cover image
Egyéb

Győrben jártunk, épülő uszodát láttunk

2014. október 23. 13:27

Épül Győr új uszodája, amely alkalmas lesz válogatott vízilabda-mérkőzések megrendezésére is.

A tervek szerint december 20-án adják át ünnepélyesen a győri városi sportuszodát, amely egy 50 méteres versenymedencét is magában foglal. Gőzerővel épül a létesítmény, a munkálatokba nyert betekintést Kemény Dénes, a szövetség elnöke és Nemcsik Balázs főtitkár. 

A lelátón 800-an férnek majd el, de mobillelátóval a befogadóképesség 1200 fősre vagy még egy picit annál is magasabbra emelhető. A nagymedence mellett egy bemelegítő-medence található, és készül a konditerem, a szauna és a pihenőtér, valamint - ahogyan a képeken is látszik - készül az épület előtti térburkolat, és már alakítják a 110 férőhelyes parkolót is.

kemenygyor4.jpg Győr rendezi 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), ennek egyik helyszíne lesz az uszoda, ahol adott esetben a helyi vízilabdázás is otthonra lelhet, sőt, Kemény Dénes szerint a régió egyik pólós központja is lehet hosszabb távon. Az új uszoda 100 százalékban önkormányzati tulajdonú lesz.

A decemberi átadót már szervezik, könnyen lehet, hogy klasszis vízilabdázók is jelen lesznek az ünnepségen. S ez a későbbiekben is így lehet, amennyiben válogatott mérkőzést játszanak a létesítményben.
 

Vízilabda hírek
győr
eyof
uszoda
kemény dénes
nemcsik balázs