cover image
Egyéb

Legendák a vízben, nyert a Benedek-csapat

2014. november 16. 17:12

Varga Tamás kezdeményezésére Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokai mérkőztek a Debreceni Sportuszodában a jelenkor magyar válogatottaival.

Szórakoztató, szép gólokat is hozó gálameccset játszott az olimpiai bajnokokból álló All Star-válogatott és a jelenkori magyar nemzeti csapat. A debreceni uszoda teljesen megtelt, ez nem is csoda a résztvevő játékosok okán.

A magyar válogatott két nap múlva ismét itt lesz hivatalos, ugyanis Világliga-selejtezőt játszik a szlovák válogatottal.

A mérkőzésről bővebben még szólunk az este folyamán, nyilatkozatokkal is jelentkezünk.

Végeredmény:
watch?v=OESBNByTjzk&feature=youtu.be
All Star-válogatott - Magyar válogatott 16-17
Gólszerzők:
Kiss Gergely 4, Molnár Tamás, Varga Tamás 3-3, Märcz Tamás, Varga Zsolt 2-2, Kis Gábor, Kásás Tamás 1-1, illetve Varga Dániel 4, Német Toni 3, Madaras Norbert, Erdélyi Balázs, Varga Dénes 2-2, Vámos Márton, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás 1-1
 
Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

4. NEGYED:

Dr. Kiss Gergely ziccerét védi Decker Attila, így a magyar válogatott végül 17-16-ra nyer.

Az utolsó percben a közönség állva tapsolva köszöni meg ezt a fantasztikus mérkőzést.

Dr. Molnár Tamás, lóbálhat centerben (!) a harmadik után be is lövi.

Kemény Dénes időt kér, több legendára is ráfér a csere. Néhányan megkönnyebbülve veszik tudomásul, hogy az utolsó másfél percben nem kell játszaniuk.
debr6.JPG
Märcz Tamás volt eredményes büntetőből, közelebb hozva a bajnokokat.

Manhercz lövését Gergely, Madaras Norbertét Decker Attila védte, aztán Madaras már nem hibázott, 14-16. Vámos Marci is feliratkozott a jegyzőkönyv gólokat vezető rubrikájába, érett a Benedek-csapat győzelme, 4 perccel a vége előtt.

Aztán a Fradi mestere a másik oldalról pókhálózott, 14-14! A zárónegyed 2. percében egyenlítettek a nagyok. Varga Dénes gondoskodott róla, hogy a vezetést ne vegyék át, Gergely István "mozdulni sem tudott".

Varga Zsolt kapott egy keresztpasszt Fodor Rajmundtól, előtte Székely Bulcsú indította az akciót, akár zöld-fehér akciónak is nevezhetnénk, Varga góljával indult a zárónegyed tehát, 13-14. 

3. NEGYED:

Varga Tamás emberelőnyből lőtte ki a kaput, járt érte a hazaiak tapsa, mint ahogyan Molnár Tamás góljánál is, aki elöl maradt Gór-Nagy mellett, 12-14.

Német Toni talált be újra a negyed derekán, szépen fordult be, s terelte a labdát a kapuba Steinmetz Barna mellett, 8-14. Szivós felmászott Molnár vállára, kiállítás, egy gyors passz Papesztől, majd Kiss Gergely lövése, ami a kapuban köt ki - 9-14. A második félidőben Decker Attila védett a válogatottban. Kiss Gergely lövésére nem volt válasza a 7. percben, 10-14. 

Madaras Norbi volt szerencsés, lövésébe Märcz Tamás ért bele, 7-12. Aztán a BVSC vezetőedzője (és a női válogatott másodedzője) büntetőből volt eredményes, 8-12. Az 5. percben Német Toni ejtett a kapuba, potyogtak a gólok, a közönség pedig (először) rákezdett egy kis buzdításra.

