. Vezetőedző: Märcz Tamás

Eger: Mitrovics – Angyal 2, Hosnyánszky 3, Csuk 1, Szivós 1 (1), Vapenszki 3, Bedő. Csere: Zalánki, Lőrincz, Erdélyi, Hárai, Csucskovics 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
 
Gól/emberelőny: 1/13, illetve 5/13
Ötméteresek: 2/3, illetve 1/1
Kipontozódott: Hárai (23.)
Kiállítva cserével: Szivós (30.)
 
-dobos-
Vízilabda hírek
eger
BVSC