cover image
Egyéb

Az Eger a Honvéd ellen már nem hibázott

2014. október 25. 16:27

A férfibajnokság kora délutáni mérkőzésén a RacioNet-Honvéd megint jól küzdött, de a végén meg kellett hajolnia a nagyobb játékerőt képviselő egriek előtt.

Az egriek - a Szolnok elleni rangadóhoz hasonlóan - még mindig nélkülözték a négyperces kiállítást az UVSE ellen beszerző Erdélyi Balázst, valamint a műtét után lábadozó Hárai Balázst és Biros Pétert. A Honvédnál viszont már mindkét japán légiós is ott volt a keretben, Yusuke Shimizunak ez volt az első magyar bajnokija.

Biztosan kezdett az Eger, hiszen Milos Csuk kétszer is betalált (2-0). Ekkor - a második percben - kevesen gondolták volna, hogy az első kisszünetre a Honvéd vonulhat előnnyel, mégis így lett. Szőke Szabolcs akciógóllal szépített vízre pattintott lövésével, majd Fülöp Bence emberelőnyből egalizált, hogy aztán Simon Adrián is akciógóllal következzék (2-3). Meglepő részeredmény.

A Honvéd pechére Braniszlav Mitrovics feljavult a második negyedre, s nem csak ez kellett ahhoz, hogy a nagyszünetre egészen megváltozzon a leányzó fekvése. Csuk harmadik góljával, majd Hosnyánszky Norbert és Borisz Vapenszki emberelőnyös találatával 3-0-ra nyerte a második negyedet az Eger. 5-3-at mutatott így az eredményjelző.

A nagy kedvvel játszó Szőke második gólja nyitotta a harmadik játékrészt, mint ahogy tavaly sem, így ebben az évben sem adja könnyen a bőrét a Honvéd. Ezt már az OSC is megtapasztalhatta, még az első fordulóban.

A negyed derekán Hosnyánszky vált alkalmi főszereplővé, előbb akciógóllal növelte az egri előnyt, majd Shimizu ellen 5 méterest érően szabálytalankodott. A büntetőt dr. Kiss Gergely értékesítette, de Hosnyánszky azonnal válaszolt ismét, így megint kétgólos volt a hazai előny (7-5).

Nem sokkal később nagy lehetőséghez jutott a Honvéd, ugyanis miután Lőrincz Bálintot kiállították, nem hagyta el időben a medencét, így cserével végleg kiállították, a Honvéd pedig 5 métereshez jutott. Emlékezhetünk, milyen óriási következménye volt egy ilyen szituációnak a budapesti Eb női elődöntőjében, az olasz-holland mérkőzésen - akkor a sírból jött a büntetővel döntetlenre vissza a holland válogatott. Egerben még nem volt szó sírról, bár az mindenképp bosszanthatta a Honvéd híveit, hogy a büntetőt Fülöp Bence elhibázta. Nem sokkal később emberelőnybe került a Honvéd, majd Kiss Bálinttal szemben büntetőt érően faultolt Hosnyánszky, az 5 méterest Kiss Gergely lőtte be, 7-6.

Steinmetz Barna kiállítása után Uros Csucskovics lőtt emberelőnyös gólt, megint kettőre duzzasztotta az előnyt az Eger. Ez maradt az utolsó negyed előttre is az eredmény.
 
Bedő Krisztián talált be a negyedik negyed elején, nagyot küzdött a meccsen, megérdemelte a gólt (9-6). Nem volt könnyű gólt lőni egyébként a kapusoknak ezen a találkozón, Lévai Márton is sokszor kifogott a hazaiak eszén, a meccs ezen részére már 50 százalék fölé tornázta védési mutatóját. Szivós Márton próbálkozása után 10/19 volt ez az érték. Három és fél perccel a meccs vége előtt Zalánki Gergő 10-6-ra alakította az állást, eldőlni látszott a mérkőzés.

Steinmetz Barna még szépített, de a győzelem nem volt már kérdés a hazaiak számára. A végén még beszállt Hornyák Olivér és Szalai Gábor is, mindketten ott voltak péntek délelőtt az UVSE elleni ifibajnokin, amelyet büntetőkkel hoztak az egriek.

Az Eger a kaposvári győzelme után döntetlent játszott az UVSE otthonában, majd odahaza kikapott a Szolnoktól. Most megszakadt ez a rossz sorozat, hozta a győzelmet, a Honvéd pedig tovább építkezhet.

Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

ZF-Eger - RacioNet-Honvéd 10-7 (2-3, 3-0, 3-3, 2-1)

Eger:
Mitrovics - Angyal, Hosnyánszky 3, Csuk 3, Szivós, Vapenszki 1, Bedő 1. Csere: Zalánki 1, Csucskovics 1, Lőrincz, Hornyák, Szalai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Honvéd: Lévai - Szőke 2, dr. Kiss 2 (2), Simon A. 1, Takei, Fülöp 1, Sztojcsics. Csere: Shimizu, Fazekas, Illés, dr. Steinmetz, Simon R., Kiss B., dr. Steinmetz B. 1. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 5/11, illetve 2/11
Ötméteresek: -, illetve 2/3
Kiállítás cserével: Lőrincz (20.)
Kipontozódott: Simon A. (26.)
 
További mérkőzés:

Kaposvári VK - PVSK-Mecsek-Füszért 8-5 (3-0, 2-1, 2-3, 1-1)
Gólszerzők:
Vindisch 3, Berta, Ágner, Surányi, Gros, Davie, illetve Czigány 2, Csacsovszky A., Francsics, Polovic
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
eger
honvéd
zf-eger
racionet-honvéd
Hosnyánszky Norbert