A 3. percben megszületett az első Kásás-gól, természetesen megérte várni, váratlanul lőtte el messziről. 7-10. A 3. perc végén Mezei Tamás lőtt remek centergólt, Steinmetz Barna nem volt elég kemény középen, szép volt, ezért lett válogatott a szolnokiak fiatalja, 7-11.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Egy pimasz Erdélyi Balázs góllal indult a harmadik negyed, 9-6-ra alakult ezzel az állás, kicsit csavart a lövésen az egriek pólósa a bal szélen. Mezei Tamás harcolt ki 5 méterest Kis Gábor mellett, Varga Dani csavarral vette be Gergely István kapuját: merthogy ekkor már ő védett. 

2. NEGYED: 

Sőt, előbb Molnár Tamás, majd Hosnyánszky egyenlíthetett volna: a kapufa és Nagy mentett, majd Manhercz úszott meg, és lőtte ki a sarkot, 6-8. A félidőben ez maradt az eredmény.

A 7. perchez érve ziccerig játszott az All Star-válogatott, Kiss Gergő tette be Székely Bulcsúnak, de Nagy Viktor védett. Nem úgy fél perccel később, amikor Kiss Gergő ejtett a kapujába, 6-7!

A 6. percben honvédos gól következett: Steinmetz Barna tolta ki Kiss Gergőnek, ő pedig a jobb szélről befejezte, két gólra zárkózott a Kemény-csapat, miközben Német Toni előbb támadásban, majd védekezésben maradt alul vasasos csapattársa, Steinmetz Ádámmal szemben. Pikáns!

A 4. perc elején Csuvi még egyet vágott, átlőtte a falat, 4-7-re alakult az állás. Benedek Tibor egyébként folyamatosan cserélte a "sorokat", mindenkit forgatott. Steinmetz Barnabás lőtt nagy kapufát, Szivós pedig csavarral próbálkozott, Szécsi résen volt. Egyre komolyabb lett a meccs!

Szép Lőrincz-góllal növelte előnyét Benedek Tibor válogatottja, Lütyő Varga Dánieltől kapta a passzt, 2-7. Kisvártatva Varga Tamás válaszolt bombagóllal, belerázódott a meccsbe az All Star-válogatott. 

Molnár Tamás lőtte a 3. percben a meccs addigi legnagyobb gólját, de nem ám centerből, messziről lőtte ki a kaput, Nagy Viktor kezével együtt rezzent a háló.

Hosnyánszky Norbert hozta el a ráúszásnál Manhercz Krisztián elől, de az első támadást nem sikerült a Kemény-csapatnak befejeznie, Kásás lőtt mellé. Szécsi fogta ezt követően meg Mezei lövését. Aztán Nagy Viktor Kásáét, nem ment most még a legendának. Szécsinek viszont igen, Mezei következő próbálkozását már bravúrral tolta ki. 
 
1. NEGYED: 

Steinmetz Ádám mellett úszott meg Varga Dániel, ő lőtte a hatodikat, a 8. percben. Kásás lövése után maradt még idő egy támadásra, de nem született újabb "vendéggól", ehelyett még Kásának belefért egy lövés a végén, amit Nagy Viktor kitornázott. 6-1 a vége.

Német Tonit hajtották középen, bizonyára neki is hasznos volt egy kis oktatás a régi nagyoktól ott középen, Varga Tamás lőtt kapufát a negyed derekán, majd Szecska tolta ki Vámos lövését. 

Kis Gábor szerezte az első "hazai" találatot, miután egyedül maradt középen, 1-5. Járt a nagy taps.

debr2.JPG Szécsi Zoltán fogta Lőrincz lövését, majd Kiss Gergőre mászott rá Nagy Viktor, el is halt az újabb akció. A túloldalon az 5. percben sem: Manhercz harcolt meg Hosnyánszky mellett, visszetette Erdélyinek, aki kilőtte a jobb felsőt, 0-5.

Lőrincz Bálint volt az első kiállított, de Kis Gábor nem tudott mit kezdeni a labdával centerben. Nem úgy Német Toni, aki parádésan mentett meg egy helyzetet a túloldalon, és be is pöccintette a labdát a kapuba, LÁBBAL 0-4.

