cover image
Egyéb

Izgalmak a rangadón – a Szolnoké a három pont

2014. október 22. 20:35

Sokáig úgy nézett ki, a vendégek könnyedén nyerik meg az egri meccset, ám a negyedik negyedben egy négyperces kiállítás mindent megváltoztatott…

Igazság szerint a 26. percig semmi jel nem utalt arra, hogy a bajnokság első szuperrangadója egygólos meccs lehet.
 
Pedig az lett...

Az lett, mert 8–5-ös szolnoki előnynél Zsivko Gocsics és Lőrincz Bálint „találkozója” után a játékvezetők a szerb pólóst négyperces kiállítással büntették, ami ezen a szinten óriási hátrányt jelent. Az Eger be is indult, ahogy mondani szokták, megérezte a vérszagot.

De hogy mi történt addig? Cseh Sándor csapata rendkívül magabiztosan indította a találkozót, különösen a Decker Attila irányította védekezése érdemel említést, nem véletlen, hogy az amúgy nehéztüzérekkel felvértezett házigazda a kontra után leforduló Milos Csuk révén csupán a 14. percben szerezte az első gólját. Addig azonban a Szolnok már négynél járt… S miután a vendégek a centerben tarthatatlan Kis Gábor, Mezei Tamás kettős révén két büntetőt is kiharcoltak, azokat pedig Milan Alekszics és Varga Dénes is értékesítette, 1–6 állt a Bitskey-uszoda eredményjelző tábláján.

Érződött, rendkívül hiányzik az Egerből a sérült Biros Péter, Hárai Balázs duó, nem beszélve az UVSE elleni négypercese után két meccsre eltiltott Erdélyi Balázsról. Ennek ellenére becsülettel tette a dolgát Dabrowski Norbert csapata, nem zuhant apátiába, ment előre, igyekezett szépíteni az eredményen. A parti ezen szakaszában Bedő Krisztián is jobban érvényesült a centerpozícióban, Borisz Vapanszki lövései is ültek már, így két gólra képes volt felzárkózni az együttes. Mezei újabb kibrusztolt, Varga Dániel által belőtt ötöse kellett ahhoz, hogy megnyugodjanak a vendégek.

… és akkor jött az említett négyperces ítélet. Mondani sem kell, szolnoki oldalon nem értettek egyet a döntéssel, Gocsics mellett az ezúttal a cserepadon ülő Nagy Viktor reklamált a leghevesebben – legalább is erről tanúskodik a világbajnok kapus piros lapja…

A négypercessel járó büntetőt Csuk belőtte, kezdődhetett a nagy harc. A vendégtámadások mindegyike elhalt hátrányban, ami nem csoda, ilyen csapatoknál valóban iszonyatos hátrányt jelent négy percig kevesebb játékossal vízben lenni. Lőrincz hozta közelebb az Egert, ám a következő két lehetőségét elpuskázta a társaság. Ebből érződött, azért az egriekből is sokat kivett a felzárkózás.

A négyperces kiállítás letelte után sorjáztak a szimpla kiállítások mindkét oldalon – a meccs legjobbja, Vapenszki egyenlített, ám a túloldalon Alekszics újra a Szolnokot jutatta előnyhöz. Az újabb egri létszámfölötti helyzetet a negyed elején a Vámos Mártonnal való találkozó után vérző arccal a medencéből kényszerből kimászó, ám aztán visszatérő Szivós Márton lőtte be, ám 19 másodperccel a befejezés előtt Stefan Mitrovics előnyből, a szélről nem kegyelmezett. A dudaszó előtt Szivós lövése már nem jutott a kapuba, így ha nehezen is, de hazavitte a Szolnok a három bajnoki pontot.

Maradjunk annyiban, szezonbeli első Eger-Szolnok rangadónak pazar volt.


Dabrowski Norbert: „Bizonyos okok miatt átvariáltuk a támadásainkat, mire újra változtattunk, addigra sajnos túl nagy előnyre tett szert a Szolnok. Gyengén ment az elején az emberelőnyös játék, ráadásul egy-két esetben hátul sem értettük meg egymást. A Szolnok jó csapat, ezt kihasználta, így nyugodtan mondhatom, az elején ment el a mérkőzés, nem a végén. Csalódott nem vagyok, mert egy-hat után sem esett össze a csapat, az ellenfél négyperces kiállításáig is megmutatta az erejét. A végén persze már érezni lehetett, hogy egygólos meccs lesz – náluk bepattant egy előny a blokkról, nálunk nem. Gratulálok a Szolnoknak, jobb volt ma.”


Cseh Sándor: „Ilyen agresszíven kell játszanunk mindig, így kell akarni, ilyen kapusteljesítmény kell. Ahogy a meccs előtt is mondtam, nem volt sorsfordító ez a találkozó, mindkét csapatnak inkább arról szólt, mennyire telnek majd nyugodtan az elkövetkezendő napok. Örülök, hogy nyertünk, jó kis bemelegítő csata volt, megmutatta, milyen Eger-Szolnok meccsek lesznek idén. Nehéz győzelem volt, annak ellenére, hogy a negyedik negyedig tulajdonképpen egy aránylag simán megnyert találkozó volt számunkra. Ekkor kaptunk egy négyperces kiállítást, megfejthetetlen számomra, hogy mi történt, de a lényeg, hogy így is tudtunk nyerni."

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 3. forduló:


ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–10 (0–3, 1–2, 3–2, 5–3)
Bitskey-uszoda, vezette:
Vogel G., Fekete B.
EGER:
B. Mitrovics – Angyal D., Hosnyánszky, Csuk 3, Szivós 1, Vapenszki 3, Bedő 1. Csere: Csucskovics, Lőrincz 1, Zalánki, Szalai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: Decker A. – Gocsics 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, S. Mitrovics 2, Jansik D. Csere: Vámos, Mezei, Alekszics 2, Tóth M., Varga Dániel 2, Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor
Kipontozódott: Angyal D. (25. p.), Jansik D. (30. p.), Csucskovics (31. p.), Varga Dénes (32. p.), Hosnyánszky (32. p.), S. Mitrovics (32.p.)
4 perces kiállítás: Gocsics (26. p.)
Piros lap: Nagy V. (a kispadról – 26. p.)
Vízilabda hírek
szolnok
eger