cover image
Egyéb

Nagy győzelem és OSC-továbbjutás a BL-ben

2014. október 18. 18:08

A Kazany ellen háromgólos hátrányban is volt Vincze Balázs csapata, de remek hajrával visszajött, és a legvégén ismét vezetett.

A továbbjutás volt a tét már a selejtezőkör második mérkőzésén, hiszen a Nagyvárad pénteki legyőzése azt jelentette, hogy a román együttest szintén legyőző orosz Kazany elverése máris továbbjutást ért a magyar csapatnak, függetlenül a vasárnapi mérkőzéstől (a csoportelsőség más kérdés).

A mieink meccse előtt a Nagyvárad 15-11-re győzte le a Duisburgot, ezzel megőrizte esélyét a továbbjutásra, a dolgok szerencsés alakulása esetére.

Az indiánnyár és a munkanap következményeképp valamivel kevesebben voltak az uszodában, mint péntek este – valahol ezt meg tudjuk érteni. Egy centerből ellőtt orosz kapufával indult a meccs, a túloldalon Kovács Gábor volt középen, kontrát kapott. Bátori lőtt kicsit hamar el egy akciót, majd újra a centerrel próbálkoztak az oroszok, Timakov akkor mellélőtt. Az első előny a Kazanyé volt, Odintsov teljesen egyedül maradt (0-1). Salamon remek labdaszerzése után a negyed közepén emberelőnyben jöhetett az OSC, de Juhász lövése mellészállt. Két Bisztritsányi-védés után egy kapufa következett vendégrészről, hogy aztán a 6. percben Salamon Ferenc emberelőnyből gólt szerezzen (1-1).

Drasko Brguljan ellen fújtak büntetőt, Odintsov belőtte, 1-2. Az utolsó perchez érkezvén egy emberelőnyös szituációban időt kért Vincze Balázs, Decker Ádámra játszották a figurát a mieink, a húzás középről a kapufára suhant. Maradt az egygólos hátrány az első negyed végére.

Bisztro-védéssel indult a második, majd egy Dudkin-védéssel (Bátori próbálkozott) folytatódott. Kevin Graham egyenlített egy fór végén a jobbszélről (2-2), majd Kovács Gábor lopott labdát, kár, hogy a támadást nem sikerült eléggé közel vinni a kapuhoz. Kettős emberhátrányba került az OSC nem sokkal később, de Bisztritsányi bravúros védésekkel akadályozta meg az orosz gólszerzést. Bátori lövése után kipattant a labda a medence szélére, de Graham utánament, középre adott, kiemelkedett Decker Ádám, és megszerezte a vezetést. Elizarov volt rögvest szemfüles, 3-3. Ivankov emberelőnyből ismét a Kazanynak szerzett vezetést, 1:23 volt hátra a nagyszünetig.

watch?v=laSJMZkav1IKovács Gábor szabaddobásból egalizált (4-4), majd Timakov egy gyors kontra végén volt higgadt (4-5). A dudaszó előtt 3 másodperccel kipontozódott Zinnatulov, ez egy jó hír volt a nagyszünetre.

Salamon Ferenc, majd Kevin Graham rögtön beköszönt a harmadik negyed elején, nyomban át is vette a vezetést az OSC (6-5). Kovacsics egalizált egy szerencsés találattal. Kemény meccs volt, de ezt tudtuk. Vincze Balázs kapott is egy sárgát a meccs derekán. A 4. percben Brguljan ellen fújtak faultot, időt kért a Kazany. Sok fór nem volt egyébiránt ekkor még a meccsen, a találkozó ezen szakaszában 6-6 személy hiba állt az eredményjelzőn.

Bundschuch Erik lőtt akciógólt, majd emberelőnyből azonnal betalált Timakov (7-7). Egy gól itt, egy gól ott.

Dmitrij Elizarov aztán a meccs legnagyobb gólját lőtte a 6. perc legvégén, ezzel ismét a jövő évi világbajnokság városának legnagyobb vízilabdacsapata vezetett. Szép figurával próbálkoztunk aztán, Gór-Nagy emelkedett a kapufánál, de lövése elhalt a blokkban. Nem úgy Elizarové, aki nagyon belejött (7-9), kétgólos vendégelőny. Gór-Nagy Miklós aztán csak betalált – hasonló figura után, mint alig egy perccel korábban, 8-9. A végén még egy labdát is szerzett, innen jött az utolsó negyed.

watch?v=F7keFdBlVvsElhozta a labdát az OSC az utolsó negyed elején, de Salamon kiállítása után Odintsov szerzett nagy gólt, ez neki már a harmadik találata volt (8-10). Sajnos, kimaradt a magyar előny, Bátori lőtt a kapus „ölébe”. Kovács Gábor is kiment, Ivankov pedig könnyedén ellőtte a labdát, már hárommal vezetett a Kazany. Aztán Bátori kapott remek labdát, 9-11.

