cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor és Horkai György kerete a BVSC-uszoda avatójára

2014. október 2. 8:55

Október 7-én a Szőnyi úton játszik gálamérkőzést a felnőtt- és a juniorválogatott tagjaiból álló keret. Ezzel (is) avatják fel a zuglóiak megújult uszodáját.

A TAO-támogatási program keretében újul meg a BVSC uszodája, egy másik ütemben majd a külső medencék is elkészülnek. A bajnoki szezon előtt tehát átadják a felújított medenceteret, és az ünnepség keretében rendezik majd meg a gálameccset.

Mivel másnap (sőt, az OSC-Honvéd nyitómeccs éppen kedden lesz) kezdődik a bajnokság, nem mindenki lehet ott a nagyok keretéből, de azért is így sok klasszis száll majd vízbe, nem beszélve a közeljövő nagy kedvenceiről, a nyári korosztályos világversenyek hőseiről.

A mérkőzésre a következő játékosok kaptak meghívást a két kapitánytól:

Decker Attila (Szolnok), Kardos Gergely (KSI) - kapusok

Mezei Tamás (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Tóth Márton (Szolnok), Lőrincz Bálint (Eger), Angyal Dániel (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Madaras Norbert (Szolnok), Varga Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (Eger), Zalánki Gergő (Eger), Kalanovics Balázs (KSI), Manhercz Krisztián (Szeged), Kovács Gergő (KSI), Pellei Frank (Szentes), Horváth Zsombor (PVSK), Hornyák Olivér (Eger), Kovács Zoltán (Miskolc), Vadovics Viktor (UVSE), Szatmári Kristóf (UVSE), Lovas Péter (UVSE)

Benedek Tibor a mérkőzésről: 

"Először is nagyon köszönöm a kluboknak, hogy felszabadították a játékosokat. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy részt vegyünk az eseményen, hiszen nagyon régóta várjuk, hogy Budapesten is elkezdődjenek az uszodafelújítások. Szerencsére elindult a fejlődés, ez a budapesti és a magyar vízilabdázás érdeke. Emellett bármennyire is vegyes keret játszik majd a gálameccsen, ez mégiscsak valaminek a kezdete, ráadásul lesznek a vízben olyan új játékosok, akik meghívót kapnak majd a Világliga-selejtezőre."

Horkai György a mérkőzésről: 

"Mindig megtiszteltetés a felnőttválogatottal játszani, ez most sem lesz másképp. El is várom a játékosoktól, hogy így álljanak a meccshez, nem mintha ebből bármikor probléma lett volna. Köszönöm én is a kluboknak a rugalmasságot, külön kiemelve a KSI-t, hiszen ők másnap a Debrecen ellen játszanak fontos bajnokit. De a klubok is tudják, hogy a gyerekeknek mekkora élmény egy ilyen mérkőzés. Nekem külön öröm az uszoda megújulása, hiszen magam is ott, a BVSC-ben nőttem fel."

Ami a meccset illeti: 17 óra 30 perckor kezdődik majd a találkozó, amelyre összesen 600 főt tudnak fogadni. Ahogyan a nyári, olaszok elleni barátságos mérkőzés előtt, ezúttal is regisztrációra van szükség.

Az igényeket a media@waterpolo.hu címre kell elküldeni, egy fő összesen 4 jegyre "pályázhat". A regisztráció akkor érvényes, ha arról visszaigazoló emailt kap a jelentkező.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
horkai györgy