Nem szakadtak meg az iramban eleinte a felek, de keresték a jó megoldásokat. Varga Dénesnek például üresen hagyták a területet, be is lőtte a labdát, 0-3, a 3. percben.

A kapuban Nagy Viktor kezdett, mellette Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton és Mezei Tamás indította a jelenkor csapatát, míg a túloldalon Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Fodor Rajmund. Szécsi úszott a labdáért, s nagyjából 10 másodperc alatt megszületett az első gól, Varga Dániel köszönt be, majd Fodor kapufája után a csapatkapitány ismét beköszönt, 0-2. A hazai pálya az All Star csapaté volt.

xxxxx

A mérkőzés 18 órakor kezdődött. Kétszer hangzott fel a "Hajrá, magyarok!" csatakiáltás.

A Benedek-csapat kék sapkában, míg az All Star-válogatott fehér-piros sapkában játszott ezen az estén.

A Kemény-legények egy közös fotó (vagyis inkább legalább tíz) erejéig borultak össze a meccs kezdete előtt.

A mérkőzés játékvezetői az olimpiai döntőt is fújó Juhász György, valamint Németh Attila lesznek, az ellenőr pedig dr. Martin György, a szövetség korábbi elnöke.

17 óra 47 perc: Igen, 12 perc telt el legutóbbi bejegyzésünk óta, az okok egyszerűek: hosszasan, a közönség álló vastapsa mellett mutatták be a főszereplőket. A legnagyobb tapsot Kemény Dénes kapta, de Kásás Tamás és persze a többiek sem panaszkodhattak.

Ne feledjük azt sem, többen tegnap még meccset játszottak a bajnokok közül, így dr. Kiss Gergely és dr. Steinmetz Barnabás a Honvédban, dr. Szécsi Zoltán a Kaposvárban, Hosnyánszky Norbert az Egerben. Dr. Steinmetz Ádám pénteken játszott a Vasasban az Eger ellen, Kis Gábor pedig a szolnokiakkal éppen a Debrecen ellen.

Sok ismert arcot fedezhetünk fel a lelátón is, ha nem lenne elég az a látvány, ami a vízben fogad majd minket. Itt van például Kásás Zoltán vagy a válogatottban most szerepet nem kapó Bedő Krisztián.

17 óra 25 perc: Kemény Dénes és Benedek Tibor is elfoglalta pozícióját - a kispadon. Mindkét csapat képviselői elmondták, nem punnyadós meccsre számítanak, nyerni akarnak az olimpiai bajnokok és az utódok is. Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes a jelenlegi válogatott keretében játszik. Hosnyánszky Norbert a bajnokok együttesében pólózik ma este.

17 óra 20 perc: Javában tart a hangolás az uszodában, igen sokan vannak a lelátón, megtelt a debreceni uszoda. Naná, hogy megtelt. 

Bevezetés:

Egészen páratlan estének lehetnek szemtanúi azok, akik a Debreceni Sportuszodába jegyet váltottak. Ugyanis a magyar férfiválogatott (mellesleg friss kerettel) a 2000-es, 2004-es és 2008-as olimpiai bajnok válogatottak All Star csapatával meccsel.

Hangolás is ez, hiszen Benedek Tibor csapata kedden ugyanitt játszik Szlovákia együttesével a Világliga selejtezőinek első fordulójában. Az olimpiai bajnokok közül Vári Attila nincs itt, ő pécsi elfoglaltságai okán maradt távol, s nem tudott eljönni Biros Péter sem, ő még műtétje után lábadozik.  

watch?v=2UQocA6I5U4 A magyar válogatott kerete: Nagy Viktor, Decker Attila, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Mezei Tamás, Német Toni. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Az All Star csapat: Gergely István, Szécsi Zoltán, Varga Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Kásás Tamás, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Varga Zsolt, Fodor Rajmund, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Kis Gábor, Székely Bulcsú. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes, segítője: Kósz Zoltán
Vízilabda hírek
all star
debrecen
Férfi válogatott