cover image
Egyéb

Erre büszke lehet a Kaposvár!

2014. október 31. 21:22

Fekete Szilveszter csapata remekül helyt állt a Szolnok ellen, kis híján pontot szerzett tőle! Nagy meccsen nyert a Debrecen, a Honvéd és a Ferencváros is, könnyedén győzött a Vasas és a BVSC.

A levegőben volt, hogy nagy meccs lesz Kaposváron.

A levegőben lógott, mert egyrészt a házigazda jelentős erőt mutat a bajnokságban, másrészt pedig a Szolnok szerdán este elképesztően brusztos, kemény BL-partit vívott az OSC otthonában, ami bizonyosan sokat kivett a játékosokból.

Nos, a várakozások beigazolódtak: nagy meccs lett Kaposváron!

A vezetést a hazaiak szerezték meg (Parezanovic lőtt akciógólt), ám a vendégek Varga Dénes büntetőjével (kiharcolta az utóbbi időben remeklő Mezei Tamás) egyenlítettek. Vámos és újra Varga találatával pedig 3–1-es előnyt csikartak ki. A Kaposvár 4–4-nél, a harmadik negyedben érte utol ellenfelét, sőt Berta József ötméteres góljával a 21. percben a vezetést is átvette!

Tekintettel arra, hogy Fekete Szilveszter együttese 5–5, majd 6–6 után is újra vezetni tudott, érett a bombameglepetés. Öt perc sem volt hátra a meccsből, és vezetett a Kaposvár!

Ekkor azonban megrázta magát Cseh Sándor csapata: jött Varga Dénes ismét, majd Mitrovics – 1.20-szal a vége előtt 7–8 állt a táblán. Sántavy Máté lövését védte Nagy Viktor, mint ahogy Mitrovics következő kísérlete sem volt eredményes, avagy még egy esélyt kapott a pontszerzésre a házigazda. Nem kicsit, hiszen Madarast kiállították, így előnyben játszhatott az együttes! A gól nem jött azonban össze – öt másodperccel a vége előtt Vindisch lövése nem talált utat a kapuba.

Hogy mennyire akarta a Kaposvár a sikert, jól mutatja a statisztika: 28 alkalommal lőtt kapura, alaposan megdolgoztatva a világbajnok Nagy Viktort. Akinek 75%-os mutatója főszerepet játszott a vendéggyőzelemben. A rend kedvéért: Szécsi Zoltán a 19 lövésből 11-et hárított, 58%-os mutatója szintén említést érdemel.

Erre mondják Szolnokon: ez nehéz szülés volt.

A kaposváriak büszkék lehetnek arra, hogy így megszorították neves riválisukat, más kérdés, momentán bizonyosan elszalasztott lehetőségről beszélnek.

Debrecenben a szakvezető úgy gondolta, neki is vízbe kell ugrani. Nos, miután a hazaiak edzőjét úgy hívják, hogy Varga Tamás, nyugodtan mondhatjuk, nagyot erősödött vele az együttes… S ha már medencében volt a kétszeres olimpiai bajnok, főszerepet vállalt a győzelemből: az UVSE 1–4-ről még képes volt felzárkózni, ám ekkor, illetve 5–4-nél a „Csuviként” becézett bajnok lőtte el pontosan a labdát. A Debrecen már nem engedte ki a kezéből a három bajnoki pontot, Benczur Márton nyolc másodperccel a vége előtt állította be a 8–7-es végeredményt, avagy az egyenlítésre már nem volt esélye Godova Gábor csapatának.

Igazán góldús, kiélezett meccset vívtak Pécsen a csapatok. A vendég Honvéd 5–3-ra, 7–5-re, 8–6-ra, 9–7-re és 10–8-ra is vezetett, de a szívósan küzdő házigazda nem hagyta jobban ellépni, sőt a negyedik negyed második percében Práczky Károly előnygóljával egyenlíteni tudott. Megérezte a győzelem lehetőségének ízét Bereczki Miklós együttese, olyannyira, hogy másfél perccel később Czigány Károly megúszásból 11-10-re alakított az állást. A Vad Lajos irányította fővárosi társaság azonban képes volt még egyet húzni a nadrágszíjon, nem kapott már több gólt, elől viszont Steinmetz Barnabás, majd Koji Takei is betalált, így a pontok a Honvédhoz kerültek.

A Ferencváros az első három negyedet egyaránt 3–2-re megnyerve épített ki háromgólos előnyt a Szeged ellen a negyedik negyedre – amelyből végül csak egyet sikerült megőriznie. Kunac 53 másodperccel a vége előtt hozta fel egy gólra a vendégeket, akik ekkor megijedhettek, hogy kicsúszik két pont a zsebükből, de megúszták. Nem vitás, fontos győzelmet szerzett Varga Zsolt együttese.

A Vasas Szentesen a BVSC pedig a KSI otthonában nyerte meg magabiztosan az összecsapást – az angyalföldiek az első két negyedben nem kaptak gólt, míg a zuglóiak a második negyedben hét gólt szereztek.

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 5. forduló:

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–8 (1–3, 1–1, 3–1, 2–3)
Gólszerzők:
Parezanovic 3, Berta 2, Vindisch, Davie, ill. Vámos 3, Varga Dénes 3, Varga Dániel, Mitrovics

Debrecen–UVSE-Hunguest Hotels 8–7 (0–1, 4–1, 3–2, 1–3)
Gólszerzők:
Halek 2, Varga T. 2, Kolarik 2, Kállay, Pataki, ill. Benczur 2, Keresztúri 2, Sélley, Korényi, Nagy Á.

PVSK-Mecsek Füszért–RacioNet-Honvéd 11–12 (1–1, 4–4, 4–5, 2–2)
Gólszerzők:
Czigány 3, Müller 2, Polovic 2, Práczky, Kistamás, Horváth Zs., Cabrilo, ill. Takei 3, Kiss G. 2, Fülöp 2, Shimizu 2, Kiss B., Illés, Steinmetz B.

Ferencváros–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 10–9 (3–2, 3–2, 3–2, 1–3)
Gólszerzők:
Nyéki 2, Marnitz 2, Jansik Sz. 2, Kolozsi, Csapó, Katonás, Roach, ill. Chilkó 2, Varga I Zs. 2, Palotás 2, Kiss Cs., Manhercz K., Kunac

Valdor-Szentes–VasasPlaket 5–13 (0–1, 0–3, 3–6, 2–3)
Gólszerzők:
Weszelovszky 2, Szabó I Z., Nagy M., Rakonjac, ill. Juhász-Szelei 3, Hőna 3, Német 2, Goreta 2, Gyárfás, Kiss K., Steinmetz Á.

KSI SE–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 8–14 (3–3, 3–7, 0–2, 2–2)
Gólszerzők:
Kalanovics 2, Kovács G. 2, Hangody Gy., Hangody L., Fejős, Baj, ill. Pásztor 4, Kovács P. 3, Török 2, Létay 2, Borsós, Szabó B., Kotszidisz
 
Az OSC-Eger (5-8) meccsről itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
szolnok
kaposvár
dvse
varga tamás