cover image
Egyéb

Szolnoki siker 7-0-s harmadik negyeddel

2014. október 25. 11:59

Az esélyesebb Szolnoki Dózsa-Közgép biztosan verte a kupában is ellenfelének számító Tiszavirág-Szeged-Diapolo együttesét a bajnokság negyedik fordulójának nyitómeccsén.

Egy "matinémérkőzéssel" indult a negyedik forduló, hiszen egy szombat délelőtti randevúra jött össze a BL-selejtezőre hangoló Szolnok és a Kaposváron nagy csatában alulmaradt Szeged. Kiss Csaba azonnal bevette a hazai kaput a találkozó elején (0-1), ekkor vezetett először és utoljára a Szeged. Varga Dániel passza után Jansik Dávid egyenlített, majd az első szünetig még Kis Gábor, Tóth Márton és Madaras Norbert is betalált (4-1).

Varga Dániel gólja (5-1) után Kiss Csaba szépített, s elkezdett nyugodtabban játszani a Szeged. Varga II Zsolt, majd Manhercz Ádám gólja után már csak kettő volt a különbség (6-4), miközben Meixner Marcellnek is voltak szép védései. Tóth Márton harcolt ki büntetőt, amit Varga Dániel értékesített aztán (7-4), de erre még válaszolt a Szeged Lukas Seman centergólja révén.

A szünetben tehát csak kettő volt a differencia, amely aztán a fordulás után gyorsan nőni kezdett. Sorrendben Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras Norbert, Mezei Tamás, Stefan Mitrovic, újra Varga Dániel, majd az ő passza után a 299. ob I.-es meccsét játszó Tóth Márton talált be, 7-0-s széria volt ez hazai részről, eldőlt a három pont sorsa. 14-5-ös állás után jöhetett a zárónegyed.

MIlan Alekszics góljánál már tízgólos volt a különbség, így az maradt a kérdés, lesz-e kozmetikázás vagy marad a végére is a fölényes diadal. 

Maradt, a vége 12 gólos hazai siker, meglehetősen jól hangolt a csapat a 29-i, OSC elleni BL-mérkőzésre.

Eredmény - E.ON. férfi ob I.-es bajnokság:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Tiszavirág-Szeged-Diapolo 19-7 (4-1, 3-4, 7-0, 5-2) 

Szolnok:
Nagy V. - Vámos, Mezei 1, Jansik 1, Varga Dániel 4 (1), Varga Dénes 2, Tóth M. 2. Csere: Madaras 3, Hangay, Alekszics 1, Mitrovics 3, Kis 2. Vezetőedző: Cseh Sándor

Szeged: Meixner - Kiss Cs. 2, Seman 1, Manhercz Á. 3, Manhercz K., Chilkó, Varga II 1. Csere: Sánta, Kunac, Török A, Török K.. Vezetőedző: Varga Péter

Gól/emberelőny: 2/3, illetve 4/10
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Jansik (22.), Aleksic (26.)
Vízilabda hírek
szolnok
szeged