cover image
Egyéb

BL-selejtező: remekelt az OSC

2014. október 17. 20:30

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első budapesti mérkőzésén az A Híd-OSC Újbuda fantasztikus kezdéssel (7–0) adta meg az alaphangot, s végül könnyedén, 12–7-re győzte le a Nagyvárad csapatát. Folytatás szombaton a Kazany ellen.

Az A Híd-OSC-Újbuda a Nagyvárad ellen kezdte meg a kvalifikációs hétvégét, sokak szerint ez volt a csoportdöntő – mások a szombati, az orosz Kazany elleni találkozót tekintik annak.

Meglátjuk…

watch?v=u9gHwUHzJpg&feature=youtu.beA mieink meccse előtt a német Duisburg és a Kazany találkozott, az oroszok győzelméhez nem férhetett kétség, bár sikerüket jórészt a mérkőzés derekán mutatott gólerős sorozatnak köszönhetik – a második negyedben nem kaptak gólt, aztán a harmadikat is két góllal kezdték, ez a 8-0-s roham könnyed győzelmet ért.

Hasonló sziporkával húzta be a saját találkozóját az OSC! Vincze Balázs együttese kifogástalan első negyeddel adta meg az alaphangot: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám, Bátori Bence, Kevin Graham neve került fel egymás után a táblára, miközben hátul remekül zárt a retesz, ha pedig védeni kellett, ott volt a kapuban Bisztritsányi Dávid. A nagyváradiak képtelenek voltak mit kezdeni a hazaiak sokmozgásos, a sérült center, Josep Kayes pótlására is kitalált játékával, aminek köszönhetően a kinti lövők előtt megnyílhatott a tér.

oscn14.JPGA második negyed elején is folytatódott a parádé: Hegedűs Gábor, majd Drasko Brguljan is pontosan célzott – ez amúgy a 7–0 mellett azt is jelentette, hogy már ekkor hat OSC-játékos szerzett gólt a meccsen. Mi mást, mint a csapat erejét bizoyyította ez a statisztika.

Mi tagadás, BL-meccs ide vagy oda, innentől jó kis edzőmeccsé alakult a találkozó. Lehetett gyakorolni a figurákat, élesben tesztelhették az urak a megbeszélt, begyakorolt kompozíciókat.

A Nagyvárad a 11. percben egy ötméterest értékesítve lőtte első gólját, ami annyira megtetszhetett a vendégeknek, hogy a következő találatukat is így szerezték. A parti szépségdíjas jelenete Decker Ádám nevéhez fűződik: a világbajnok védő úgy rázta le magáról a védőjét, majd helyezett a kapuba, hogy azt a legjobb centerek is megirigyelhetnék.

deckeradam.JPGKi kell még emelni Bátori lövéseit, amelyek élményszámba mentek, de azt is hangsúlyozni kell, hogy minden OSC-játékos hozzátette a magáét a vártnál jóval fölényesebb győzelemhez. Szombaton a Kazany ellen így már a csoportelsőségért szállhat harcba a társaság.

oscn2.JPG "Az eredmény dacára azt mondom, ez a Nagyvárad egy nagyon erős csapat, a hét-nullás kezdés bennünket dicsér, kezd összeállni valami abból, amit terveztünk – nyilatkozta Vincze Balázs. – Nem késtünk el persze semmivel. Eddig gyengébb vagy közepes játékkal nyertünk, most alapból stabil, jó játékot tudtunk mutatni. A negyedik negyedre már rányomta a bélyegét, hogy holnap a jelek szerint mindent eldöntő mérkőzést kell játszanunk. Nagyon örülök az eredménynek, de már azt nézzük, mivel tudjuk meglepni a Kazanyt.