Sajnos, higgadtak és türelmesek, lazák voltak az oroszok támadásban, Kovacsics is betalált, 9-12, még 5 perc volt ekkor hátra a mérkőzésből. Emberelőnyből Bátori hozta középről közelebb az OSC-t (10-12), majd Juhász Zsolt passzába még az is belefért, hogy kicsit későn érkezett: Gór-Nagyhoz eljutott a labda, aki könnyedén belőtte a kapuba a azt a gyors kontra végén (11-12): máris csak egy volt a különbség. Bátori egyenlítetett volna, de lövése a jobb sarok mellett suhant el, kár volt érte.

Nem sokkal később viszont Gór-Nagy Miki révén egyenlített a magyar csapat, 12-12. 3-0-s roham volt ez hazai részről. 2 és fél perccel a vége Bisztritsányi és az orosz kapus is nagyot védett. Aztán mákunk volt: egy hatalmas orosz kapufa után messzire kipattant a labda, Salamon lefordult, és megszerezte a vezetést a mieinknek, 13-12.

50 másodpercnél Bisztritsányi védett nagyot, majd Bátori lövése után jöhetett 20 másodperccel a vége előtt az OSC, és le is nyelte a labdát. 4 másodpercnél még időt kért Vincze Balázs.

Nem is kellett volna, továbbjutott az OSC.

Vincze Balázs fújt egy nagyot az összecsapás után, majd így értékelt: „Erre számítottam, ilyen meccset vártam. A tegnapi mérkőzés elsősorban a mi jó játékunknak köszönhetően lett olyan, amilyen. Ma ezt nem tudtuk megismételni, nem tudtuk azokat a lehetőségeket góllal befejezni, sőt elkerülhető gólokat kaptunk belőlük, ebből adódott, hogy fej fej mellett haladt a két együttes. Amikor fogcsikorgatva lőttünk egy gólt, hirtelen kaptunk kettőt – rendre rossz üzleteket kötöttünk… Le a kalappal a fiúk előtt, három-négy perccel a befejezés előtt, mínusz háromnál, kettőnél is hittek abban, hogy minimum döntetlenre menthetjük a meccset. A találkozó ezen időszakában másfajta védekezést alkalmaztunk, ha tetszik, csőbe húztuk a Kazanyt. Holnap meg kell verni a Duisburgot is! A hazai közönség, a nemzetközi szinten való veretlenség olyan fontos dolgok, amelyek sokat számítanak, hiszen visszük tovább magunkban ezeket az érzéseket.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, D-csoport, 2. játéknap:

A-Híd-OSC-Újbuda – Sintez Kazany (orosz) 13-12 (1-2, 3-3, 4-4, 5-3)
Nyéki-uszoda, 400 néző, vezette:
Gomez, Buch


OSC: Bisztritsányi Dávid – Bátori Bence 2, Kovács Gábor, Kevin Graham 3, Drasko Brguljan, Bundschuch Erik 1, Salamon Ferenc 3. Csere: Decker Ádám 1, Gór-Nagy Miklós 3, Juhász Zsolt, Hegedüs Gábor, Szentesi Ádám. Vezetőedző: Vincze Balázs

Kazan: Dmitriy Dudkin – Artem Odintsov 3 (1), Ivan Nagaev, Alenichev Alexey Rizhov, Vladislav Timakov 2, Roman Shepelev, Zeljko Kovacic 2. Csere: Rudolf Koshkarov (kapus), Igor Plishkevich, Dmitri Elizarov 3, Viacheslav Zhitnik, Mikhail Ivankov 2, Albert Zinnatullin. Vezetőedző: Zoran Ivanovski

Kipontozódott: Albert Zinnatulin, Artem Odintsov


A másik mérkőzésen:

CSM Digi Nagyvárad (román)-ASC Duisburg (német) 15-11 (0-3, 7-1, 4-1, 4-6)
Gólszerzők:
Negrean 5, Kádár 2, Georgescu 2, Csupics 2, Korolija, Avramovic, Dunca, illetve Schüler 3, Goma i Esforzado 3, Eidner, Real, Grohs, Obschernikat, Theis
 
-dobossándor-
Vízilabda hírek
osc
a híd osc
vincze balázs