cover image
Egyéb

Komjádi Kupa - Szabályváltozások

2014. október 1. 16:45

A Magyar Vízilabda Szövetség máris reagált a FINA szabálymódosításaira, hiszen az idei Komjádi Kupa meccseire új szabályokat vezet be.

A FINA a férfi Világliga 2015-ös és 2016-os sorozatára,  a 2015-ben rendezendő férfi és női junior világbajnokság, valamint a 2016-os férfi és női  ifjúsági világbajnokság mérkőzéseire új szabályokat vezet be.

A döntés értelmében a férfipálya méretei megváltoznak. A mérkőzéseket 30x20 méteres helyett 25x20 méteres pályán játsszák. A férfiaknál a labda mérete is kisebb lesz, 5-ös helyett 4-es.

A mérkőzéseken a kapus és 5 mezőnyjátékos tartózkodhat egy időben a pályán, illetve 11 játékost írhatnak be a jegyzőkönyvbe (a cserekapus mezőnyben is játszhat).

Az MVLSZ Elnöksége a Szakmai Testület és az Utánpótlás Bizottság javaslatára módosítja a 2014. évi Komjádi Kupa versenykiírását, így a Komjádi Kupa mérkőzéseit az új szabályok figyelembevételével bonyolítják le, ezzel a módosítással segítve a juniorválogatott sikeres felkészülését.

A szakmai munka támogatására az MVLSZ egy videóanyagot készít, amelyben a új szabályokat a gyakorlatban is bemutatják, ezt az anyagot eljuttatja a résztvevő egyesületeknek.
 
A 2014. évi Komjádi kupa kiírása a szabályzatok oldalról, illetve ide kattintva letölthető.
Vízilabda hírek
szabályváltozások
komijádi kupa