cover image
Egyéb

Ferencváros: ez már a hetedik!

2014. november 22. 20:18

Varga Zsolt csapata nagy csatában a Kaposvárt is legyőzte – nyert még az Eger, az OSC, a KSI, a Szeged és az UVSE.

A Népligetben az elején a Kaposvárnál volt az előny, a házigazda Nyéki Balázs góljával mindössze a 10. percben vezetett először, méghozzá 3–2-nél. A negyedet aztán 6–4-gyel zárta a Ferencváros, avagy a Varga Zsolt, Gerendás György duónak nem kellett túlságosan felemelnie a hangját.

Egészen a harmadik negyed közepéig… Akkora a mindenkire veszélyes somogyiak Ágner Zoltán akciógóljánál kiegyenlítettek hátrányukat, avagy 7–7-nél kezdődhetett minden elölről.

Nos, a negyedből hátralévő 3:49 alatt magasabb fokozatra kapcsoltak a zöldek: Regős Áron (emberfórból), Katonás Gergely (büntetőből, amelyet Ernyey Márk brusztolt ki) és Csapó Miklós (szintén emberfórból) révén három gólt is szereztek, miközben hátul stabilan zártak.

S miután a záró felvonásban Jansik Szilárd megúszása után tovább növelték az előnyüket (11–7), voltaképpen eldőlt a csata. A jól küzdő Kaposvár innen már képtelen volt visszajönni, hiába védett Szécsi Zoltán ötven százalék felett (52%, 12/23).

Varga Zsolt csapata hetedik (!) sikere után így nyilatkozott az egyesület honlapján: „Sokkal összetettebb és erősebb Kaposvárral találkoztunk, mint a szezon elején a Magyar Kupa csoportkörében, de erre készültünk és számítottunk rá, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Gratulálok a csapatomnak, mert azért voltak problémáink a héten a Komjádi Kupa miatt. Volt, aki két meccset is játszott már, de nagyon jól bírták a játékosok. Nehéz pillanatokban támadásban és védekezésben is jól ment a játék, kulcsfontosságú volt, hogy a kettős emberhátrányt kivédekeztük a harmadik negyedben. A terv az volt, hogy az első két negyedben lefárasztjuk kicsit az ellenfelet, a harmadikban pedig megroppantjuk. A csapat ezt végrehajtotta, nehéz meccsen hoztuk az újabb fontos győzelmet.”

A Laky-uszodában kevés gólos, kemény mérkőzést láthattak a jelenlévők. Az esélyesebb hazai csapat 3–1-re vezetett két negyed után, s miután a harmadikban nem esett egyetlen találat sem, így indultak a végső felvonásra.

Amelyben jött a feketeleves…

Pontosabban jött a már Németh Zsolt irányította (az Európa-bajnok szakvezető többek között emiatt a parti miatt nem utazott el a női válogatottal Oroszországba) UVSE , amely egyrészt ebben a nyolc percben is megőrizte kapuját a góltól, másrészt Kovács Róbert vezetésével szerzett négyet, és megfordította a csatát! Rögzítsük még egyszer: a vendégek a találkozó második felében egyetlen gólt sem kaptak, ami a védekezés minősége mellett a 79 százalékkal (11/14) védő Laboncz József érdeme is. A mindössze ötször kapituláló BVSC-kapus, Györke Zsolt 62 százalékos teljesítménye (8/13) szintén jónak minősíthető, de végül is nem ért ez pontot. Az említett két kapusstatisztikából is leszűrhető persze, sokszor nem találták el a csapatok a kaput…Persze, emiatt most aligha szomorkodik az első győzelmét megszerző vendégegyüttes.

Ami sikerült az UVSE-nek, nem sikerült a Szentesnek, amely nyolcadik bajnokiján is nyeretlen maradt. Matajsz Márk csapata ráadásul egyik alsóházi vetélytársától, a természetesen fiatalokra alapozó KSI-től szenvedett kilencgólos (!) vereséget. Különösen az utolsó negyedben kapott hat gól mutatja, baj van a Kurca-partján, nem véletlen, hogy a szentesi tréner szégyenletes teljesítményről beszélt. Horváth János mindeközben így kommentálta fiai fölényes győzelmét: „Ma csodálatos volt a csapatom!”
Valóban.

Szegeden a második negyedig utolsó percéig, 7–6-ig tartotta magát a Vasas – ekkor azonban „robbantott” a Varga Péter irányította házigazda. Pech, figyelmetlenség, de a piros-kékek egyetlen másodperccel a negyed vége előtt kaptak akciógólt (anno a Vasasban is megforduló Varga II Zsolt szerezte), voltaképpen ez adta meg a lökést a szegedieknek. Palotás Gergely 24. percben lőtt akciógóljánál már 13–7 állt a táblán. A hazaiak sem figyeltek eléggé, hiszen a harmadik negyed végén szintén egy másodperccel a dudaszó előtt kaptak gólt (Antun Goreta volt a szerzője), ám minő különbség, ez is belefért. Belefért, mert a nagy előny megmaradt a végéig.

Pécsen az OSC rögvest az első negyedben jelezte (0–4), nem ad esélyt az amúgy kimondottan jól küzdő ellenfelének, mint ahogy az Eger is hasonló eredménnyel indított a Debrecen elleni partit. Nem meglepő, a válogatott pólósokat soraikban tudó csapatok végül be is gyűjtötték a három bajnoki pontot.

A Honvéd–Szolnok mérkőzésről itt olvashat.

Eredmények, E.ON férfi ob I-es bajnokság – 8. forduló

KSI SE–Valdor-Szentes 16–7 (4–2, 3–1, 3–2, 6–2)
Gólszerzők:
Kalanovics 3, Marnitz M. 3, Hangody Gy. 2, Hangody L. 2, Fejős 2, Deutsch, Kovács G., Szabó B., Miklós, ill. Dőry 2, Farkas, Nagy M., Pellei, Somogyi, Vörös

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–UVSE-Hunguest Hotels 3–5 (1–0, 2–1, 0–0, 4–0)
Gólszerzők:
Ambrus, Török, Kotszidisz, ill. Kovács R. 2, Tóth Z., Dávid, Keresztúri

Ferencváros–Kaposvári VK 11–9 (1–2, 5–2, 4–3, 1–2)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 2, Katonás 2, Roach 2, Nyéki, Marnitz G., Regős, Csapó, Swift, ill. Pareznovics 3, Berta, Ágner, Surányi, Kovács O., Vikalo, Davie

Tiszavirág Szeged-Diapolo–VasasPlaket 15–10 (4–4, 4–2, 5–2, 2–2)
Gólszerzők:
Varga II Zs. 3, Palotás 3, Chilkó 2, Kiss Cs. 2, Kunac 2, Manhercz K., Manhercz Á., Seman, ill. Gyárfás 5, Sedlmayer 2, Hőna 2, Goreta

ZF-Eger–Debreceni VSE 16–2 (4–0, 3–1, 5–0, 4–1)
Gólszerzők:
Szivós 3, Bedő 3, Angyal 3, Erdélyi 2, Csuk 2, Zalánki, Hosnyánszky, Vapenszki, ill. Hoppál, Szabó B.

Pécsi Mecsek-Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda 10–14 (0–4, 3–2, 3–4, 4–4)
Gólszerzők:
Müller 3, Czigány 2, Palovic 2, Csacsovszky, Práczky, Kistamás, ill. Bátori 4, Kovács G. 3, Juhász 2, Gór-Nagy 2, Jávor, Kayes, Graham

Már közölt eredmény:

RacioNet-Honvéd–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–14 (0–3, 3–3, 2–4, 0–4)
Gólszerzők:
Illés 2, Takei 2, Szőke, ill. Varga Dénes 3, Mitrovics 2, Mezei 2, Alekszics 2, Madaras, Jansik D., Kis G., Varga Dániel, Hangay


Vízilabda hírek
ferencváros