„Szépen lassan kezd összeérni a csapat – kezdte  a négy találatig jutó Bátori Bence. – Kiemelném Bisztritsányi Dávid kapusteljesítményét, no és persze a védekezést. Rengeteg lövést sikerült blokkolnunk is, ez adta meg az alaphangot. Arra készültünk, hogy lerohanjuk őket, ennek szellemében edzettünk. De ha holnap és vasárnap nem nyerünk, akkor ez a mai siker nem ér semmit. Gyorsan ki is elemezzük az oroszok játékát, akik ellen szorosabb mérkőzésre számítok.”

„Szenzációsan kezdtünk, meg volt az az agresszivitás, magabiztosság, mindent elsöprő lendület, ami hiányzott korábban – mondta  a stabilad védekező Gór-Nagy Miklós-. – Sikerült elbizonytalanítani az ellenfelet. Ugyanezzel az akarással, jó értelemben vett agresszióval kell vízbe ugranunk az oroszok ellen."
 
– a.z., ds –
 
Eredmény – Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, D-csoport, 1. játéknap:

watch?v=_KQhnyZK2Lw&feature=youtu.beA Híd-OSC-Újbuda–Nagyvárad (romániai) 12–7 (5–0, 4–3, 2–0, 1–4)
Nyéki uszoda, vezette:
Sztavridisz (görög), Buch (spanyol)

OSC: Bisztritsányi – Bátori 4, Kovács G., Graham 1, Salamon 2, Bundschuh, Brguljan 2. Csere: Juhász, Decker Á. 2, Hegedűs 1, Gór-Nagy, Varga V. (kapus). Edző: Vincze Balázs

NAGYVÁRAD: Pijeltlovics – Avramovici 1, Negrean 1, Korolja 1, Popoviciu 1, Cupic, Cretu. Csere: Dunca 1, Alexa 1, Georgescu 1, Kádár, Szabó R. Edző: Dorin Costras

Az első mérkőzésen:

Duisburg (német)– Sintez Kazany (orosz) 10–17 (3–4, 0–6, 4–3, 3–4)
Gólszerzők:
Schüler 3, Ianc 2, Kalberg 2, Eidner, M. Grohs, D. Grohs, ill. Timakov 4, Kovacsics 3, Nagajev 3, Rizsov 3, Sepelev 2, Pliskevics, Zsitnyik

További program:

Október 18., szombat


Nagyvárad–Duisburg 14.45
OSC–Kazany 16.30

Október 19., vasárnap

OSC–Duisburg 16.00
Nagyvárad–Kazany 17.45
 
A Szolnok csoportjáról és meccséről itt lehet bővebben olvasni.

További eredmények: 

A csoport:

Szpartak Volgográd-Pro Recco 8-14 (0-4, 2-4, 2-3, 4-3)
Gólszerzők:
Khalturin 2, Agarkov 2, Andryukov, Lisunov, Rekechninsky, Lazarev, illetve D. Pijetlovic 3, Giorgetti 3, Ivovic 2, Jokovic 2, F. Filipovic 2, Giacoppo, A. Prlainovic

Hannover-Crvena Zvezda 11-10 (3-3, 2-2, 4-1, 2-4)
Gólszerzők:
Jokic 3, Bolovic 3, Bukowski 2, Tóth Bence, Paunovic, Balatoni Máté, illetve S. Rasovics 4, Obradovics 2, V. Rasovics, Drasovics, Eskert, Rackov

C csoport:

HAVK Mladost Zagreb-Jadran Herceg Novi 7-7 (1-2, 3-1, 1-1, 2-3)
Gólszerzők:
Zsivkovicc 2, Bukic, Milakovic, Loncar, Dasic, Vukicsevics, illetve Ukropina 2, Sekulics 2, Moskoc, Draskovics, Pjesivac

Primorje Rijeka-Marseille 17-8 (6-2, 4-3, 1-1, 6-2)
Gólszerzők:
Sukno 4, Buric 3, Muslim 3, Radu 2, Krapic 2, Elez 2, Setka, illetve Camarasa 3, Crousillat 2, Simon, Martin, Kovacsevics
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc