cover image
Egyéb

OSC: tovább a BL-ben, hibátlan mérleggel

2014. október 19. 14:32

Vincze Balázs csapata a német Duisburg ellen is megszerezte a három pontot, így csoportelsőként jutott a harmadik kvalifikációs fordulóba.

A Nagyvárad elleni fölényes és a Kazany elleni kínkeserves (ám annál édesebb) győzelem után a csoport leggyengébb ellenfele, a Duisburg volt az OSC vasárnapi ellenfele.

Egy Salamon-kapufával indult a meccs, két perc múlva Drasko Brguljan lőtte szintén a felső vasra. Kovács Gábor centergólja rezdítette meg először a hálót a 3. perc közepén, szépen fordult be, 1-0. Szépen és tisztán védekezett a magyar csapat, a 6. perc elején jött az első személyi hiba a meccsen, Gór-Nagy Miklós követte el, a kiállítás után azonnal időt kért a németek mestere. Hiába, a zóna hatásosnak bizonyult, kár, hogy támadásban kicsit még akadozott a gépezet.

Kalberg emberelőnyből szerezte a németek első gólját (1-1), majd miután eladtuk a labdát, megúsztak a németek, s kaptak egy fórt is, mázli, hogy keresztléc lett a vége.

A második negyed első emberelőnyös szituációja rögtön az első magyar akciónál eljött: Juhász Zsolt tette fel Decker Ádámnak, de ő a kapufára húzta a rövid sarok helyett. Nem sokkal később Bátori Bence pöccintette szintén létszámfölényben Gór-Nagynak, ő pedig a kapuba lőtt, 2-1.

Közben Bisztritsányi Dávid is rendre a helyén volt, így viszonylag nyugodtan szemlélhettük a kissé edzésjelleget öltő találkozót. Bátori  gólja még inkább megnyugtatott minket (3-1), kár, hogy Schüler pazar góllal hozta közel a Duisburgot. Bátorival szemben szabálytalankodtak 5 méterest érően, mire Vincze Balázs jelezte: „Cirmi!”. Kovács Gábor odaállt és bevágta, 4-2.

A negyed 5. percében Schüler a harmadik német gólt szerezte a bal szélről, ott lyukas volt a védelmünk (4-3). Szentesi Ádám is kiharcolt egy ötöst, Juhász Zsoltra hárult a feladat, amelyet teljesített (5-3).

A nagyszünet előtt 2 perccel időt kért Arno Troost Decker Ádám kiállítását követően, az előnyt végül sikerült is kihasználni, a jó nevű Pol Goma is Esforzado adta fel Dennis Eidnernek, ő húzta a kapuba, 5-4. Épp 1:00 volt hátra a negyedből, amikor Vincze-mester is magához hívta övéit, kétségtelenül jó lett volna több gólosra hízlalni az előnyt a nagy szusszanásig. Ez végül nem sikerült.

watch?v=ffdpFSfZ2YI&feature=youtu.beKapkodósra sikeredett a harmadik negyed eleje, de aztán Kevin Graham csak megúszott Bisztro nagy védése után, s 6-4-re alakította az állást. A német válogatott Julian Real lőtt emberelőnyös gólt (6-5), az OSC viszont türelmetlen volt támadásban.

Nyögve nyeltünk a lelátón, aztán az egyik operatőr is, akit eltalált a labda a negyed derekán. Kicsit fel kellett volna pörögni ahhoz, hogy az OSC azt a bizonyos renomét, amit Vincze Balázs említett, a helyszínen lévőknél is kivívja. Graham labdaszerzése után Bundschuch Erik talált be (7-5).

Theis hozta közelebb a németeket egy emberelőnyből lőtt nagy gól után (7-6), majd szintén fórból lőtt (erőből ejtett?) Drasko Brguljan, szép volt, 8-6. Jöhetett a pihenő.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Juhász Zsolt használta ki messziről, hogy Kovács Gábor emberelőnyt harcolt ki, először volt három a differencia (9-6). Bátori Bencéé lehetett volna a tizedik magyar gól, de a vízről a kapu fölé pattant a labda. Aztán mégis övé lett a dicsőség, s meg is érte várni, mert Drasko Brguljan passza után úszott a levegőben, majd elérte a labdát, és a kapuba húzta középről – a legszebb gól volt ez a meccs ezen szakaszáig, 10-6. Bisztro nagyon belejött a végére, így érett a magabiztos siker, ezt erősítette Szentesi Ádám találata is, 11-6.

Paul Schüler lövését is kibokszolta Bisztritsányi Dávid, de már a képzeletbeli gólvonalon túlról, megadták a találatot, 11-7. Még kettő perc volt ekkor hátra. Egy Eidner-góllal kozmetikázott a Duisburg, meg kell hagyni, ezt sem volt csúnya találat, középről pöccintette be a labdát.

Az utolsó perc elején gyorsan elszórakozott egy előnyt az OSC, de ez már nem osztott, nem szorzott.

A vége 11-8, 100 százalékos teljesítmény és csoportelsőség.

A Vincze-csapat várhatja a sorsolást.
 
Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 3. játéknap:

A-Híd-OSC-Újbuda – ASC-Duisburg (német) 11-8 (1-1, 4-3, 3-2, 3-2)
Nyéki-uszoda, 350 néző, vezette:
Stavridis (görög), Buch (spanyol)

OSC: Bisztritsányi – Bátori 2, Graham 1, Brguljan 1, Salamon, Kovács 2 (1), Bundschuch 1. Csere: Hegedüs, Juhász 2 (1), Gór-Nagy 1, Decker, Szentesi Á. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Duisburg: Schenkel – Eidner 2, Schüler 3, Obschernikat, Kalberg 1, Theis 1, Real 1. Csere: Goma i Esforzado, D. Grohs, Möller, Ianc, M. Grohs. Vezetőedző: Arno Troost
 
A másik mérkőzésen: 

Digi Nagyvárad-Sintez Kazany 14-9 (3-2, 5-4, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Korolija 3, Avramovics 2, Negrean 2, Popoviciu 2, Csupics 2, Duna, Georgescu, Kádár, illetve Nagaev 4, Odintsov, Pliskevich, Elizarov, Rizhov, Shepelev

A végeredmény:

1. A-Híd-OSC-Újbuda 9 pont
2. Digi Nagyvárad 6 pont
3. Sintez Kazany 3 pont
4. Duisburg 0 pont

A Szolnok nyert a török Istanbul ellen, és másodikként lépett tovább a kragujevaci csoportból.

A többi mérkőzésen:

A csoport:


Pro Recco-Crvena Zvezda 17-6 (5-1, 4-1, 4-2, 4-2)
Hannover-Szpartak VOlgograd 10-14 (3-4, 4-4, 1-5, 2-1)

A végeredmény:

1. Pro Recco 9 pont
2. Crvena Zvezda 3 pont
3. Hannover 3 pont
4. Spartak Volgograd 3 pont

C csoport:

Jadran Herceg Novi-Marseille 9-6 (2-0, 4-2, 1-2, 2-2)
Mladost Zagreb-Primorje Rijeka 6-7 (4-2, 1-1, 0-1, 1-3)

A végeredmény:

1. Primorje Rijeka 9 pont
2. Mladost Zagreb 4 pont
3. Jadran Herceg Novi 4 pont
4. Marseille 0 pont
 
A Bajnokok Ligájája selejtezőinek továbbjutói:

Első helyen: A-Híd-OSC-Újbuda, Primorje Rijeka, Pro Recco, Radnicski Kragujevac

Második helyen: Digi Nagyvárad, Crvena Zvezda, Mladost Zagreb, Szolnoki Dózsa-Közgép

A sorsolás a hírek szerint hétfőn lesz.
 
Dobos Sándor
Vízilabda hírek
osc
a híd osc újbuda
Bajnokok Ligája
vincze balázs
szolnok
szolnoki dózsa-közgép